reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2020

Ja kawę odstawiłam na rzecz kawy Inki 😁 O winogronach nie słyszałam, jem cały czas i nie zrezygnuje 😉 Cynamon jest tez w pierniczkach , prawda? A ja mam straszna ochotę na pierniczki🙄
Przypomnijcie mi jak to jest z witaminami. Jak długo kwas foliowy? I czy witaminy tez od razu? Razem z tym folikiem? Czy mogą być to witaminy typu Centrum Advance? Czy musza być typowo dla kobiet w ciąży?
W poprzednich ciążach brałam typowo dla kobiet w ciąży ale nie pamietam czy ten kwas dodatkowo ?
czesto w witaminach tez jest zawarty kwas foliowy . Nie będzie za dużo ?
Ja odkąd się dowiedziałam o ciąży biorę pragnę plus. A czy coś do tego dojdzie to się okaże po jutrzejszej wizycie 🙂

reklama
Ja kawę odstawiłam na rzecz kawy Inki 😁 O winogronach nie słyszałam, jem cały czas i nie zrezygnuje 😉 Cynamon jest tez w pierniczkach , prawda? A ja mam straszna ochotę na pierniczki🙄
Przypomnijcie mi jak to jest z witaminami. Jak długo kwas foliowy? I czy witaminy tez od razu? Razem z tym folikiem? Czy mogą być to witaminy typu Centrum Advance? Czy musza być typowo dla kobiet w ciąży?
W poprzednich ciążach brałam typowo dla kobiet w ciąży ale nie pamietam czy ten kwas dodatkowo ?
czesto w witaminach tez jest zawarty kwas foliowy . Nie będzie za dużo ?
Ja byłam w czwartek na 1 wizycie i okazało sie że jakiś 4 tydzień wg usg, a otatni okres 3.02. No i kazał sie za 2 tyg pojawić. A i witaminy rownież mi przepisał Femibion 1 rano a wieczorem 1x Fiolik.

Hej, ja dopiero na początku drogi. Po dwóch poronieniach.
Mam plamienia czasami brązowe czasami prawie niewidoczne nitki krwi. Zrobiłam konsultacje online z położna i mam brać luteinę i wizytę u lekarza ogarnąć.
Boję się kolejnej straty [emoji17]

Cześć dziewczyny,
Chciałam się z Wami przywitać. Mam już dwóch synków. W listopadzie straciłam ciążę, skończyło się niestety zabiegiem w szpitalu. Po 3 miesiącach postanowiliśmy spróbować ostatni raz, i akurat się udało, a tu niestety teraz strach przed koronawirusem. Póki co z ciąży jeszcze się nie cieszę po ostatnich przeżyciach. Wizytę u lekarza mam jutro i już zaczynam się stresować. Po wyliczeniach termin porodu wypadałby ok 9 listopada.

Ja uzywam mnostwo przypraw i z tego wzgledu czytalam co jest zakazane a co nie no i właśnie np. ten cynamon ktory uwielbiam a nie mozna poki co 😢 sporo tych przypraw ktorych nie mozemy teraz jesc 🙄 a co do kawy to ja pije 1 dziennie, kawe uwielbiam 😍

Na 10.30. A Ty?
Modlę się żeby tym razem nie odwołali.

@aspen11 tego cynamonu było tylko troszeczkę ale dobrze wiedziec. Gdzieś czytałam że nie wolno też jest m.in winogron, łososia, tunczyka [emoji849]
A pijecie nadal kawę? Niektórzy też mówią że w 1 trymestrze najlepiej zrezygnować w ogóle a później tylko 1 filiżankę dziennie.
Ja nie pije wlasnie bo odstawilam w ciazy, choc na sama mysl o kawie teraz...[emoji1785][emoji1785][emoji1785]

Zastanawia mnie jak to jest z rybami. Bo sa przeciez mega wazne, a mnostwo jesr zabronionych[emoji848]

Ja nie pije wlasnie bo odstawilam w ciazy, choc na sama mysl o kawie teraz...[emoji1785][emoji1785][emoji1785]

Zastanawia mnie jak to jest z rybami. Bo sa przeciez mega wazne, a mnostwo jesr zabronionych[emoji848]
Najważniejsze żeby nie były surowe 🐟 i wedzone. Ale po obróbce termicznej.. No nie wiem jak Wy, ja ryb nie jem codziennie, więc myślę że jak co jakiś czas wjedzie jakiś łosoś, czy inna 🦈 to źle nie będzie 🙂

reklama
Cześć dziewczyny,
Chciałam się z Wami przywitać. Mam już dwóch synków. W listopadzie straciłam ciążę, skończyło się niestety zabiegiem w szpitalu. Po 3 miesiącach postanowiliśmy spróbować ostatni raz, i akurat się udało, a tu niestety teraz strach przed koronawirusem. Póki co z ciąży jeszcze się nie cieszę po ostatnich przeżyciach. Wizytę u lekarza mam jutro i już zaczynam się stresować. Po wyliczeniach termin porodu wypadałby ok 9 listopada.
Hej :)
Powodzenia na wizycie[emoji123]

Do góry