reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2020

Taaa- najfajniejsze jest to że mam ma coś mega ochotę i muszę zjeść np kaktusy za mną chodziły 3 dni- dziś kupiłam i... okazały się blee no i tak jest z większością. Chyba tylko jabłka mi wchodzą i wcale się nie nudzą od początku ciąży
U mnie też non stop jabłka! Gruszki truskawki i czasami pomarańcz!

reklama
Ja wchodzę ale są strasznie ciasne najgorzej w brzuch właśnie [emoji30] chyba czas zainwestować w legginsy [emoji85] większych jeansów nie będę kupować, idzie lato sukienki poratują[emoji1] a po ciąży mam zamiar wejść ponownie w swój rozmiar, oby się udało [emoji846]
Ja bym kupila z Lidla ale jeszcze nie mam takiego brzucha, wiec pewnie bd worek wisiał a nim brzuch urośnie to tak ja piszesz bedzie mozna w sukienkach chodzic [emoji4]
Ja nie umiem chodzić w leginsach czuje się jak bym była w samych majtkach jakoś nie mogę się przekonać [emoji23] póki co dopinam się w swoje jeansy ewentualnie chodzę z odpiętym guzikiem pod koniec dnia.
Kiedyś jak wchodziły leginsy to ja skąds mialam i nałożyłam a siostra cioteczna sie śmiała, ze wyglądam jakbym cos zgubiła [emoji28][emoji28]
Mnie jeansy zwykle wkurzaly bo kiedys byly biodrowki I mi bylo plecy widać a nie lubilam tego I jak zaczelam leginsy nosic tak zadnych jeansow nie mialam ale znudzily mi sie same leginsy I zaczęłam wracać do jeansow, kupilam fajne 2 pary w przeciagu ostatnich miesięcy to zaszlam w ciąży i mnie cisną w brzuch a tz na mnie krzyczy jak mam ciasne rzeczy na sobie [emoji51][emoji51]

Który tydzień? :D jaki duży już maluszek
wow, super fota :D który to tydz??
Wg wyliczeń lekarza 12+5, wg usg ciąża dwa dni starsza.
Ja nie umiem chodzić w leginsach czuje się jak bym była w samych majtkach jakoś nie mogę się przekonać [emoji23] póki co dopinam się w swoje jeansy ewentualnie chodzę z odpiętym guzikiem pod koniec dnia.
Ja miałam kiedyś jedne legginsy po domu bo czułam się w nich jakbym nie była do końca ubrana ale odkąd zaszłam w ciążę z córką to moja ulubiona część garderoby, da mega wygodne w ciąży i potem podczas zabawy z dzieckiem.
Super maluchy. Zna któraś z Was już płeć?
Ja nie, lekarz nic nie mówił a ja nie pytałam. Teraz to i tak to nie byłoby do końca pewne a ja bym się mogła nastawić.

Wg wyliczeń lekarza 12+5, wg usg ciąża dwa dni starsza.
Ja miałam kiedyś jedne legginsy po domu bo czułam się w nich jakbym nie była do końca ubrana ale odkąd zaszłam w ciążę z córką to moja ulubiona część garderoby, da mega wygodne w ciąży i potem podczas zabawy z dzieckiem. Ja nie, lekarz nic nie mówił a ja nie pytałam. Teraz to i tak to nie byłoby do końca pewne a ja bym się mogła nastawić.
Oo ja bede miala tyle za tydzień na wizycie :D nie mogę się doczekać az zobacze malucha. Ja sie po cichu nastawiam że może jakies wstępne informacje dostaniemy odnosnie plci za tydzien na wizycie. Czy moglas byc na wizycie z mężem/partnerem? Bardzo bym chciala żeby mój mąż mógł za tydzień iść ze mna na wizyte. Nie mógł być na żadnym usg, a chcialabym żeby w końcu zobaczył swoje maleństwo;D ja sie rozplakalam jak zobaczylam pierwszy raz bijące serducho.
Co do legginsow to uwielbiam xd od zawsze chodze i jakbym mogla to bym caly czas chodziła, mega wygodne w każdej sytuacji

Oo ja bede miala tyle za tydzień na wizycie :D nie mogę się doczekać az zobacze malucha. Ja sie po cichu nastawiam że może jakies wstępne informacje dostaniemy odnosnie plci za tydzien na wizycie. Czy moglas byc na wizycie z mężem/partnerem? Bardzo bym chciala żeby mój mąż mógł za tydzień iść ze mna na wizyte. Nie mógł być na żadnym usg, a chcialabym żeby w końcu zobaczył swoje maleństwo;D ja sie rozplakalam jak zobaczylam pierwszy raz bijące serducho.
Co do legginsow to uwielbiam xd od zawsze chodze i jakbym mogla to bym caly czas chodziła, mega wygodne w każdej sytuacji
też będę w podobnym czasie na swoich prenatalnych 4 maja :) ale już dostałam info, że partner nie będzie mógł wejść niestety. Mój się śmieje, że stetoskop sobie kupi, żeby dzidzi w końcu posłuchać :p

Nie był, ale nie wiem czy była opcja żeby był ze mną bo i tak nie mógł. Przy córce był a teraz niestety tylko zdjęcia dostał.

Nie żałuję że poszłam doktor dokładnie pomierzył NT 1.7, badał dokładnie serduszko jakieś komory itd nie znam się[emoji2960] ogólnie wszystko dobrze z dzidziusiem zalecał zrobienie pappa wtedy on wpisuje wynik do jakiegoś angielskiego programu i daje mi za tydzień wynik ale nie nalegał na zrobienie bo nie jestem w grupie ryzyka. Jedyne co kazał mi obserwować to łożysko [emoji27] bo narazie wygląda na przodujące ale do 20 tg może się zmienić to sama nie wiem co o tym myśleć nie chce się martwić na zapas ale niepokój jakiś jest[emoji27]

To dość częste, nie przejmuj się. Po prostu macica jest jeszcze mała, dlatego łożysko może nachodzić na ujście, a jak się powiększy yo łożysko się przesunie w górę. Do 20 tygodnia nie diagnozuje się nawet łożyska przodującego, bo zwykle się przesuwa :)

reklama
Gratuluję pięknych dzidziusiow, takie już małe czlowieki, niesamowite to jest 😁
Ja wizytę mam za 2 tygodnie, będę w 11 tygodniu więc już też będzie duży. Nie mogę się doczekać.

Do góry