reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2020

U mnie z dnia na dzień coraz lepiej. Mdłości już nie męczą cały dzień, tylko wieczorem.
Ja na pobranie krwi na test Pappa idę w poniedziałek, tydzień później mam usg prenatalne. Chciałam test z krwi zrobić szybciej, żeby lekarz już podczas usg miał wynik.
Co do TSH to w ciąży trzeba pilnować. Mi wyszły problemy właśnie przy drugiej ciąży i już zostały do dziś.

Teraz bede mądrzejsza, mam nadzieje ze za ta lekcje nie bede musiała zapłacić zdrowiem mojego dziecka. Jeśli ktoś miał TSH tez podwyższone i później wykryte czy z dzieckiem wszystko dobrze było ?

reklama
Ja z córką zaszlam w ciążę przy tsh 4.7 cała ciążę nie sprawdzłam bo lekarz twierdził że ok a pewno w ciąży jeszcze urosło. Po porodzie tsh 24😱 i od tamtej pory euthrox 75. Teraz przed ciaza miałam 1.2 na początku maja muszę sprawdzić

Najnowsze badania , mówią , że nie duże odchylenia od normy TSH nie ma wpływu. Oczywiście nie mówimy tu o zakresach rzędu 10 krotnie wyższych. Moja pierwsza ciąże poroniłam jak miałam oko 11.
Ale jestem zestresowana jutrem , pierszy raz będę mieć robione prenatalne. Przy synie tak jakoś wyszło, że skapnelam się tak około 7mc , że chyba ja jednak w ciąży jestem ,,,😂🙃 podświadomość jednak odgrywa dużą rolę. W domu dowiedzieli się dopiero między 8-9 mc . A byłam straszna chudzinka. Na drugi dzień brzuch mi się dopiero pojawił i do porodu jechałam z wielkością brzucha ciut większa niż tu kiedyś pokazywałam.Na izbie mówili, że to max 20 tydzień...

Czy któraś z was była już z wynikami krwi na toxoplazme u lekarza? I jak interpretować takie wyniki? Może ktoś wie??

Załączniki

• Screenshot_2020-04-21-17-12-11-689_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2020-04-21-17-12-11-689_com.android.chrome.jpg
    149,3 KB · Wyświetleń: 66
Cześć Dziewczyny. Wczoraj pisałam że pokaże Wam moją ciążę to pokazuje. Dziś waga 0.5kg więcej haha ale i tak nie czuje potrzeby innych spodni, bluzek czy majtek. Więc nie wiem czy jest sens bo latem to sukienki i tylko jesień muszę przetrzymać jakoś.
Gdzie ta ciąża ja się pytam [emoji16]
Mistrz kamuflazu[emoji23]

Ja dziś musiałam się wytoczyć z domu - jak się ubrałam nie w dres [emoji23] to już nie ma szans bym ukryła przed kimkolwiek ciążę. Brzuch spory mi wystaje [emoji848]

Ale mnie teraz tym tsh przestraszylyscie, przy dwóch poprzednich ciążach nie miałam tsh badane jakoś na NFZ nie było przymusu nie wiem o co chodziło że się nie badało teraz poszłam prywatnie i gin mi kazał zrobić, jutro wyniki odbieram skisne z nerwów co wyszło

Tak ja juz od jakiegoś czasu sie smaruje a ostatnio to balsam oliwkowy z ziaji łagodzi mi swedzenia i nawilża extra ale mam wysypane nogi i swedzace , czytalam o jakiejs cholestazie ciazowej I nie wiem czy to mnie nie dotyczy :/ ehh tragedia...
Ale ta cholestaza to nie gdzieś na późniejszym etapie?
Moze nie służy Ci akurat ten kosmetyk po prostu?

reklama
Do góry