reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2020

Na którą idziesz?
Na 10.30. A Ty?
Modlę się żeby tym razem nie odwołali.

@aspen11 tego cynamonu było tylko troszeczkę ale dobrze wiedziec. Gdzieś czytałam że nie wolno też jest m.in winogron, łososia, tunczyka [emoji849]
A pijecie nadal kawę? Niektórzy też mówią że w 1 trymestrze najlepiej zrezygnować w ogóle a później tylko 1 filiżankę dziennie.

Ostatnia edycja:
reklama
Dzięki dziewczyny;) juz przez te 10 miesięcy staran sie tyle wyplakalam i nerwow przezylam bylam stymulowana clostilbegyt zeby miec owulacje i wyniki meza były slabe wiec to dla mnie cud ze sie udalo;)
To witaj w klubie bo miałam podobne przeżycia do Twoich a jednak się udało :)
Gratulacje i dbajcie o siebie [emoji3531]

Wczoraj caly dzien przelezalam a jedyne co to wstawalam do toalety, jestem na l4 od dnia kiedy zobaczylam 2 kreski na teście pracuje w żłobku i strasznie balam sie zarazkow...
Dobrze ze jesteś na zwolnieniu, też pracuje w przedszkolu i wiem ile tam groźnych wirusów się czai, tym bardziej od małych dzieci

Na 10.30. A Ty?

@aspen11 tego cynamonu było tylko troszeczkę ale dobrze wiedziec. Gdzieś czytałam że nie wolno też jest m.in winogron, łososia, tunczyka [emoji849]
A pijecie nadal kawę? Niektórzy też mówią że w 1 trymestrze najlepiej zrezygnować w ogóle a później tylko 1 filiżankę dziennie.
Winogron? 😱 A ja wcinam ten fioletowy aż się uszy trzęsą...

Na 10.30. A Ty?

Kochane nie dajmy się zwariować.. Przecież nikt nie pije 4 kubków kawy dziennie 🤪 szczerze pierwsze słyszę żeby całkowicie nie pić kawy w 1 trymestrze, jasne że nic na siłę ale od jednej filiżanki nawet słabej nic złego się nie stanie 🙂

Hej:) chcialam do was dolaczyc po wizycie z serduszkiem ktora mam we wtorek;) termin mam na 8 listopada dziś 7t 0d jestem na duphaston a wczoraj zaczelam bardzo delikatnie plamic na brązowo ale naprawdę jest tego nie wiele oczywiście jestem cala w nerwach dzwonilam do lekarza i kazał zwiększyć duphaston do 3 tabletek i stwierdził ze to normalne i mam sie niczym nie przejmować i odpoczywać, staraliśmy sie z mezem 10 miesięcy bylismy juz w klinice leczenia niepłodności zrobiłam mnóstwo badan i bardzo sie boje :( czy ktoras z was spotkala się z takimi plamieniami?
Witaj i ogromne gratulacje dla Ciebie [emoji173] staraj się odpoczywać i myśleć pozytywnie [emoji8]
Nie do konca wiem co to ta cynamonka ale rzucilo mi sie w oczy, cynamon jest na liście zakazanych przypraw dla ciezarnych.
Pierwszy raz słyszę o cynamonie. Tak samo o winogronach. I to i to jadłam w pierwszej ciąży. Co do ryb to pewnie chodzi o te wędzone na surowo lub te które mogą zawierać rtęć.

Witaj i ogromne gratulacje dla Ciebie [emoji173] staraj się odpoczywać i myśleć pozytywnie [emoji8]Pierwszy raz słyszę o cynamonie. Tak samo o winogronach. I to i to jadłam w pierwszej ciąży. Co do ryb to pewnie chodzi o te wędzone na surowo lub te które mogą zawierać rtęć.
Nie tylko wędzone. Np. losos i tuńczyk mogą zawierać duże ilości rtęci która jest szkodliwa.

Ja kawę odstawiłam na rzecz kawy Inki 😁 O winogronach nie słyszałam, jem cały czas i nie zrezygnuje 😉 Cynamon jest tez w pierniczkach , prawda? A ja mam straszna ochotę na pierniczki🙄
Przypomnijcie mi jak to jest z witaminami. Jak długo kwas foliowy? I czy witaminy tez od razu? Razem z tym folikiem? Czy mogą być to witaminy typu Centrum Advance? Czy musza być typowo dla kobiet w ciąży?
W poprzednich ciążach brałam typowo dla kobiet w ciąży ale nie pamietam czy ten kwas dodatkowo ?
czesto w witaminach tez jest zawarty kwas foliowy . Nie będzie za dużo ?

Ja kawę odstawiłam na rzecz kawy Inki [emoji16] O winogronach nie słyszałam, jem cały czas i nie zrezygnuje [emoji6] Cynamon jest tez w pierniczkach , prawda? A ja mam straszna ochotę na pierniczki[emoji849]
Przypomnijcie mi jak to jest z witaminami. Jak długo kwas foliowy? I czy witaminy tez od razu? Razem z tym folikiem? Czy mogą być to witaminy typu Centrum Advance? Czy musza być typowo dla kobiet w ciąży?
W poprzednich ciążach brałam typowo dla kobiet w ciąży ale nie pamietam czy ten kwas dodatkowo ?
czesto w witaminach tez jest zawarty kwas foliowy . Nie będzie za dużo ?

Ja biorę mama dha premium plus (w którym jest kwas) 2x dziennie, do tego folik 2x dziennie no i do tego magnez i Wit. D3. Tyle kwasu zalecila mi moja gin bo teraz jest na niego wzmożone zapotrzebowanie.

reklama
Nie do konca wiem co to ta cynamonka ale rzucilo mi sie w oczy, cynamon jest na liście zakazanych przypraw dla ciezarnych.

Poważnie??? [emoji50]

Na 10.30. A Ty?

Na 8.20 i modlę się tak samo mocno :)
Piję 2 kawy.
Co złego jest w winogronie?

Do góry