Dziwne ze nie zrobili, 8 cm to wielkosc jak miedzy 13 a 14 tygodniem. Ja dzis mialam prenetalne, male ma 5 cm i wszystko bylo ladnie widac.Prawie 8cm.
reklama
agabaj92
Fanka BB :)
Spokojnie może tak być, moja ginekolog też mi pobierała cytologie i mówiła że mogą być jakieś plamienia po cytologi.Hej dziewczyny....
Ja dzisiaj po wizycie kontrolnej- na usg mała fasolka skakala i fikołki robila to dzisiaj wyskoczył 10 tc... Zdjęcia nie mam bo byłam na NFZ
Pobrano mi cytologie i mam jakies brązowo-krwiste upławy i pobolewa mnie podbrzusze
Któraś z Was też tak miała??
Ccamillac
U mnie truskawki widziałam wczoraj[emoji7][emoji7][emoji7][emoji7][emoji7]
Juz zamówiłam na jutro[emoji23]
Papryce się przyjrzę, bo kurde kupujemy na bieżąco, ale mój mężu nie patrzy na ceny[emoji2356]
Cena papryki czerwonej szok, 25 zł za 4 sztuki zapłaciłam dzis.. nie spojrzałam na cenę za kg, tak to bym nie brała, kurcze bez przesady !!! Wszystko tak poszło w górę.. dramat.
Sunflower01
U nas w delikatesach na początku marca papryka byla po 58 albo 59 zl za kilogram w Lidlu bio 13 zl kilogram wtedy. Teraz na szczęście cen nie znam, bo maz ogarnia
To chyba najwyższy czas na prenatalne czytałam że do 84 mmPrawie 8cm.
To szybko masz prenatalneJa mam jutro prenatalne i będzie 11+4. Tydzien temu byłam na kontrolnej wizycie i niby równo bubek (albo bubcia [emoji23]) rośnie, więc zobaczymy [emoji848]
A to tak ma być ? Bo ja się nie znam..Kurcze jak dotykam brzuch to twardnieje... wyczuwam dosłownie pod skórą[emoji848]
Anetaaa123
Ja byłam w 12+2 i Dzidek miał 5.5 cm lekarz wszystko pomierzył.Tez się zastanawiam. Czytam w necie, że 8cm dzidziol to 13tc, więc o co cho lekarzowi [emoji848]
Star
Ona mierzyła cos tam innego nie powiem wam co ,i to coś miało 49mm , a mówi, że zaczyna się mierzyć od 50mm , a najlepiej jak ma 60mm. Nie mam pojęcia co nie dopytalam jak uluslyszalam serce to już mi było dobrze. A byłam tak sparaliżowana strachem, że nie dopytalam. Powiedziała ty, że spokojnie tak może być i mam przyjść we wtorek. Nie wiem czy już się stosować czy nie . Znów czekanie i banie się. A boje się okropnie.sprawdze jeszcze raz zaraz na USG, może ja coś źle patrzę z wielkością. Jak czytam , że na mniejsze i było u was ok to już nie wiem...ehhh
Dżasta :)
Ja jestem w domu na L4 , ale jak idę do lekarza czy gdzieś wychodzę to zakładam leginsy i po powrocie do wieczora mi sie to nasila, ostatnio używałam kilka płynów a skora w ciąży jest bardzo wrażliwa , a ja lubie jak pranie intensywnie pachnie i byc moze te duże ilości zapachowych płynów tak działają skoro jakie leginsy bym nie nałożyła to i tak mnie swedzi [emoji848]Chodzisz do pracy w tych leginsach? Jako ze to cienki material to moze jakies detergenty z ktorymi masz stycznosc,albo opary czegos wywoluja u Ciebie takie krostki. Albo proszek czy plyn do płukania zmienialas ostatnio? O to też mnie lekarka pytala.
Chyba musze kupić płyn dla dzieci i zobaczyć czy cos sie zmieni [emoji848]
reklama
Dżasta :)
Ja mialam wczoraj pierwsza swoja zachciewajke, chciało mi sie czegoś gazowanego napić, najlepiej redbulla ale ze nie można to cola , siostrę poprosiłam zeby mi kupiła i przyniosła hehe [emoji3]A moja ciążowa zachcianka sa pomarancze. Jem po 2 dziennie [emoji5]