reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2020

reklama
U Nas dziś jak latem, bylismy ma dworze. Teraz wróciliśmy do domu.
Zmęczyły mnie dzieciaczki, szkoda, że nie odwrotnie [emoji849][emoji849]

Jeśli już o lekarzach, ja na nfz się zrazilam i wgl długie kolejki [emoji23]
Mam pakiet w luxmed i tu mam fajnego doktorka, no zobaczymy jak to będzie. Badania mam już wystawione, mam zrobić po usg jak będzie wszystko ok [emoji41]

@Dżasta:) to w miarę równo idziemy bo u mnie wg Om poród wychodzi 8.11 a wg usg 5.11 więc parę dni różnicy :)

Kurcze jakoś malutko płaciłyście za badania. U mnie badania labo razem z wizytą i usg wyniosły 600 zł i zastanawiam się jak trochę tych kosztów uciąć [emoji849] Też jestem ubezpieczona w PZU ale moja klinika nie współpracuje z nimi a do innego lekarza nie chce się przenieść. Może chodzić tak i tak? Ale wtedy chyba sensu nie będzie bo zlecają mi wizyty co 3-4 tygodnie tak jak należy, częściej przecież nie trzeba?
No to kilka nas bedzie w podobnym terminie :) [emoji8]

No na nfz slyszalam ze mozna miec 1 karte a prywatnie mozna zawsze skonsultowac jak cos jest nie tak , bo po co biegac raz do tego lekarza , raz do tego I wydawac ciagle kase?? Na nfz tez Daja tylko na podstawowe badania albo jak moja znajoma musiala wszystkie robic na wlasna reke , a ja dostalam na mocz, cukier, morfologie I jakieś tam jedno jeszcze a te hiv, cytomegalie, toksoplazmozy I krew karte sama musze zrobic za kase I dzwonilam do labo to wyniesie mnie to ok 265zl. Plus skierowanie na tamte ale one po kilka zl wychodza, no ale zawsze to pare groszy w kieszeni ;)

Ja po wizycie. Według usg to 9 tydzień. Wszystko jest dobrze ❤
20200406_155037.jpg

reklama
Haha a noo [emoji28][emoji28]
Ale nie wiem gdzie mnie tz powiezie w zależności jak sytuacja bd wyglądać i jak ze szpitalami po drodze czy bd przyjmowac czy nie [emoji51]
Ja liczę na wojewodzki. Z pierwszym byłam tydzień po terminie, więc na legalu tam poszłam ze skierowaniem. Kilkanaście minut po położeniu się na szpitalne łóżko z myślą, że odespie 2 dni i2 nocy nieregularnych skurczy, odeszły mi wody[emoji849] ryl ze mnie cały oddzial[emoji23][emoji2356]

Do góry