reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2020

reklama
No właśnie ja niedawno dopiero odkryłam tą możliwość [emoji4] ale w życiu bym się nie spodziewała że różnica w cenie będzie aż tak duża..
Jest , jest bo koleżanka robila na Śląsku u siebie w mieście właśnie w szpitalu i duża różnica w cenie jest miedzy szpitalem a prywatnym labo... u nas niestety nie mam takiej mozliwosci, wiec jestem skazana na prywatne labo [emoji849]

Dziewczynki mam wyniki , wszystkie toksoplazmozy i cytomegalie sa poniżej 0.5 , wiec pewnie nie przechodziłam i nie mam przeciwciał [emoji849] i mam full bakterii w moczu,ponad 1400 a norma jest do 130 [emoji51]

Przed chwilą wrociłam z drugiej wizyty, 10+6, maleństwo ma już 3,3 cm 🥰
Lekarka pytała mnie o prenatalne, nie zdecydowałam się - musiałabym dojechać 100 km do Wrocławia, a stwierdziłam, że w obecnej sytuacji lepiej nie szlajać się po tym mieście. W zamian jestem umówiona na badanie NT, jeśli tu wyjdzie coś niepokojącego, wówczas prenatalne obowiązkowo.

Jestes pierwsza osobą ktora ma termin tak jak ja na 6 listopad 😊 Uff juz myslalam ze nie znajde swojej pary 😉

I ja też mam termin z OM na 6.11 :)

Przed chwilą wrociłam z drugiej wizyty, 10+6, maleństwo ma już 3,3 cm 🥰
Lekarka pytała mnie o prenatalne, nie zdecydowałam się - musiałabym dojechać 100 km do Wrocławia, a stwierdziłam, że w obecnej sytuacji lepiej nie szlajać się po tym mieście. W zamian jestem umówiona na badanie NT, jeśli tu wyjdzie coś niepokojącego, wówczas prenatalne obowiązkowo.

A co to jest badanie NT? 😊

Przepraszam, że tak smęcę ale nie chcę juz smęcic mężowi w domu... Mam złe przeczucia, mdlosci odpuściły, piersi też mniej bolą.
Nie chce stracić dziecka, płakać mi się chce [emoji24]
To na pewno o niczym nie świadczy, objawy przychodzą i odchodzą falami, spróbuj zająć mysli czyms przyjemnym 🥰

Naprawdę samo usg prenatalne nie ma sensu jeśli nie robi się Pappa?
A jeśli np robi się usg i Sanco to Pappa też potrzebna? [emoji849]

Moj ginekolog z warszawy, z Ktorym mam online konsultacje twierdzi se tak, bo pappa wykrywa ewentualny stan przedrzucawkowy i wtedy mozna wdrozyc leki. On twierdzi, ze to wazne. Ja bede robic usg prenatalne, pappa i nifty

Właśnie wróciłam z wizyty JAK MNIE GŁOWA BOLI TO MASAKRA, budzę się rano już z bólem głowy, a jeszcze naprzeciwko chodnik robią od tygodni i bombią non stop aż kaloryfery w domu latają [emoji34][emoji34][emoji34] no ale ciśnienie Mam w porządku więc pół biedy.
U nas okazalo się że wszystko super, nawet młode jest większe o 2 dni niż n OM i lekarz przesuwal na wcześniej termin porodu także ja mam 19.11 [emoji4] dziecko ma 2.2 cm chociaż lekarz obstawial, że będzie z 1.5 cm [emoji4][emoji4] pokazywał mi rączki nóżki i widzieliśmy jak się rusza [emoji16][emoji16] ja tylko schudłam 2 kg. Ale badania wszystko ok, muszę uważać tylko bo nie mam przeciwciał toksoplazmozy. A I zaskoczyło mnie bardzo że tu w Bawarii nie robią w ogóle TSH. Powiedział, że musiałabym u rodzinnego to zrobić [emoji50] dziwnie. Wstawiam foto grubasa [emoji7][emoji7][emoji7][emoji7]

Cudowne wiadomości :-) Ktory tydzien?? Edit, juz doczytalam :-)

Ja dzis tez juz po wizycie :-) chce mi doktorka rowniez dac skierowanie na prenatalne.. dla mnie to czarna magia narazie.. z usg wychodzi 8+1. Serduszko bije :-) wstawiam zdjecie :-) crl 16,9.mm to chyba dobrze jak na ten tydzien??

Gratuluję wizyt dziewczyny! [emoji4]

Dzieki za te linki :-) teraz jestem spokojniejsza :-) dobrze ze nastepna wizyte mam za 2 tyg. Pani dr chce mnie czesciej monitorowac ze wzgledu na moje 2 wczesniejsze poronienia .. I w sumie dobrze.. Nie bede sie tak schizowac.. a Ty kiedy masz nastepna wizyte??

I kiedy ktora teraz wizytuje?

Ja dopiero za 2 tygodnie idę [emoji848]

reklama
Te badanie mam za darmo chyba z racji swojego wieku [emoji85] Ale postanowilam ze jednak chce znac wynik pappy. A na kiedy ty masz termin dokladnie?

28 październik.

Przed chwilą wrociłam z drugiej wizyty, 10+6, maleństwo ma już 3,3 cm [emoji3059]

Jakie badanie NT? Usg z oceną NT? To ja też robię tylko usg prenatalne bez pappy. Jak będzie coś nie tak to chyba od razu zdecyduje się na badanie dna płodu.

Do góry