reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2020

Tak.. masz racje, wiek ciazy na pewno ma wplyw. Dobrze ze to juz dawno za Toba :(
Ja w takim razie przeczekam ten najgorszy czas i potem sprawdzimy u lekarza czy wszystko jest ok.
Powiem ci ze takie przezycia zostaja w glowie. Moj mąż bał sie starac kolejny raz bo bał sie o mnie. Ale po 3 mcach postanowilismy ze jednak probujemy, staralismy sie moze z 3 tyg i postanowilismy ze jednak nie, ze odpuszczamy. Ale jak widac los zadecydowal inaczej 😊 Mam nadzieje ze teraz bedzie dobrze.
Trzymam za ciebie kciuki zeby wszystko dobrze poszlo i zebys niedlugo znow mogla byc w błogosławionym stanie 😚 Teraz jest ciezko to zrozumiec i zaakceptowac ale zobaczysz ze bedzie jeszcze pięknie ☺

reklama
Powiem ci ze takie przezycia zostaja w glowie. Moj mąż bał sie starac kolejny raz bo bał sie o mnie. Ale po 3 mcach postanowilismy ze jednak probujemy, staralismy sie moze z 3 tyg i postanowilismy ze jednak nie, ze odpuszczamy. Ale jak widac los zadecydowal inaczej 😊 Mam nadzieje ze teraz bedzie dobrze.
Trzymam za ciebie kciuki zeby wszystko dobrze poszlo i zebys niedlugo znow mogla byc w błogosławionym stanie 😚 Teraz jest ciezko to zrozumiec i zaakceptowac ale zobaczysz ze bedzie jeszcze pięknie ☺

Dziekuje Kochana!!Jestem pewna, ze wszystko bedzie dobrze :) Na szczescie mam w sobie jeszcze duzo nadziei.

Czasem lepiej zeby to los zdecydowal, tak jak u Ciebie!:) Na pewno wszystko bedzie dobrze, trzymam kciuki.

A na co teraz mialas miec badania? zalozyla ci juz karte ciazy? Dziwne ze mialas badania az po 26 tyg ciazy 🤔
U mnie na pierwszej wizycie miedzy 6-10 tyg pobieraja krew zeby zbadac tsh, potem w 12 tyg zaklada karte ciazy i robia reszte badan.

Teraz na tarczyce i jakieś tam inne wartości właśnie a kartę ciąży chodzi ci o graviditetsintyg? Jeśli tak to u nas wystawia właśnie dopiero po usg połówkowym.
I w zeszłej ciąży kazała mi tez zrobić dopiero na wizycie po połówkowych a teraz kazała zrobić te badania już teraz ale na graviditetsintyg i tak musze czekać do po połówkowym usg bo szybciej nikt bez usg nie wystawi a wcześniej nie chcą mi zrobić

reklama
@aspen11
Zapomniałam ci dopisać że u nas Przecież ciąża jest ważna od 22 tyg bo do tego czasu mogę usunąć bez żadnych pytań. Wiec nie dość że musze czekać na połówkowe w 19 tyg to potem będą mi jeszcze dzwonić z 3 razy czy napewno niechce usunąć i dopiero potem wystawią zaświadczenie o ciąży do Försäkringskassy, przynajmniej tak było w ciąży z Igorkiem w 2018. Usg wyszło perfekto a mimo tego co tydzień przez 3 następne tygodnie dzwonili ze szpitala czy niechce usunąć. Byłam wtedy w szoku

Do góry