reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2020

Dziewczyny, mam pytanie. Czy będąc na L4 muszę coś wypełniać do ZUSu? Dostałam wypłatę od pracodawcy za te 30pare dni zwolnienia A dalej z zusu cisza

reklama
Ja tez czekam na pieniądze z zusu;/ chyba trochę to potrwa ale z tego co wiem to pracodawca zglasza i to wystrczy:)

Zwolnienie dostarczasz do pracodawcy a osobna kopia trafia do ZUS. ( teraz to wszystko idzie elektronicznie) i z Twojej strony to wszystko.
Dziewczyny, mam pytanie. Czy będąc na L4 muszę coś wypełniać do ZUSu? Dostałam wypłatę od pracodawcy za te 30pare dni zwolnienia A dalej z zusu cisza

O super ja za 2 dni skończę 12. A masz jeszcze jakieś objawy, dolegliwości. Ja mam okresowo pobolewania podbrzusza, niewielkie nudności i zmęczenie. No i nie na wszystko z jedzenia mam ochotę.
To i u mnie to jeszcze wszystko towarzyszy... W sobote strasznie mnie mdliło, że tak powiem aż mnie rwało ale przeszło naszczęście☺ I jak chodzę więcej to się męcze więc idę wtedy leżeć. A smaki to cały czas mam, w sensie że na niektóre rzeczy nie mogę patrzeć 😉

Ja coś nie mogę zjeść rosołu pomimo wielu prób zresztą wogole obrabianie surowego mięsa idzie mi ciężko. I jakoś na mięso mam mały apetyt lepiej wchodzi mi nabiał i owoce.
To i u mnie to jeszcze wszystko towarzyszy... W sobote strasznie mnie mdliło, że tak powiem aż mnie rwało ale przeszło naszczęście[emoji5] I jak chodzę więcej to się męcze więc idę wtedy leżeć. A smaki to cały czas mam, w sensie że na niektóre rzeczy nie mogę patrzeć [emoji6]

Dziewczyny macie coś takiego jak takie sączenie wody z pochwy? Ja mam tak bardzo często .Byłam u ginekologa i mówi że wszystko jest w porządku więc z tej radości zapomniałam mu powiedzieć o tej wodnistej wydzielinie.Nie wiem co to jest.

Dziewczyny macie coś takiego jak takie sączenie wody z pochwy? Ja mam tak bardzo często .Byłam u ginekologa i mówi że wszystko jest w porządku więc z tej radości zapomniałam mu powiedzieć o tej wodnistej wydzielinie.Nie wiem co to

Dopóki nie wygląda to jak twarożek to raczej nie masz się czego obawiać ale lepiej przy nastepnej wizycie zrób wymaz z pochwy, ja mam obfite upławy robiłam wymaz i wszystko ok lekarka mówi że to normale w ciąży ale i tak trzeba sie upewnić czy nir ms jakiejś infekcji.

A miewalas wcześniej uplawy? Może masz nadzerke. To że jest jakaś wydzielina z pochwy to nie problem zależy jaki jest jak charakter i czy są jakieś inne objawy.
Dziewczyny macie coś takiego jak takie sączenie wody z pochwy? Ja mam tak bardzo często .Byłam u ginekologa i mówi że wszystko jest w porządku więc z tej radości zapomniałam mu powiedzieć o tej wodnistej wydzielinie.Nie wiem co to jest.

reklama
Ja tez czekam na pieniądze z zusu;/ chyba trochę to potrwa ale z tego co wiem to pracodawca zglasza i to wystrczy:)
Tez czekam na część mojej wypłaty z Zusu , oni maja 30dni na rozpatrzenie wniosku od pracodawcy , wiec wtedy kiedy pracodawca przekazał papiery do Zusu tzn jakiś tam druk to w ciągu 30dni rozpatruja i wyplacaja, wiec wydaje mi sie ze jak mojej części za kwiecień nie mam to powinnam dostać ja na koniec maja lub poczatek czerwca ,mam nadzieje ze juz wtedy z majowa wypłata [emoji120][emoji4]

Do góry