Brrrownie
Fanka BB :)
A czy będziecie robić badania prenatalne??? Ja mam darmowe i zastanawiam się w którym tygodniu będą pierwsze ...i czy teraz wogole czynne będzie żeby zrobić te badania ehhh
W poprzedniej ciąży pierwszych prentalnych nie robiłam bo po prostu nie wiedziałam co to takiego. Teraz się wybieram.
Laski, czy u Was też taka cudna pogoda? Pranie się suszy na słoneczku, pościel się wietrzy, eh i pomyśleć że gdy byłam nastolatka nie chciałam życ na wsi.. Jak to się myślenie zmienia [emoji846]
Piękna. Aż mi się chciało wyjść z Szymkiem na spacer. Ja bardzo doceniam uroki mieszkania na wsi
Hej dziewczyny, można do was dołączyć? W sobotę zobaczyłam pozytywny test .Zobacz załącznik 1093488Zobacz załącznik 1093490
Witaj pierwsza ciąża czy kolejna?
Powiedzcie bo to moja pierwsza ciąża na czym polegają prenatalne i kiedy się je wykonuje. Czy robi je lekarz prowadzący czy ktoś inny? To one nie są obowiązkowe?
Prenatalne to szczegółowe badanie usg, które wykonują tylko lekarze ze specjalnym certyfikatem. Listę lekarzy masz tu: Link do: The Fetal Medicine Foundation
Podczas tego badania mierzone są dokładne parametry płodu i określone zostaje prawdopodobieństwo wystąpienia wad genetycznych.
Nie są obowiązkowe. Ale naprawdę warto zrobić.