reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2020

reklama
Cześć dziewczyny ale macie rozmach, ciężko nadrobić wpisy po dwóch dniach :o;)
Wszystkim solenizantkom życzenia spokojnej ciąży i spełnienia marzeń 🎂🎉
Badania genetyczne mam 27.04, ze względu na wiek, dostałam skierowanie, aby wykonać je w ramach NFZ ale w prywatnej klinice i u konkretnego lekarza. I tu pojawia się moje pytanie do Was, ponieważ sprawdziłam na stronie do której wstawałyściecie link, że na liście certyfikowanych lekarzy nie ma tego do którego się zapisałam i który był mi polecany. Na stronie kliniki, chwalą się wykonywaniem tych badań prenatalnych i teraz nie wiem czy ten lekarz jest dobrym wyborem? Czy ta lista jest aktualizowana?

Absolutnie nie mialam na celu ciebie urazic 🙂 Ja mam kompletnie odmienny punkt widzenia ale przecież nie bedziemy sie sprzeczac ani kłócić. Zadalam tylko pytanie 😉
No mi czasem ciężko też robić ten "krok w nieznane", zwłaszcza że jestem po fizyce medycznej, planowałam leczenia radio dla ludzi z nowotworami zwłaszcza mózgu. Był np przypadek dziewczynki która nowotwór miała w samym środku czaszki i miała mieć radioterapie też - co znaczy że nie da się przeprowadzić takiego leczenia promieniowaniem jonizujacym bez uszkodzenia zdrowej tkanki - w tym wypadku też mózgowej. Po prostu wierzę, że z tego wszystkiego może wynikać jakieś dobro jeśli zaufamy, ale tak to bardzo trudne. Na szczęście miałam już wiele potwierdzeń w życiu i tego się trzymam, i choć czasem rozum podpowiada co innego to zawsze wychodzi na dobre

Ja byłam wczoraj u lekarza, nie wiem czy pisalam. Konkretów się nie dowiedziałam. Tyle że w maju usg te do 14 tc. No i na krew w poniedziałek idę [emoji2368]
AA no i powiedział że cieszyć się będziemy po tym usg w maju [emoji2356]

Zastanawiam się czy jak się uspokoi trochę korona czy nie zmienić lekarza [emoji2368]
On zawsze tak czy może miał zły dzień? Moja gin też dziś była mało rozmowna, wizyta trwała może z 10 min max z cytologia, "sprawdzeniem" wyników badań (bo nawet nie zauważyła, że brakuje jednego) i usg. Odniosłam wrażenie, że nie była w humorze a wcześniej nie narzekałam... [emoji849]I też się zastanawiam czy nie zrobić dodatkowo usg prenatalnego u innego specjalisty posiadającego certyfikat FMF [emoji849]

On zawsze tak czy może miał zły dzień? Moja gin też dziś była mało rozmowna, wizyta trwała może z 10 min max z cytologia, "sprawdzeniem" wyników badań (bo nawet nie zauważyła, że brakuje jednego) i usg. Odniosłam wrażenie, że nie była w humorze a wcześniej nie narzekałam... [emoji849]I też się zastanawiam czy nie zrobić dodatkowo usg prenatalnego u innego specjalisty posiadającego certyfikat FMF [emoji849]
No właśnie jak kiedyś do niego chodziłam to był bardziej rozmowny i żartował..

reklama
na liście certyfikowanych lekarzy nie ma tego do którego się zapisałam i który był mi polecany. Na stronie kliniki, chwalą się wykonywaniem tych badań prenatalnych i teraz nie wiem czy ten lekarz jest dobrym wyborem? Czy ta lista jest aktualizowana?
Dobre pytanie. Mi właśnie zmieniono termin prenatalnych na późniejszy (byłabym ledwo w początku 11tc) i niestety wraz z oczekiwaniem na wynik PAPPY pełen opis będę miała dopiero koło 8 maja. Ale nie ma tego złego, bo wcześniejszej lekarz też nie znalazłam na wspomnianej liście, dlatego z racji przepisania na dalszy termin, zażyczyłam sobie dr, która tam już widnieje 😋😊

Do góry