reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopadowe mamy 2020

Hahaha dobra jesteś. Najważniejsze żeby nasze dzieciątka były zdrowe. [emoji7][emoji7]
Wygląd nie ma tu większego znaczenia. A propo wyglądu strasznie przetłuszczają mi się włosy od jakichś dwóch tygodni.
Kurde mi tez wlasnie , umylam w czwartek późnym wieczorem a dziś rano patrze, ze juz tlusty czubek glowy [emoji1751] a kolezanka mowi ze w ciąży sie mniej przetluszczaja [emoji848]

reklama
Ja hybryde robie normalnie (wazne tylko zeby nie uzywac acetonu do zdejmowania). Z farbowaniem wlosow wstrzymuje sie zawsze do drugiego trymestru (gdzies kiedys czytalam ze nie mozna farbowac w 1 trymestrze).
Kawe pije normalnie, czesto 2 razy dziennie ale ja to kawe uwielbiam [emoji7]
Z farbowaniem w pierwszym trymestrze lepiej sie wstrzymać to racja , bo kolezanka mi pisała ze nie malowala i w ogole lepiej z większością rzeczy sie wstrzymać w 1 trymestrze, chociaz lekarz kazał sie do dentysty zapisać teraz a kolezanka sie zapomniala i nie zapisała i teraz jest w 2 trymestrem I juz mowila ze nie moze isc ...
I lekarz kazal mi tez uwazac na grypy I wirusy...

A kawke tez uwielbiam I nie wyobrazam sobie z niej zrezygnowac [emoji7][emoji7]

Cześć dziewczyny.
Wygląda na to, że i ja dołączam do grupy :)
Mam na imię Olga.
Rano testowałam. pozytyw [emoji16] Termin z OM wychodzi mi na 16 listopada.
Jestem szczęśliwa, bo bardzo marzyliśmy o tej dzidzi, ale też narazie trochę przerażona bo mam w domu synka 1,5 roku :) więc podejrzewam, że ta ciąża nie będzie tak lajtowa jak za 1- szym razem :)
Gratulacje [emoji7][emoji7]
No moja znajoma ma 1,5 roczna córeczkę i jest w 2 trymestrze ciąży i ma ciezko bo musi leżeć i czasami chodzę do niej sie nia zająć czy wyjść na spacer i teraz mowi ze mi zazdrości , ze to 1 ciąża bo wtedy jest fajnie no a druga to juz ciężej z małym dzieckiem w domu... no ale chyba jakoś dacie rade ?[emoji51]

Hej, ja miałam kilka rozstępów na boczkach z czasów 'młodości', w ciąży zrobiło mi się trochę na piersiach, na brzuchu w ogóle. Potem przy karmieniu strasznie poszło po cyckach, na szczęście są takie mało widoczne i widać je tylko w "zwisie" ;)

Tak mialam ostatnio jak leciałam do pracy na ostatnia chwile , bolalo po lewej stronie i promieniowalo do pachwiny... trzeba sie oszczędzać w tym 1trymestrze bo niby człowiek sie dobrze czuje i duzo robi a jednak później to wpływa na organizm , tak samo wiecej jak 2-3kg nie powinno sie dźwigać ;)
Musimy na siebie teraz bardzo uważać ☺
Tak jak mówisz niby czujemy się ok, ale ten pierwszy trymestr to jednak wymagający okres dla organizmu

Kurde mi tez wlasnie , umylam w czwartek późnym wieczorem a dziś rano patrze, ze juz tlusty czubek glowy [emoji1751] a kolezanka mowi ze w ciąży sie mniej przetluszczaja [emoji848]
Ja zwykle myłam wlosy co dwa dni, a teraz już w ten sam dzień sa już brzydkie nie wspominając co się dzieje na drugi jeśli nie umyję

Ja we wtorek dentystę mam. Coś tam do leczenia jest. Chyba trzy małe dziurki. A tak wogole to muszę zrobić implanta, ale najpierw resztke starego zęba trzeba wyrwać, ale to chyba po ciąży bo nie można implantów raczej teraz robić.

reklama
Macie jakieś fajne aplikacje ciążowe na telefon? Ja mam HiMommy 😟ale w sumie zbytnio nic ciekawe tam nie ma. Jedynie liczy dni i niby mówi co się teraz rozwija itp.

Do góry