reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2020

Ja uzywam mnostwo przypraw i z tego wzgledu czytalam co jest zakazane a co nie no i właśnie np. ten cynamon ktory uwielbiam a nie mozna poki co 😢 sporo tych przypraw ktorych nie mozemy teraz jesc 🙄 a co do kawy to ja pije 1 dziennie, kawe uwielbiam 😍
Co do przypraw nie wypowiem się, bo serio pierwsze słyszę że dużo nie możemy 😃 aż jutro zapytam swojego gina 🙂

reklama
Najważniejsze żeby nie były surowe [emoji226] i wedzone. Ale po obróbce termicznej.. No nie wiem jak Wy, ja ryb nie jem codziennie, więc myślę że jak co jakiś czas wjedzie jakiś łosoś, czy inna [emoji1655] to źle nie będzie [emoji846]
Ja ostatnio napchalam sie makrela wedzona[emoji40]

Jak o tym napisałaś to już poczułam jej smak i bym zjadła [emoji1787] a tak serio, może wedzone można? Kurde.. Najlepiej jak się każda z Nas dowie od swojego gina i będzie trzymała się jego zaleceń [emoji846]
Nie zjadlam do konca bo w czasie jedzenia zaczelam zastanawiac sie czy mozna[emoji23]
Tak samo feta mega mi wchodzila, a podobno powinna byc z pasteryzowanego mleka, na mojej nie bylo info, ze z pasteryzowanego (choc wierzyc mi sie nie chce, ze mogloby byc niepasteryzowane), wiec odpuscilam.

Ja kawę odstawiłam na rzecz kawy Inki 😁 O winogronach nie słyszałam, jem cały czas i nie zrezygnuje 😉 Cynamon jest tez w pierniczkach , prawda? A ja mam straszna ochotę na pierniczki🙄
Przypomnijcie mi jak to jest z witaminami. Jak długo kwas foliowy? I czy witaminy tez od razu? Razem z tym folikiem? Czy mogą być to witaminy typu Centrum Advance? Czy musza być typowo dla kobiet w ciąży?
W poprzednich ciążach brałam typowo dla kobiet w ciąży ale nie pamietam czy ten kwas dodatkowo ?
czesto w witaminach tez jest zawarty kwas foliowy . Nie będzie za dużo ?
Ja biorę folik i do tego pregnalife, to mi zalecił lekarz bo kwas foliowy bardzo ważny a ja wcześniej tzn orzed ciążą nie brałam. Co do jedzenia to dziewczyny łosoś zawiera dużo potrzebnego białka i tłuszczu nienasyconych tych omega 3 które są bardzo istotne w rozwoju i naszych komórek mózgowych i dziecka więc jedzcie na zdrowie! Wiadomo że nie surowy, ale wędzony czy pieczony czy gotowany! Ile wlezie, a z tym winogronami to umyjcie tylko dobrze i też śmiało!

A teraz przyznawać sie KTORA JUTRO WIZYTUJE? 😃 bo coś mi się wydaje że jest nas trochę :) piszcie odrazu o której macie wizyte, żeby można było trzymać kciuki 🥰

Hej mamuśki,
Ja powoli kończę 8 tydzień i powiem Wam że jak dotąd ostatnie kilka dni były najgorsze: niedobrze mi, co chwilę muszę coś jeść, slinotok, na słodkie nie mogę patrzeć (W ciąży z synkiem zjadalam sporo slodkiego), no i głowa mnie bolała kilka dni, (poprzednio w ogóle mnie nie bolała)
Trochę mnie zdolowalo to moje samopoczucie.
Eh..

To u mnie podobnie. Czuje się okropnie, muszę coś jeść, a nie mogę patrzeć na jedzenie. Jak nie zjem to zawroty głowy i tak w kółko.

reklama
W poprzedniej ciąży 6+5. W tej jestem zapisana w 6+6 i marzę o [emoji3590]
Zostało mi 5 dni do wizyty (piątku już nie liczę, bo jestem zapisana z samego rana).
Modlę się żeby nie odwołali.
Czy u Was na wizytach były stosowane jakieś środki ostrożności typu maseczki, rękawiczki czy odkażanie rąk ?

W gabinecie mojego gina i gina @jestemtu wyglada to tak, o ile wizyta się odbywa, bo będą głównie wizyty online [emoji24][emoji24]
IMG_7525.JPG

IMG_7526.JPG
IMG_7527.JPG

Do góry