reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2020

Mnie to zastanawia, bo jest taka grupa o planowaniu płci. Nie wystarczy że zajde, jeszcze musi być to co ja chce [emoji848]

Sorki dziewczyny ale m ostatnio straszny humor [emoji2368]

My już przed ślubem wiedzieliśmy że będziemy chcieli mieć dzieci ale nam się zeszło 1,5 roku. Po drodze dwa poronienia [emoji17]

Jak zawsze mówiliśmy że chcemy trójkę to teraz aby jedno było
Uwierz mi będzie troje[emoji3526]
Mam za sobą niezły bagaż niepowodzeń przez głupich lekarzy... I nigdy nie trać nadziei.
Na trudniej urodzić pierwsze lub też począć [emoji6]

reklama
Mnie to zastanawia, bo jest taka grupa o planowaniu płci. Nie wystarczy że zajde, jeszcze musi być to co ja chce [emoji848]

My już przed ślubem wiedzieliśmy że będziemy chcieli mieć dzieci ale nam się zeszło 1,5 roku. Po drodze dwa poronienia [emoji17]

No mnie też zastanawia to planowanie płci. Przecież kurcze zajść to też nie hop siup.
A jeszcze planowanie kiedy...

No mnie też zastanawia to planowanie płci. Przecież kurcze zajść to też nie hop siup.
A jeszcze planowanie kiedy...
No dokładnie, kiedyś była tam taka dziewczyna. Totalnie zafiksowana na tym że chce mieć córkę. Robiła wszystko co się da no i ma ta córkę.
Z kolei inna pisała ze jak nie będzie jej płci to nawet może usunie [emoji2356][emoji2356][emoji2356]

Mój pierwszy syn miał taki wózek, że wstyd było mi wychodzić. Nie miałam kasy na pampersy , więc tetra . Miałam parę ciuchów , które pralam Non stop. A teraz mojego gluta rozpiescilam , dostaje ubrania jakie chce telefon itp. .choć muszę przyznać, że jakoś tego nie wykorzystuje . Ale dochodząc do sedna to ,że jak był mały to jemu było wsio rybka w czym łazi . Teraz też zapyta czy na pewno możemy sobie na cos pozwolić. Więc naprawdę dzieciaki takie małe nie patrzą w czym jeżdżą co mają . Tylko miłość się liczy..

@Dżasta :) To może faktycznie od tych wkładek, w sumie nie są za bardzo polecane w ciąży. Ja bym powtórzyla badanie , podrywając się i nawet przespać się bez majtek jedną noc . Szkoda ,żeby cię leczyli na coś nie potrzebnego..

Myślę, że to nie tak. Każda z nas myślę, że wolałaby mieć dziewczynkę lub chłopczyka... Ja np marzę o dziewczynce ale jeśli będzie chłopak to też będę się cieszyła. Aby zdrowe było. A też ciąża łatwo mi nie przyszła... Już byłam przygotowywana do iui.
Są kobiety, którym ciąża przychodzi jak za przeproszeniem "pierdnięciem" i te mogą sobie poplanowac płeć. A są takie, które starają się długo i o planowaniu płci mogą sobie pomarzyć tylko.

Hej. Witaj u nas [emoji4]

No właśnie tak myślałam, że lepiej będzie żeby mięso przygotowywać w rękawiczkach [emoji848] a warzywa, owoce myje, niektóre sparzam i też obieram ze skórki np. Jabłka [emoji6] mam nadzieję, że damy radę [emoji123][emoji123]

Dzięki :) Te rękawiczki mam zalecone przez ginekologa i położną, to ponoć w takim przypadku standardowe zalecenie. A że aktualnie i tak w związku z korona mam zapas, to i do surowego mięsa używam, co mi tam ;)

reklama
Dokładnie. Chociaż ja z biednych rodzin to znam jedna, która zeruje na państwie i ciągnie kasę jak się da [emoji23]
Hehe czasami te rodziny mają więcej kasy od zwykłych ludzi, mamy w rodzinie taka sytuację... My zapierdzielamy, żeby opłacić kredyt, rachunki i się utrzymać oboje a oni 500+, rodzinne, mąż pracuje, zasiłki, alimenty, dodatki, becikowe, macierzyńskie, mieszkają z rodzicami i nie wyglądają żeby mieli tyle kasy ale mają więcej od nas [emoji849][emoji849]

Do góry