reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2020

A... i 3mam kciuki za Wszystkie dzis na badaniach Usg :-) :)

A tak na marginesie.. Ktoras z Was cos pisala o fajnym sposobie na "zimno" lub opryszczke na ustach? cos z woda utleniona. Mozecie jeszcze raz o tym napisac? Bo nie mam pojecia na ktorej stronie to bylo a ja tego cholerstwa nie moge sie pozbyc

reklama
@Dżasta:) to w miarę równo idziemy bo u mnie wg Om poród wychodzi 8.11 a wg usg 5.11 więc parę dni różnicy :)

Kurcze jakoś malutko płaciłyście za badania. U mnie badania labo razem z wizytą i usg wyniosły 600 zł i zastanawiam się jak trochę tych kosztów uciąć [emoji849] Też jestem ubezpieczona w PZU ale moja klinika nie współpracuje z nimi a do innego lekarza nie chce się przenieść. Może chodzić tak i tak? Ale wtedy chyba sensu nie będzie bo zlecają mi wizyty co 3-4 tygodnie tak jak należy, częściej przecież nie trzeba?
Ja też mam lekarza prowadzącego który nie współpracuje z PZU ale stwierdziłam że jeśli mam wydawać tyle kasy na badania to pójdę na wizytę przez pzu żeby dostać skierowanie a prowadzić ciąże będę i tak prywatnie u mojego doktorka

To z usg lecimy razem 9+1[emoji123]
A termin porodu mam 8.11[emoji848][emoji848][emoji848]
Urodzę pewnie 11.11[emoji23] albo jeszcze pozniej[emoji23]
Hehe chociaz i tak te terminy rzadko pewnie pokrywają sie z przyjsciem dziecka na świat [emoji848] ale by byly jaja, gdybysmy znalazly sie na tej samej porodowce [emoji28]

Ja też mam lekarza prowadzącego który nie współpracuje z PZU ale stwierdziłam że jeśli mam wydawać tyle kasy na badania to pójdę na wizytę przez pzu żeby dostać skierowanie a prowadzić ciąże będę i tak prywatnie u mojego doktorka
A skierowanie na co wzięłaś? Na badania krwi?
Kurcze mogłam wcześniej tak pomyśleć [emoji848]

I ja chodzę na łączone badanie tzn. Prywatnie i NFZ. Zawsze to jakaś oszczędnośc. Pomimo, że mam pakiet medyczny

Z tyłu jest informacja, że można od pierwszego trymestru [emoji4]
Można go stosować już w 1 trymestrze?
IMG_20200406_141639.jpeg

I ja chodzę na łączone badanie tzn. Prywatnie i NFZ. Zawsze to jakaś oszczędnośc. Pomimo, że mam pakiet medyczny

reklama
Z jednej strony fajnie, ale znajdź teraz lekarza na nfz. Ja chodziłam na nfz, gdzie byłam na 2 wizytach u tego lekarza, na ostatniej wizycie zrobił usg przez brzuch i powiedział, że pęcherzyk pusty. No więc ja w szoku, doła załapałam, w czwartek dzwoniłam gdzie indziej i udało sie umówić prywatnie. No i po 2 dniach okazało sie że ciąża jest serduszko jest i wszystko jest w porządku. Więc nie zawsze trafi sie lekarz na nfz, gdzie jest w miare normalny, a ja do tego lekarza już napewno nie pójdę. Nawet żeby za badania nie płacić.

Do góry