reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopadowe mamy 2020

reklama
Też mam rozstępy z okresu dojrzewania na piersiach i na udach.
Odkąd się dowiedziałam o ciąży smaruje się masłem uelastyczniajacym z perfecta mama+ jak mi się skończy poszukam czegoś bardziej zaawansowanego [emoji4]
A kiedy zaczelyscie w poprzednich ciążach traktować piersi jakimiś specjalnymi specyfikami ? Zastanawiałam się nad tym w drogerii ale chyba jeszcze na to za wcześnie?

Ja miałam bardzo późno brzuszek wiec dopiero jak poczułam ze coś się zaczyna poważniej zaokrąglać czyli po 5 miesiącu wzięłam się za smarowanie ale mi się wydaje ze ja po prostu nie mam predyspozycji żadna kobieta u nas w rodzinie nie ma rozstępów wiec to tyle dobrze

Mam jeszcze jedno pytanie czy robicie hybrydy czy zrezygnujcie?? Czytałam, że można więc będę robić. I co z farbowaniem włosów? Farba chyba szkodzi, więc ja i tak farbuję henną
Ja za tydzień w czwartek mam fryzjera jestem umówiona na farbę i nie zamierzam odwoływać wizyty, hybrydy też robię.. 😀😂

Mam jeszcze jedno pytanie czy robicie hybrydy czy zrezygnujcie?? Czytałam, że można więc będę robić. I co z farbowaniem włosów? Farba chyba szkodzi, więc ja i tak farbuję henną
Ja hybrydy robie i bede robic normalnie. Mozna. A wlosy niby tez mozna farbowac glownie chodzi o zapach ktory moze nas draznic. Ja tez robie to henną wiec nie rezygnuje 😊

Ja miałam bardzo późno brzuszek wiec dopiero jak poczułam ze coś się zaczyna poważniej zaokrąglać czyli po 5 miesiącu wzięłam się za smarowanie ale mi się wydaje ze ja po prostu nie mam predyspozycji żadna kobieta u nas w rodzinie nie ma rozstępów wiec to tyle dobrze
Szczęściara z Ciebie 😊
Ale gdzieś czytałam, że nie wszystkie kobiety które miały rozstępy z okresu dojrzewania nabawiły ich się także w ciąży nie wiem jednak na ile to info jest potwierdzone

A jak u Was z dentystą? Chodziłam regularnie co miesiąc od prawie roku bo ogólnie mam słabe zęby i trochę miałam ich do leczenia trochę do wymiany plomby. Byłam wczoraj i pan doktor powiedział, że wstrzymalby się z dalszym leczeniem do drugiego trymestru chyba że lekarz ginekolog da zielone światło.
Ogólnie mówił że nie ma nic na pilnie ale w jeden ząb wdarła się próchnica.
Byłyście może w takiej sytuacji w poprzednich ciążach ?

Ja chyba z hybrydy zrezygnuję a do malowania włosów mam farbę, którą niby można malowac w ciąży. Jest delikatna i bezzapachowa.

Czemu dziwny ?? Tak pytał i wg jego obliczenia dziś jest 5+6 tc a w kalendarzu pokazuje mi 5+ 2 wg ostatniej miesiączki jakoś tak sobie tam zapisał .. No i pokazał na monitorze gruba śluzowke ...

Napisalam ze dziwny bo myslalam ze to on ci powiedzial ze macica czeka na zagniezdzenie zarodka. Widocznie cos zle zrozumialam 😊

Dzień dobry Kochane jak minęła wam noc bo mi ciężko bolał mnie brzuch tak przez godzinę może dłużej jak na miesiączke długo nie umiałam zasnąć niby tak powinno być ale czy napewno czekanie do tego pn mnie dobija ale co Zrobić. Też macie takie bóle?

To samo mialam w nocy. Bol brzucha zaczal sie pod wieczor i tak sobie trwal do nocy. Rano sie obudzialam i tez mnie pobolewal. Ciezko mi bylo zlokalizowac ten bol czy na gorze czy na dole.. Poki co narazie jest ok. Staram sie nie schixowac i nie myslec za wiele, po prostu czekam sobie cierpliwie 😊 A teraz jak sie czujesz?

reklama
Ja hybryde robie normalnie (wazne tylko zeby nie uzywac acetonu do zdejmowania). Z farbowaniem wlosow wstrzymuje sie zawsze do drugiego trymestru (gdzies kiedys czytalam ze nie mozna farbowac w 1 trymestrze).
Kawe pije normalnie, czesto 2 razy dziennie ale ja to kawe uwielbiam 😍

Do góry