reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2020

Hej dziewczyny....
Ja dzisiaj po wizycie kontrolnej- na usg mała fasolka skakala i fikołki robila :-) :) to dzisiaj wyskoczył 10 tc... Zdjęcia nie mam bo byłam na NFZ :dry:
Pobrano mi cytologie i mam jakies brązowo-krwiste upławy i pobolewa mnie podbrzusze :no2:
Któraś z Was też tak miała??

Ja mialam po pobraniu cytologii plamienie- różowo beżowe kilka godzin- może że 3 i delikatnie

reklama
Dziękuje uspokoiłyście mnie, moczu nie robiłam dobre kilka lat, czasami miewam zapalenia pęcherza wiec możliwe, że znowu coś się rozwinęło tym razem bezobjawowo .. 😞 we wtorek porozmawiam z ginekolog, czy robimy coś w tym kierunku czy nie.

A co do ogolenia jednej pachy to mi się to dość często zdarza 🤔😂😂😂😂 Mój zawsze się śmieje ze mnie no ale jak baba ma tyle rzeczy do zrobienia podczas kąpieli to i można się pogubić 🤷🏼‍♀️🤣🤣

Żadna z Was nie poznała płci podczas usg genetycznego ?

Dziewczyny robicie sobie już jakieś fajne zdjęcia?? Takie np. że w każdym miesiącu w tym samych ciuchy i potem taka składanka jak brzuszek rósł??
Ja jakoś weny nie mam na fotki... Od siedzenia w domu człowiek taki nieogarnięty[emoji47]
No ja też taka nie ogarnięta, ostatnio w święta w sukience zrobiłam [emoji51]
Ale jak pod koniec ciąży to pewnie nie wejdę w tą sukienkę hehe

Mam to samo [emoji23] ciążę wyobrazalam sobie inaczej, że będę cykac milion ładnych fotek a teraz nie mam ochoty na takie rzeczy, chodzę cały dzień w dresie [emoji23] jednak jak człowiek pracuje to wszystko ma pod kontrolą i jest mega zorganizowany. Jak tylko zasiadlam na l4 - leń.

Haha mam to samo, tyle że ja w piżamie cały dzień i od L4, tzn jak już wyzdrowiałam to leń Totalny [emoji51][emoji51]

Oj nie widziałam, zaraz usunę. [emoji846]

Mam już wyniki z części badań, krew ok, trochę mocz mnie martwi, leukocyty i bakterie [emoji30][emoji30] któraś z Was też miała?
Wizytę mam we wtorek u ginekolog
Też mam full bakterii w moczu i dostałam urosept, żeby brac i muszę powtórzyć wyniki i mama kazała jeść mi dużo żurawiny a kolezanka też miała i lekarka też kazała jeść żurawinę i dostała jakieś tabletki dopochwowe i żel zapobiegawczo a jak powtórzyła wyniki to było ok. Także spokojnie lekarz coś pewnie Ci da na to [emoji6]

Ja bylam u rodzinnej wlasnie. Ciezko trafic z tym jedzeniem wlasnie, ja akurat skojarzyłam ogorek bo jadlam przez dwa dni a po odstawieniu plus tabletki wysypka ustapila.
Kurcze fajnie, że udało Ci się wyeliminować i domyśleć co to mogło być, u mnie się pojawiła już spory czas temu jak zaczęłam nosic leginsy i zaczęły mnie nogi swędzieć i brzuch i na brzuchu miałam takie pregi czerwone a później krostki pojawiły się na biodrach i nogach, z brzucha zeszły te pręgi jak zaczęłam kremem oliwkowym smarować a na nogach cały czas i się zwiększają te krosty, ostatnio znowu kolejne leginsy nałożyłam i nie zdjęłam po powrocie do domu a wieczorem jak zdjęłam to z tyłu pod kolanami miałam takie świeże i mega szczypiące krostki i ciągle mnie swędzą i ciągle myślę, że to od ubrań ale nie wiem bo jak mam wyeliminować ubrania? [emoji848][emoji848]
No i w zgięciach łokciowych też mam te krostki [emoji53]

reklama
Czyli zaczynam drugi trymestr?

Załączniki

• b8cb2461-ff94-4018-bd35-3aa219cd9ed4.jpg
    b8cb2461-ff94-4018-bd35-3aa219cd9ed4.jpg
    46,9 KB · Wyświetleń: 92
Do góry