reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2020

reklama
Ja mam wczasy zamówione na ostatni tydzień lipca do Albanii.. zamawialiśmy w styczniu..a zaszłam w ciążę w lutym ehh..
I nie więc co robić.. bo chyba się boje lecieć w ciąży..ale część kasy wpłacona..
Jakby loty były wstrzymane to by pewno oddali, a jak będą latać to dupa..
Albania [emoji2956]Też planowaliśmy jechać ale dobrze, że w tym roku żadnej wycieczki nie organizowaliśmy. Chociaż przykro mi będzie, że w tym roku nigdzie nie pojedziemy bo co roku w wakacje lub zima gdzieś wyjeżdżaliśmy [emoji17]
O której masz prenatalne 28.04? :)

A może polecicie jakąś fajną miejscówkę w Polsce? Chętnie nad nasze morze bym pojechała ale pewnie maz nie zechce bo ciężko trafić w ładna pogoda plus ceny [emoji849]

@ForgetMeeNot fajnie, że wróciłaś [emoji4] Robiłaś Sanco Plus? Po jakim czasie dostałaś wyniki?

Albania [emoji2956]Też planowaliśmy jechać ale dobrze, że w tym roku żadnej wycieczki nie organizowaliśmy. Chociaż przykro mi będzie, że w tym roku nigdzie nie pojedziemy bo co roku w wakacje lub zima gdzieś wyjeżdżaliśmy [emoji17]

A może polecicie jakąś fajną miejscówkę w Polsce? Chętnie nad nasze morze bym pojechała ale pewnie maz nie zechce bo ciężko trafić w ładna pogoda plus ceny [emoji849]

@ForgetMeeNot fajnie, że wróciłaś [emoji4] Robiłaś Sanco Plus? Po jakim czasie dostałaś wyniki?
O 17 mam badania ☺️a Ty??

No ja nie sądziłam, że znajdę w ciążę tak szybko i że będzie ten wirus ehh..bo też co
Roku latamy ..rok temu był Cypr i podróż poślubna ☺️☺️

Dziewczyny a jak to teraz jest z płatnościami z ZUSu? Ja w połowie miesiące przesyłam pod skrzydła tej cudownej instytucji. Pracodawca wysłał do nich papiery 3.04 a jak loguje się na ePUE i wchodzę na zasiłki to nie mam żadnego info o chorobowym. W poprzeniej ciąży było info kiedy i ile wypłaca, a teraz pusto....
Mąż w marcu miał opiekę na mała od lekarza i do dziś taka sama sytuacja 🤷🏻‍♀️
Może to przez te koronawirusy nie nadążają z systemem po prostu 😊

Dzień dobry Dziewczyny ☺️ Poczytuję Was już od jakiegoś czasu, ale jeszcze nie pisałam w wątku. Mam nadzieję, że jeszcze przyjmiecie mnie do grupy.
Aktualnie jestem w 11w6d mojej drugiej ciąży. Termin na 8.11. Mam już w domu prawie 6 letnia córeczkę. W przyszłym tygodniu czekają mnie prenatalne ( usg, pappa) i odchodzę pomału od zmysłów. Ciążę znoszę bardzo źle, dlatego nawet nie miałam siły udzielać się w wątku wcześniej. Od samego początku permanentne mdłości i wymioty i kompletny jadłowstręt - które w ostatnim czasie ( tfu tfu) zaczęły się na szczęście wyciszać. Ciążę zaczynałam z Euthyroxem ( TSH powyżej 3), który szybko został mi odstawiony, bo natychmiast wpadłam w nadczynność. Od początku ciąży cierpię na straszną bezsenność. Przez wiele tygodni nie spałam w ogóle w nocy, udawało mi się zasnąć raptem na kilka godzin dopiero rano. Teraz nadal ciezko, generalnie nie sypiam więcej niż 4/5 godz na dobę☹️ Po ostatnim badaniu krwi wyszła mi za wysoka glikemia na czczo i podejrzenie cukrzycy ciążowej, wiec zaczynam przygodę z glukometrem😪

Trzymam kciuki za wszystkie wizytujące dziś i miłego dnia wszystkim przyszłym mamom ☺️

Ja mam wczasy zamówione na ostatni tydzień lipca do Albanii.. zamawialiśmy w styczniu..a zaszłam w ciążę w lutym ehh..
I nie więc co robić.. bo chyba się boje lecieć w ciąży..ale część kasy wpłacona..
Jakby loty były wstrzymane to by pewno oddali, a jak będą latać to dupa..

Ja leciałam w ciąży. Nic absolutnie mi nie było. Gorzej zniosłam trasę Lublin-Kraków autem. Sam lot super.

O 17 mam badania [emoji3526]a Ty??

No ja nie sądziłam, że znajdę w ciążę tak szybko i że będzie ten wirus ehh..bo też co
Roku latamy ..rok temu był Cypr i podróż poślubna [emoji3526][emoji3526]
Ja o 10. Będę trzymać kciuki bo wiem, że się też bardzo stresujesz :)

Cypr jest piękny. Też kiedyś kiedyś byłam i chciałabym pojechac jeszcze raz bo czuję niedosyt.
My w podróży poślubnej byliśmy na Sycylii, też polecam [emoji3526]
Teraz przez tego korona to strach gdziekolwiek jechać za granicę [emoji17]

Krew miałam pobierana w Diagnostyce 8.04, a wynik od mojego gina dostałam wieczorem 20.04, czyli w 8 dniu roboczym 🙂

reklama
Ja o 10. Będę trzymać kciuki bo wiem, że się też bardzo stresujesz :)

Cypr jest piękny. Też kiedyś kiedyś byłam i chciałabym pojechac jeszcze raz bo czuję niedosyt.
My w podróży poślubnej byliśmy na Sycylii, też polecam [emoji3526]
Dziękuję to Ty szybciej..rano to szybko pójdzie..a ja tyle bede musiała czekać ehh..
trzymam kciuki 😘

Do góry