reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2020

reklama
Ja test robiłam w czwartek, potem dwa w niedzielę i były pozytywne w poniedziałek betę i była wysoka i w ten sam dzień byłam u ginekologa. To był 4 tydzień [emoji57] i od 3 marca jestem na L4
Ja kompletnie nie wiem co robić, teściowa mówi z przyjaciółką czekaj nie spiesz sie do lekarza, a wy tu piszecie że w 5,6 tygodniu ciąży idziecie do lekarza. Ja nie wiem co robić, na dodatek to moja pierwsza ciąża. W piątek robiłam test a ok 13 widziałam na dodatek 2 lecące bociany

U mnie dziś śledzie po kaszubsku na tapecie i winogron o mateńko jakie dobre[emoji39][emoji39][emoji39]
Ojjj zazdroszcze. U mnie dziś pojawiły się mdłości i odrzuca mnie na sam zapach jedzenia [emoji2961]
Cześć dziewczynki [emoji16][emoji8] Przyszło i mi się przywitać [emoji8][emoji8] najprawdopodobniej dołączę do listopadowych mam. Ostatnia @ 4.02. W sobotę robiłam test, mocne 2 kreski. Termin według apki 11.11. Trzymam kciuki żeby u wszystkich nas było wszystko dobrze [emoji8][emoji8][emoji8]
Witamy i gratulujemy [emoji8][emoji173]

Ja kompletnie nie wiem co robić, teściowa mówi z przyjaciółką czekaj nie spiesz sie do lekarza, a wy tu piszecie że w 5,6 tygodniu ciąży idziecie do lekarza. Ja nie wiem co robić, na dodatek to moja pierwsza ciąża. W piątek robiłam test a ok 13 widziałam na dodatek 2 lecące bociany

Zależy też jak długo będziesz musieć czekać na wizytę? Możesz się już zapisać jeśli dzięki temu będziesz spokojniejsza 😘

Zależy też jak długo będziesz musieć czekać na wizytę? Możesz się już zapisać jeśli dzięki temu będziesz spokojniejsza 😘
Maksymalnie 2 tygodnie bym czekała, a według apki i kalendarza ciążowego w necie to może być nawet koniec 5 początek 6 tygodnia teraz, za 2 byłby 7 8 tydzień, więc nie wiem czy czekać jeszcze tydzień

Cześć dziewczynki [emoji16][emoji8] Przyszło i mi się przywitać [emoji8][emoji8] najprawdopodobniej dołączę do listopadowych mam. Ostatnia @ 4.02. W sobotę robiłam test, mocne 2 kreski. Termin według apki 11.11. Trzymam kciuki żeby u wszystkich nas było wszystko dobrze [emoji8][emoji8][emoji8]
Witaj. Super i gratulacje [emoji4]

reklama
Już po wizycie. Jest pęcherzyk z ciałkiem żółtym prawidłowej wielkości jak na ten wiek ciąży. Kolejna wizyta za 2 tyg i wtedy już powinno być serduszko [emoji3590] Badania zleci dopiero przy następnej wizycie.
Dziękuję za kciuki :)

Aaa zwolnienie lekarskie mogła już dać ale dla mnie jeszcze za wczesnie.
Witaj :) gratulacje :)
Jak pójdziesz w 5/6 tygodniu to podejrzewam, że tydzień później będziesz się zapisywać jeszcze raz, żeby usłyszeć serduszko [emoji3590] Wcześniej pewnie niewiele zobaczysz i będzie niedosyt. Jak pójdziesz na nfz to Ci pogratulują i odeślą, przy dobrych wiatrach dostaniesz skierowanie na badania.Jak idziesz prywatnie to jakby nie było płacisz 2x za wizytę.
Ja pójdę koło 7/8 tygodnia.
Chyba że te okropne zawroty głowy się utrzymają to pójdę po skierowanie na badania kontrolne, żeby skontrolować czy wszystko ok :)

Do góry