reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2020

Dzięki :) Te rękawiczki mam zalecone przez ginekologa i położną, to ponoć w takim przypadku standardowe zalecenie. A że aktualnie i tak w związku z korona mam zapas, to i do surowego mięsa używam, co mi tam ;)
Kurczę serio aż tak trzeba? 😮😮 ja też nie miałam jeszcze toxo. Ale z drugiej strony tak sobie myślę, że skoro te dziesiąt lat się przeżyło bez zarażenia i jadło się nawet surowe mięso to chyba też o to nie tak łatwo... No ale czego się nie zrobi 😊

reklama
Miska dobroci tylko dla mnie, mam parcie na owoce i warzywa! Zjem i idę spać, jutro muszę jechać do pracy mimo l4 bo muszę oddać laptopa więc pobudka o 7.00. Miłego wieczoru Laseczki :)

Załączniki

• 20200415_204145.jpg
    20200415_204145.jpg
    809,8 KB · Wyświetleń: 77
Kurczę serio aż tak trzeba? 😮😮 ja też nie miałam jeszcze toxo. Ale z drugiej strony tak sobie myślę, że skoro te dziesiąt lat się przeżyło bez zarażenia i jadło się nawet surowe mięso to chyba też o to nie tak łatwo... No ale czego się nie zrobi 😊
Tak mówią. A, i jeszcze żeby mięsa surowego nie jeść, więc wszelkie tatary i surowe sushi też odpada. Ze względu na płód głównie (wady rozwojowe, poronienia)
Tutaj trochę więcej info: Link do: Toksoplazmoza – lepiej zapobiegać niż leczyć | Świadoma Mama
Jak piszesz - czego się nie robi, ja staram się do tego stosować ;)

@Dżasta :) To może faktycznie od tych wkładek, w sumie nie są za bardzo polecane w ciąży. Ja bym powtórzyla badanie , podrywając się i nawet przespać się bez majtek jedną noc . Szkoda ,żeby cię leczyli na coś nie potrzebnego..
No chyba powiem, żeby dała mi skierowanie znowu na mocz z posiewem dla pewności i tym razem się podmyje i zobaczymy czy znowu będzie tak samo [emoji849]
A propo wkładek to kurde nienawidzę jak mi mokre majtki przylegają tam [emoji51] to takie nie komfortowe i je nosze bo ta luteina wycieka wraz ze śluzem...

Dzięki :) Te rękawiczki mam zalecone przez ginekologa i położną, to ponoć w takim przypadku standardowe zalecenie. A że aktualnie i tak w związku z korona mam zapas, to i do surowego mięsa używam, co mi tam ;)
Te z je miałam toxo czy na coś oprócz rękawiczek dla surowego mięsa i wyparzania trzrba jakoś szczególnie zwracać uwagę?

Hehe w sumie super, ja akurat nie mam zapasu, niestety nie zdążyłam zrobić [emoji51][emoji51]

No chyba powiem, żeby dała mi skierowanie znowu na mocz z posiewem dla pewności i tym razem się podmyje i zobaczymy czy znowu będzie tak samo [emoji849]
A propo wkładek to kurde nienawidzę jak mi mokre majtki przylegają tam [emoji51] to takie nie komfortowe i je nosze bo ta luteina wycieka wraz ze śluzem...
Mi wyszły nieliczne bakterie w moczu i fosforany i zastanawiam się czy dlatego że źle pobrałam czy coś jest nie tak ale poczekam na wizytę nie będe się nakręcać

reklama
Do góry