reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2020

Mężowi też się Szymon podobał. [emoji6]

Też kilka osób mi powiedziało, że czuje, że to będzie dziewczynka. No cóż. Ja przeczuć nie mam. Myślę tylko o tym, żeby ciąża skończyła się w listopadzie szczęśliwym rozwiązaniem.
Dziś skończyłam 10 tydzień i aplikacja uspokoiła mnie, że największe zagrożenie wad i poronienia już minęło.
We wtorek mam usg na nfz to znowu się (mam nadzieję) uspokoję, a prenatalne 14 maja.
No mojemu średnio Szymon podchodzi ale nie bd miał wyjścia bo jemu żadne chłopięce sie nie podoba [emoji28]
Oo to masz podobnie jak ja .. jakoś kompletnie nie mam przeczuc na plec ale w sumie dla mnie najwazniejsze , zeby było zdrowe a co będzie - czas pokaże [emoji4] No i tak jak piszesz , aby porod szczęśliwie się skończył [emoji6]
Tez mam wizytę we wtorek , jutro muszę lecieć mocz oddać do badania , zeby mieć wynik na wiyte [emoji4]

reklama
Mam Szymonka w domu[emoji7] my razem jeszcze nie rozmawialismy o imionach, zresztą ja tak bardzo ostrożnie podchodzę do tej ciąży, samo mało o niej wspominam bo się boję, że znowu może cos pójść nie tak, że chyba boję się przywiązać do tej ciąży. Ale dla dziewczynki podoba mi się Basia i Hania[emoji4]a dla chłopca nie mam pomysłu.
No ja mam brata ciotecznego Szymona i jest bardzo fajny i mądry chłopak , dość spokojny a w żłobku mialam Szymcia to tez taki wstydnis, tajemniczy i zawsze jego mama Mówiła , ze sie we mnie zakochał hehe [emoji7][emoji7]
Ale duzo zdrobnien ma to imię, Szymek , Szymcio, Szymi, Szymuś i czy mały czy duży zawsze cos pasuje [emoji4][emoji4]

Ja jestem nauczycielem i powiem Wam, że ciężko z imionami, bo prawie każde kojarzy się z jakimś dzieckiem w pracy, mniej lub bardziej fajnie [emoji23] Na szczęście żadnej Jadzi nie poznałam, a Kaziki i Staśki nie sprawiały problemów [emoji12][emoji16]

Ja to poszalałam z aplikacjami. [emoji28]
Preglife, HiMommy, Ciąża+, Moja ciąża, Happy baby, Sprout.
Różnie pokazywały, ale ustawiłam je zgodnie z ostatnim usg. Om 16.02, termin 22.11, dziś 10+0.
Pierwsze dziecko, więc porównuję info i wszystko mnie ciekawi. [emoji23]
Ja tez mam 4 aplikacje i porównuje a każda inaczej pokazuje [emoji849]

Tez bym tak zrobiła ale niestety nie mam już miejsca na telefonie [emoji16] preglife dla mnie trochę nudnawe. Polecisz inną zamiast preglife czy jednak zostać przy niej?
Ja z moich 4 najbardziej podoba mi sie Ciąża + , jeszcze mam Moja ciąża jest mega kolorowa i jakieś artykuły sa ale tez chyba po 2 to jak komu pasuje , mi nie do końca.
Wg mnie ciąża + jest najlepsza ma duzo artykułów do czytania , pokazuje jak wyglada dziecko w danym tygodniu na zdj 2d i 3d , na głównym ekranie jest dzidziuś jak wyglada naprawdę w danym tygodniu , mozna dodać zdj swojego brzuszka w każdym miesiącu [emoji4][emoji4]

Zaden[emoji23] zwykle spacerówka z zestawów 2w1 czy 3w1 jest słaba i później znów kupuje się spacerowke [emoji23]
No i ja właśnie mam dylemat co miałabym brać czy nowe czy uzywane bo wiem ze bd korzystac z gondoli I nosidelka a spacerówke I tak chcialabym inna bo te z 3w1 sa wielkie I nie Poręczne a ja jeszcze mieszkam na 4 pietrze to juz w ogole [emoji51]

Ja ostatnio miałam grafitowy, a rodziłam w kwietniu i używałam tego 2w1 przez rok. Teraz zamierzam kupić czarny. To zależy czego od tego wózka oczekujesz i jak go będziesz używać. Ja np nigdy bym nie kupiła z białą gondolą, bo wiem że bym go upaskudziła. Albo z białym stelażem, bo widać będzie wszystkie zadrapania.
Mi jakoś ból głowy trochę odeszedł ale boje się ze w nocy wróci.
Imiona to Wiktor jako pierwsze i Stanisław na drugie imię dla chłopca a dla dziewczynki wymyślone jest Paulina ale jeszcze niewiem czy jako pierwsze czy drugie imię. A wózek Gondola mamy granatowy jeśli go nie odsprzedam i nie kupię nowego bo sam stelaż zajmuje mnóstwo miejsca w aucie, z najmłodszym synkiem mieliśmy pożyczoną czerwoną gondole więc kolory jakoś nam nie grają roli co do płci, byle by nie różowy dla chłopca😅
Mi się podoba bardzo wózek tutis uno kolor menta ewentualnie risso lub ten ciemny zieleń i właśnie się zastanawiałam czy ten miętowy jest ok jak na ten sezon. Raczej wybiorę 2w1 z adapterami bo te foteliki z 3w1 nie mają dobrych opinii pod względem testów. Spacerówka jak nie będzie odpowiadać to się nad inną pomysli najwyżej no i myślę że ten kolor będzie pasował i do chłopca i do dziewczynki
Na dziewczynkę miałam mnóstwo typów. Zresztą wciąż mam przeczucia na dziewczynkę mimo, że z usg niemal pewny chlopak[emoji2356] szóstki w lotka nie wygram[emoji2356]
Na chłopięce imię nie nam pomysłu... zresztą z pierwszym eynkiem ostateczna decyzję podejmowalismy na IP na przyjęciu...[emoji23]
A jak ma na imię synek ?
Ja też na dziewczynkę mnóstwo a z chłopięcych mi się podoba Michał a mężowi Aleksander więc też mogłoby być
Pierwszy 3w1 mam bialy stelaz z tapicerka grafit niebieski i jest ok. Spacerówka czarny stelaż a tapicerka ciemnoszara. Z obu korzystałam w okresie zimowym i nie ma znaczenia kolor moim zdaniem, no bo tak naprawdę brudzą się koła, torba na dole, ale to to wszystko umyjesz bez problemu. No i brudzi się wnętrze gondoli, miałam białe wnętrze, ale to bez problemu też można uprać :)
No właśnie ten tutis uno ma ten biały wkład wewnątrz odpinany na suwak do prania więc praktycznie
Taki mi się już zamarzył i z tego co patrzyłam gondola nie jest jakaś najmniejsza w tym wózku więc fajnie jak na zime trzeba dzidzie z tym kombinezonem i całym majdanem ułożyć ☺

No ja mam brata ciotecznego Szymona i jest bardzo fajny i mądry chłopak , dość spokojny a w żłobku mialam Szymcia to tez taki wstydnis, tajemniczy i zawsze jego mama Mówiła , ze sie we mnie zakochał hehe [emoji7][emoji7]
Ale duzo zdrobnien ma to imię, Szymek , Szymcio, Szymi, Szymuś i czy mały czy duży zawsze cos pasuje [emoji4][emoji4]
Tez znam Szymona, mówimy do niego zawsze Szymus i jest super chłopakiem, kochany lobuziak
Ja jestem nauczycielem i powiem Wam, że ciężko z imionami, bo prawie każde kojarzy się z jakimś dzieckiem w pracy, mniej lub bardziej fajnie [emoji23] Na szczęście żadnej Jadzi nie poznałam, a Kaziki i Staśki nie sprawiały problemów [emoji12][emoji16]
Ja w przedszkolu i mam to samo 😂 na szczęście jeszcze nie miałam żadnej Julki a Tymek był jeden ale cudowny, mądry chłopczyk.
Ja z moich 4 najbardziej podoba mi sie Ciąża + , jeszcze mam Moja ciąża jest mega kolorowa i jakieś artykuły sa ale tez chyba po 2 to jak komu pasuje , mi nie do końca.
Wg mnie ciąża + jest najlepsza ma duzo artykułów do czytania , pokazuje jak wyglada dziecko w danym tygodniu na zdj 2d i 3d , na głównym ekranie jest dzidziuś jak wyglada naprawdę w danym tygodniu , mozna dodać zdj swojego brzuszka w każdym miesiącu [emoji4][emoji4]
Właśnie już mam Ciąża + i rzeczywiście bardzo fajna, dużo lepsza od Preglife 😊

reklama
Ja mam na imię Julia [emoji16][emoji12] polecam imię hahhh [emoji16] Chociaż jak byłam mała to mi się nie podobało, bo nie bylo innych Julek i dzieci nie potrafiły poprawnie go wymówić [emoji16]
Tez znam Szymona, mówimy do niego zawsze Szymus i jest super chłopakiem, kochany lobuziak

Ja w przedszkolu i mam to samo [emoji23] na szczęście jeszcze nie miałam żadnej Julki a Tymek był jeden ale cudowny, mądry chłopczyk.

Właśnie już mam Ciąża + i rzeczywiście bardzo fajna, dużo lepsza od Preglife [emoji4]

Do góry