Sylvie_91
Fanka BB :)
Badanie przezierności karkowej w USG.A co to jest badanie NT? [emoji4]
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Badanie przezierności karkowej w USG.A co to jest badanie NT? [emoji4]
O kurcze a kiedy teraz masz wizytę u gina żeby to skonsultować? Ja idę jutro z rana na badania do diagnostyki bo dzwonilam i przyjmują normalnie i aż się boję też o tą toksoplazmozeDziewczynki mam wyniki , wszystkie toksoplazmozy i cytomegalie sa poniżej 0.5 , wiec pewnie nie przechodziłam i nie mam przeciwciał [emoji849] i mam full bakterii w moczu,ponad 1400 a norma jest do 130 [emoji51]
Szkoda że tak daleko masz na prenatalne, a moge spytać skąd jesteś skoro masz 100km do Wrocławia?Przed chwilą wrociłam z drugiej wizyty, 10+6, maleństwo ma już 3,3 cm [emoji3059]
Lekarka pytała mnie o prenatalne, nie zdecydowałam się - musiałabym dojechać 100 km do Wrocławia, a stwierdziłam, że w obecnej sytuacji lepiej nie szlajać się po tym mieście. W zamian jestem umówiona na badanie NT, jeśli tu wyjdzie coś niepokojącego, wówczas prenatalne obowiązkowo.
I ja też mam termin z OM na 6.11
okolice Ostrzeszów/ Kępno, to jest południowa wielkopolskaSzkoda że tak daleko masz na prenatalne, a moge spytać skąd jesteś skoro masz 100km do Wrocławia?
Moim zdaniem (nie jestem lekarzem), usg daje sporo informacji: budowę, serca, przepływy, budowę i obecność innych organów, przezierność karku itp. Usg pozwala stwierdzić istnienie niektorych wad genetycznych z dokładnością ok. 70-75% (nie pamiętam dokładnie).Naprawdę samo usg prenatalne nie ma sensu jeśli nie robi się Pappa?
A jeśli np robi się usg i Sanco to Pappa też potrzebna? [emoji849]
To troche w drugą stronę niż ja bo okolice Leszna i też do Wrocławia mamy 100km, ale u mnie w okolicy robią np w Lesznie. Poszukaj może gdzieś bliżej robią prenatalne jak chcesz zrobićokolice Ostrzeszów/ Kępno, to jest południowa wielkopolska
Nie martw się na zapas, w tym okresie mdłości i inne dolegliwości powinny powoli ustępować, bo organizm przyzwyczaja się do poziomu hormonów. Nie wkręcaj sobie niczego, odpoczywaj i nastaw pozytywnie (wiem, ze latwo sie pisze, sprobuj się czymś wciągającym zająć ). Poczekaj do wizyty.Przepraszam, że tak smęcę ale nie chcę juz smęcic mężowi w domu... Mam złe przeczucia, mdlosci odpuściły, piersi też mniej bolą.
Nie chce stracić dziecka, płakać mi się chce [emoji24]
Ja miska żurku i więcej nie dam rady [emoji23][emoji23][emoji23]Kurczaczki... Ale sie najadlam.. Mialo mi sie na mlode ziemniaczki.. do tego mizeria z salaty i ogorka plus podziubalam troche szynki z piekarnika.. zaraz pekne ...
@Star Trzymam kciuki aby Ci sie udalo dostac jutro na wizyte :-)