reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2020

Dziewczyny, mam pytanie. Czy będąc na L4 muszę coś wypełniać do ZUSu? Dostałam wypłatę od pracodawcy za te 30pare dni zwolnienia A dalej z zusu cisza

reklama
Ja tez czekam na pieniądze z zusu;/ chyba trochę to potrwa ale z tego co wiem to pracodawca zglasza i to wystrczy:)

Zwolnienie dostarczasz do pracodawcy a osobna kopia trafia do ZUS. ( teraz to wszystko idzie elektronicznie) i z Twojej strony to wszystko.
Dziewczyny, mam pytanie. Czy będąc na L4 muszę coś wypełniać do ZUSu? Dostałam wypłatę od pracodawcy za te 30pare dni zwolnienia A dalej z zusu cisza

O super ja za 2 dni skończę 12. A masz jeszcze jakieś objawy, dolegliwości. Ja mam okresowo pobolewania podbrzusza, niewielkie nudności i zmęczenie. No i nie na wszystko z jedzenia mam ochotę.
To i u mnie to jeszcze wszystko towarzyszy... W sobote strasznie mnie mdliło, że tak powiem aż mnie rwało ale przeszło naszczęście☺ I jak chodzę więcej to się męcze więc idę wtedy leżeć. A smaki to cały czas mam, w sensie że na niektóre rzeczy nie mogę patrzeć 😉

Ja coś nie mogę zjeść rosołu pomimo wielu prób zresztą wogole obrabianie surowego mięsa idzie mi ciężko. I jakoś na mięso mam mały apetyt lepiej wchodzi mi nabiał i owoce.
To i u mnie to jeszcze wszystko towarzyszy... W sobote strasznie mnie mdliło, że tak powiem aż mnie rwało ale przeszło naszczęście[emoji5] I jak chodzę więcej to się męcze więc idę wtedy leżeć. A smaki to cały czas mam, w sensie że na niektóre rzeczy nie mogę patrzeć [emoji6]

Dziewczyny macie coś takiego jak takie sączenie wody z pochwy? Ja mam tak bardzo często .Byłam u ginekologa i mówi że wszystko jest w porządku więc z tej radości zapomniałam mu powiedzieć o tej wodnistej wydzielinie.Nie wiem co to jest.

Dziewczyny macie coś takiego jak takie sączenie wody z pochwy? Ja mam tak bardzo często .Byłam u ginekologa i mówi że wszystko jest w porządku więc z tej radości zapomniałam mu powiedzieć o tej wodnistej wydzielinie.Nie wiem co to

Dopóki nie wygląda to jak twarożek to raczej nie masz się czego obawiać ale lepiej przy nastepnej wizycie zrób wymaz z pochwy, ja mam obfite upławy robiłam wymaz i wszystko ok lekarka mówi że to normale w ciąży ale i tak trzeba sie upewnić czy nir ms jakiejś infekcji.

A miewalas wcześniej uplawy? Może masz nadzerke. To że jest jakaś wydzielina z pochwy to nie problem zależy jaki jest jak charakter i czy są jakieś inne objawy.
Dziewczyny macie coś takiego jak takie sączenie wody z pochwy? Ja mam tak bardzo często .Byłam u ginekologa i mówi że wszystko jest w porządku więc z tej radości zapomniałam mu powiedzieć o tej wodnistej wydzielinie.Nie wiem co to jest.

reklama
Ja tez czekam na pieniądze z zusu;/ chyba trochę to potrwa ale z tego co wiem to pracodawca zglasza i to wystrczy:)
Tez czekam na część mojej wypłaty z Zusu , oni maja 30dni na rozpatrzenie wniosku od pracodawcy , wiec wtedy kiedy pracodawca przekazał papiery do Zusu tzn jakiś tam druk to w ciągu 30dni rozpatruja i wyplacaja, wiec wydaje mi sie ze jak mojej części za kwiecień nie mam to powinnam dostać ja na koniec maja lub poczatek czerwca ,mam nadzieje ze juz wtedy z majowa wypłata [emoji120][emoji4]

Do góry