reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2020

reklama
To ja was wszystkie chyba przebije z lekami jakie biorę [emoji85] nigdy w życiu nie brałam tyle leków co w tym momencie.. Euthyrox, Siofor, Femibion natal, wit D3, kwas foliowy, luteina, acard i zastrzyki z heparyny.. Jak mi po tym wszystkim wątroba nie wysiadzie to będzie super [emoji6]
Dziewczyny jakie bierzecie leki teraz w ciąży?

To ja was wszystkie chyba przebije z lekami jakie biorę [emoji85] nigdy w życiu nie brałam tyle leków co w tym momencie.. Euthyrox, Siofor, Femibion natal, wit D3, kwas foliowy, luteina, acard i zastrzyki z heparyny.. Jak mi po tym wszystkim wątroba nie wysiadzie to będzie super [emoji6]
O Wow rzeczywiście trochę tego jest ;) A zastrzyki z jakiego powodu jeżeli mogę zapytać?

To ja mam taki sam zestaw tylko zamiast euthyroxu mam encorton i jeszcze clexane mam drugie zastrzyki prolutex...:D

Clexane znam aczkolwiek ja mam Neoparine. Od kiedy robisz zastrzyki i jak Ci idzie? Ja na początku byłam przerażona ale z czasem jest coraz lepiej o dziwo [emoji6] Prolutex kompletnie nie znam. Czyli kłujesz się 2x dziennie?
To ja mam taki sam zestaw tylko zamiast euthyroxu mam encorton i jeszcze clexane mam drugie zastrzyki prolutex...:D
O Wow rzeczywiście trochę tego jest ;) A zastrzyki z jakiego powodu jeżeli mogę zapytać?
Zastrzyki dlatego że jestem po dwóch stratach i prawdopodobnie mam problemy z krzepliwoscia krwi. Zrobiłam mnóstwo badań i spotkałam na swojej drodze świetnego lekarza który widzi potrzebę takiego obstawiania lekami. Ufam mu i grzecznie wykonuję to co zaleci [emoji6]

Clexane znam aczkolwiek ja mam Neoparine. Od kiedy robisz zastrzyki i jak Ci idzie? Ja na początku byłam przerażona ale z czasem jest coraz lepiej o dziwo [emoji6] Prolutex kompletnie nie znam. Czyli kłujesz się 2x dziennie?Zastrzyki dlatego że jestem po dwóch stratach i prawdopodobnie mam problemy z krzepliwoscia krwi. Zrobiłam mnóstwo badań i spotkałam na swojej drodze świetnego lekarza który widzi potrzebę takiego obstawiania lekami. Ufam mu i grzecznie wykonuję to co zaleci [emoji6]
Właśnie pytam bo mój też proponowal zastrzyki ale kazał sobie to na spokojnie przemyśleć.

I mogą je stosować kobiety w ciąży?
Tak. Są bezpieczne.
Są jeszcze preparaty P.R.E.N.A.L.E.N, sle szczerze nie zauważałam po nich jakiejkolwiek poprawy. Już chyba lepiej sięgnąć po domowe metody :) herbata z imbirem, miodem i pomarancza / mleko z czosnkiem / syrop z cebuli
Co Wy na to żeby stworzyć jakąś tabelkę lub coś w ten styl, z terminem porodu, wiekiem, naszymi nickami i płcią dzieciaczkow? [emoji846]
Ja bym jeszcze poczekała aż się wyklaruje ilość listopadówek. Narazie będzie za dużo zamieszania z tym, że dużo dziewczyn będzie przychodzić / odchodzić z forum

Ale mnie głowa rozbolała, aż musiałam wziąć A.p.a.p bo nie idzie wytrzymać już .. byłam w lesie na spacerze dotlenilam sie i rozbolała 😧

reklama
Hejka.
Mąż mnie ciśnie żebym powiedziała szefowi o ciazy w tym tygodniu a od następnego czyli od wizyty w przyszłym tygodniu wziąć zwolnienie lekarskie. My normalnie pracujemy i boi się, że mogę złapać Covid19. Ale z drugiej strony jeśli powiem teraz a na wizycie coś wyjdzie nie tak to będzie problem... Co myślicie?

Do góry