reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2020

Cześć.
Boli Was w krzyzu, szczególnie po nocy? Czy to nie za wcześnie na tego typu dolegliwości? Jakoś nie mogę się ułożyć dobrze żeby przespać całą noc bez budzenia się.

U mnie już mdlosci mniejsze. Największe są po przebudzeniu się i późno wieczorem a tak to w miarę...
No czasami tak mam , ze po nocy bolą mnie plecy a ostatnio chciałam obrócić sie , zeby tablet położyć za siebie na parapecie to jak mi strzelilo w kregoslupie i poszlo na biodro to nie mogłam sie ruszyć i wstać , musialam chwile pomasowac i powoli wstać , zeby rozruszać i rozciągnąć ból bo jak poszła spać od razu to nie wiem jakby to sie skończyło [emoji51] a tak wstałam, porozciagalam sie chwile i sie położyłam spać [emoji6]

reklama
A co ona daje na tak wczesnym etapie? W ogóle nawet nie wiem jak jej używać [emoji85]

Pooglądałam zdjęcia w necie i już wiem jak to działa. Ale wydaje się być niewygodna.

Naprawdę można się dzięki tej poduszce wygodnie ułożyć do snu :) Ja mam Cebuszkę z Ceba Baby :)

We 3 będziecie w kawalerce? Jeśli tak to jeszcze do przeżycia bo małe dziecko i tak byloby z Wami w pokoju nawet jeśli miałabyś większe mieszkanie.
Tak, myślę że na początku damy radę [emoji6] 32 metry więc tragedii chyba nie ma [emoji23]
Ah marzy mi się własne M ale trzeba trochę kasy odłożyć

Jeszcze dodam, że mam dość spore piersi i strasznie mnie bolą, a wcześniej zasypiałam tylko na brzuchu, teraz jest to utrudnione, stąd też decyzja o poduszce rogalu dla kobietek w ciąży :)
Ooo a ja wlasnie uwielbiam spać na brzuchu i często jest tak ze nie mogę zasnąć inaczej, a jak śpisz na tym rogalu?? W podobnej pozycji? I jest lepiej ?

Dokladnie[emoji7][emoji7][emoji7]

10% [emoji849]
Ale my nie jesteśmy dobrym przykładem, bo ogólnie było sporo problemów, które jednak zwykle nie mają miejsca :) więc nie ma co się nastawiać na najgorsze :)
Nie no jasne , ze tak - każda sytuacja jest inna :) ale lepiej byc przygotowanym na wszystko [emoji4]

No czasami tak mam , ze po nocy bolą mnie plecy a ostatnio chciałam obrócić sie , zeby tablet położyć za siebie na parapecie to jak mi strzelilo w kregoslupie i poszlo na biodro to nie mogłam sie ruszyć i wstać , musialam chwile pomasowac i powoli wstać , zeby rozruszać i rozciągnąć ból bo jak poszła spać od razu to nie wiem jakby to sie skończyło [emoji51] a tak wstałam, porozciagalam sie chwile i sie położyłam spać [emoji6]
Ja już się naczytałam w necie że bóle pleców mogą zwiastować wczesne poronienie [emoji849]

Tak, myślę że na początku damy radę [emoji6] 32 metry więc tragedii chyba nie ma [emoji23]
Ah marzy mi się własne M ale trzeba trochę kasy odłożyć
Kasy odłożyć mówisz? My musieliśmy wziąć kredyt żeby kupić coś swojego bo z oszczędności to przez całe życie mieszkalibyśmy w wynajmowanej kawalerce[emoji849]

Ooo a ja wlasnie uwielbiam spać na brzuchu i często jest tak ze nie mogę zasnąć inaczej, a jak śpisz na tym rogalu?? W podobnej pozycji? I jest lepiej ?
Dopóki brzuch się nie zaokrągli, można na nim spać spokojnie. Ja też preferuję spanie na brzuchu[emoji4]

Co robicie w ten piękny dzień? Aż żal w domu siedzieć [emoji24] my byliśmy trochę na działce. Mała się pobawiła w piaskownicy, pooddychaliśmy świeżym powietrzem. Jutro już mamy zamiar wziąć się za robotę. A teraz czekam na obiad, dałam się chłopakom wykazać w kuchni [emoji6]

reklama
Ja już się naczytałam w necie że bóle pleców mogą zwiastować wczesne poronienie [emoji849]
Nie no weź nie czytaj takich rzeczy , mnie bez ciazy potrafił boleć kręgosłup po wstaniu a to z braku ruchu ... kiedyś tanczylam sobie zumbe w domu codziennie i nie odczuwalam bólu a jak przestałam to znowu sie pojawił... także moze trochę ćwiczeń czy coś i będzie lepiej :) nie czytaj tych glupot bo człowiek siedzi w domu, mało sie rusza a takie czarne scenariusze siadają na głowę [emoji849]

Do góry