reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2020

Hej dziewczyny przywitam się i ja :) przyznam się szczerze, że nie udało mi się przebrnąć przez wszystkie strony ale starałam się nadrobić jak najwięcej :D w tym roku kończę 31 lat, to moja pierwsza ciąża, dzisiaj mam 8t5d, termin z om wypada mi na 21 listopada, ten wyznaczony przez gina 22 listopada. Póki co mdli mnie i podobnie jak u Was-raz bym coś zjadła a za chwilę już nie mogę na to patrzeć[emoji2356]do tego zachciewajki no i kiepski nastrój, przez wiekszosc czasu czuję się jak na ciągłym pmsie :D pozdrawiam Was cieplutko i miłego dnia :)
Cześć, witamy. [emoji6] Ja też dziś 8+5. Mam nadzieję, że jutro się w końcu dowiem jak z terminem. [emoji14]

reklama
Jeju ile Wy drukujecie [emoji2960]
Co do ciuszków mi Pepco dla maluchów odpowiada, ale trzeba wiedzieć czy materiał dobry jest gatunkowo. Sinsay jest ok. Najczęściej kupuję dzieciom ubrania w hm, smyku i Reserved. Młodemu często od sąsiadki odkupuję ciuchy, dobre gatunkowo zadbane i niezniszczone i oczywiście za grosze. Syn wie, że to ubrania po starszym koledze i absolutnie nie ma z tym problemu. Małej natomiast też kupowałam ubranka używane na początku. Wiadomo, że te kupione i wybrane przez nas najbardziej cieszą. Wózek głęboki miałam używany i teraz też taki kupię, bo spacerówkę mam. Mogłabym kupić nowy, będzie stać mnie na to, ale dla mnie to wyrzucenie kasy w błoto po prostu. Można zaoszczędzić. Łóżeczko mam z historią, bo zrobił je mój tata dla mojej chrześnicy, która ma teraz 19 lat. Obecnie śpi w nim jeszcze najmłodsza, bo czekamy na meble do jej pokoiku i będziemy ją tam przenosić aż się boję[emoji2960] wogóle to przestrzegam wszystkie mamy, szczególnie pierwiastki, żeby jednak nie dać się reklamie,bo teraz na rynku jest tyle pierdół i bajerów, że można łatwo dać się wciągnąć w zakupy. Warto przemyśleć każdy zakup.
Dobra idę robić te placki ziemniaczane, co za mną chodziły [emoji39]
Ja jestem pierwiastka , ale za to oszczędna - nie zamierzam kupowac wszystkiego extra co mi wpadnie do Oka, wiem ze duzo rzeczy moze byc po prostu nie przydatnych I bd zbierac sobie kurz... ciuszkow nowych kilka kupilam w lidlu I w lumpku jak jeszcze nie byłam w ciazy z mysla, ze w koncu w nia zajde albo oddam kolezankom w ciąży :) I poki co leza a juz sa chetni do oddawania ciuszkow, wiec podejrzewam ze zakupy ciuchowe mi odpadna, lozeczko jak znajdę fajne używane to kupie i materac nowy , wózek tez jak bedzie fajny używany to kupie , jak nie to nowy , chociaz wiem , ze bede korzystać tylko z nosidełka i gondoli a spacerówke i tak chce inna bo te z 3w1 sa za wielkie dla mnie i nie bede miała gdzie jej trzymać ...
No i podoba mi sie otulacz do fotelika na zimę to pewnie kupie no i wanienke ze stojakiem a tak jakieś pieluszki kilka sztuk , kosmetyki i tyle będzie z zakupów :)

Wiesz co ja też nie korzystałam z tego prawa w pierwszej ciazy. Tak samo w kolejkach w sklepach chyba, ze w Rossmannie babka mnie wywolala, bo nie widziałam problemu poczekać. Ale teraz jak jest wirus to nie miałabym skrupułów... A jak ciazy nie widać to miej ze sobą kartę ciazy i na tej podstawie masz dowód.
Pomyśle o tym przy najbliższej okazji ale wiesz jak ludzie zazwyczaj reagują są głośne głupie komentarze..
Za dzieciaka jeszcze pamiętam że jak się gdzieś widziało ciężarna w kolejce to się przepuszczalo a teraz ludzie nie mają skrupułów ani litości jeszcze głupio się wpatrują ale nie wpuszcza z własnej woli a jak skorzystać z przywileju to palcami wytkną.

My niestety będziemy musieli zainwestować w wyprawkę. Wśród znajomych jesteśmy pierwsi (mamy już 27 lat, ale raczej im się nie spieszy), w dalszej rodzinie dzieciaki już starsze i nie ma zbytnio na kogo liczyć.
Jedyna nadzieja jest w moich rodzicach. Mam 16 lat młodszą siostrę i rodzice pogromadzili dla mnie wiele rzeczy. Już mama zapowiedziała, że w wakacje będzie wielkie przebieranie wszystkiego. [emoji6]

Ja jestem pierwiastka , ale za to oszczędna - nie zamierzam kupowac wszystkiego extra co mi wpadnie do Oka, wiem ze duzo rzeczy moze byc po prostu nie przydatnych I bd zbierac sobie kurz... ciuszkow nowych kilka kupilam w lidlu I w lumpku jak jeszcze nie byłam w ciazy z mysla, ze w koncu w nia zajde albo oddam kolezankom w ciąży :) I poki co leza a juz sa chetni do oddawania ciuszkow, wiec podejrzewam ze zakupy ciuchowe mi odpadna, lozeczko jak znajdę fajne używane to kupie i materac nowy , wózek tez jak bedzie fajny używany to kupie , jak nie to nowy , chociaz wiem , ze bede korzystać tylko z nosidełka i gondoli a spacerówke i tak chce inna bo te z 3w1 sa za wielkie dla mnie i nie bede miała gdzie jej trzymać ...
No i podoba mi sie otulacz do fotelika na zimę to pewnie kupie no i wanienke ze stojakiem a tak jakieś pieluszki kilka sztuk , kosmetyki i tyle będzie z zakupów :)
To ja jedynie zwrócę uwagę na to, że warto aby to nosidełko było porządne bo dziecko będzie w nim prawie rok jeździć jako w foteliku więc warto, aby było bezpieczne. My kupiliśmy nowy wózek (a właściwie moi rodzice) i szczerze to nie wiem czy to była dobra decyzja, ale od początku wiedzieliśmy, że chcemy szybko drugie dziecko więc ten wydatek się rozkłada [emoji3526]

Pomyśle o tym przy najbliższej okazji ale wiesz jak ludzie zazwyczaj reagują są głośne głupie komentarze..
Za dzieciaka jeszcze pamiętam że jak się gdzieś widziało ciężarna w kolejce to się przepuszczalo a teraz ludzie nie mają skrupułów ani litości jeszcze głupio się wpatrują ale nie wpuszcza z własnej woli a jak skorzystać z przywileju to palcami wytkną.
Kilka miesięcy temu stojąc w kolejce do pobrania krwi właśnie nasluchałam się, jak dwie emerytki komentowały dziewczynę czepiając się, że ciąża to nie choroba itd.
Jak ja tego słucham, to mi się nóż w kieszeni otwiera. Zastanawiam się, kiedy do ludzi dotrze, że młode osoby też mogą źle się czuć i też mogą mieć różne choroby.

No kreci sie nieźle hehe wyglądało to jakby sie obrazilo, ze ktoś do niego/niej zagląda i sie odwróciło tyłem [emoji38][emoji38]

A kiedy ostatnio widziałaś swoja dzidzie ?
U mnie jakieś 3 tyg minęły od ostatniego USG to dzidzia 3,5 cm urosła, a lekarka mówiła właśnie ze dzieci jakoś skokowo rosną [emoji4]
Hihi to tak jakby Twoja dzidzia się wstydzi.
Ja ostatnio byłam 2.04 i dzidzia miała 2,2 cm i lekarz mówił też że się rusza ale byłam na NFZ i tam nie za bardzo można oglądać bo wizyta na szybko szybko jak coś nie zapytasz to się nie dowiesz a teraz ide 23.04 no i dzień później mam prenatalne to tam mam nadzieję sobie dlugo pooglądam ☺

Kilka miesięcy temu stojąc w kolejce do pobrania krwi właśnie nasluchałam się, jak dwie emerytki komentowały dziewczynę czepiając się, że ciąża to nie choroba itd.
Jak ja tego słucham, to mi się nóż w kieszeni otwiera. Zastanawiam się, kiedy do ludzi dotrze, że młode osoby też mogą źle się czuć i też mogą mieć różne choroby.
To prawda te starsze osoby nierzadko gorzej komentują..
Ja byłam kiedyś w sytuacji gdzie koleś skorzystał z przywileju że jest honorowym dawcą krwi w poczekalni do specjalisty.. jak wybuchła dyskusja to aż uszy więdły..😞

reklama
Do góry