reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2020

Cześć.
Boli Was w krzyzu, szczególnie po nocy? Czy to nie za wcześnie na tego typu dolegliwości? Jakoś nie mogę się ułożyć dobrze żeby przespać całą noc bez budzenia się.

U mnie już mdlosci mniejsze. Największe są po przebudzeniu się i późno wieczorem a tak to w miarę...
No czasami tak mam , ze po nocy bolą mnie plecy a ostatnio chciałam obrócić sie , zeby tablet położyć za siebie na parapecie to jak mi strzelilo w kregoslupie i poszlo na biodro to nie mogłam sie ruszyć i wstać , musialam chwile pomasowac i powoli wstać , zeby rozruszać i rozciągnąć ból bo jak poszła spać od razu to nie wiem jakby to sie skończyło [emoji51] a tak wstałam, porozciagalam sie chwile i sie położyłam spać [emoji6]

reklama
A co ona daje na tak wczesnym etapie? W ogóle nawet nie wiem jak jej używać [emoji85]

Pooglądałam zdjęcia w necie i już wiem jak to działa. Ale wydaje się być niewygodna.

Naprawdę można się dzięki tej poduszce wygodnie ułożyć do snu :) Ja mam Cebuszkę z Ceba Baby :)

We 3 będziecie w kawalerce? Jeśli tak to jeszcze do przeżycia bo małe dziecko i tak byloby z Wami w pokoju nawet jeśli miałabyś większe mieszkanie.
Tak, myślę że na początku damy radę [emoji6] 32 metry więc tragedii chyba nie ma [emoji23]
Ah marzy mi się własne M ale trzeba trochę kasy odłożyć

Jeszcze dodam, że mam dość spore piersi i strasznie mnie bolą, a wcześniej zasypiałam tylko na brzuchu, teraz jest to utrudnione, stąd też decyzja o poduszce rogalu dla kobietek w ciąży :)
Ooo a ja wlasnie uwielbiam spać na brzuchu i często jest tak ze nie mogę zasnąć inaczej, a jak śpisz na tym rogalu?? W podobnej pozycji? I jest lepiej ?

Dokladnie[emoji7][emoji7][emoji7]

10% [emoji849]
Ale my nie jesteśmy dobrym przykładem, bo ogólnie było sporo problemów, które jednak zwykle nie mają miejsca :) więc nie ma co się nastawiać na najgorsze :)
Nie no jasne , ze tak - każda sytuacja jest inna :) ale lepiej byc przygotowanym na wszystko [emoji4]

No czasami tak mam , ze po nocy bolą mnie plecy a ostatnio chciałam obrócić sie , zeby tablet położyć za siebie na parapecie to jak mi strzelilo w kregoslupie i poszlo na biodro to nie mogłam sie ruszyć i wstać , musialam chwile pomasowac i powoli wstać , zeby rozruszać i rozciągnąć ból bo jak poszła spać od razu to nie wiem jakby to sie skończyło [emoji51] a tak wstałam, porozciagalam sie chwile i sie położyłam spać [emoji6]
Ja już się naczytałam w necie że bóle pleców mogą zwiastować wczesne poronienie [emoji849]

Tak, myślę że na początku damy radę [emoji6] 32 metry więc tragedii chyba nie ma [emoji23]
Ah marzy mi się własne M ale trzeba trochę kasy odłożyć
Kasy odłożyć mówisz? My musieliśmy wziąć kredyt żeby kupić coś swojego bo z oszczędności to przez całe życie mieszkalibyśmy w wynajmowanej kawalerce[emoji849]

Ooo a ja wlasnie uwielbiam spać na brzuchu i często jest tak ze nie mogę zasnąć inaczej, a jak śpisz na tym rogalu?? W podobnej pozycji? I jest lepiej ?
Dopóki brzuch się nie zaokrągli, można na nim spać spokojnie. Ja też preferuję spanie na brzuchu[emoji4]

Co robicie w ten piękny dzień? Aż żal w domu siedzieć [emoji24] my byliśmy trochę na działce. Mała się pobawiła w piaskownicy, pooddychaliśmy świeżym powietrzem. Jutro już mamy zamiar wziąć się za robotę. A teraz czekam na obiad, dałam się chłopakom wykazać w kuchni [emoji6]

reklama
Ja już się naczytałam w necie że bóle pleców mogą zwiastować wczesne poronienie [emoji849]
Nie no weź nie czytaj takich rzeczy , mnie bez ciazy potrafił boleć kręgosłup po wstaniu a to z braku ruchu ... kiedyś tanczylam sobie zumbe w domu codziennie i nie odczuwalam bólu a jak przestałam to znowu sie pojawił... także moze trochę ćwiczeń czy coś i będzie lepiej :) nie czytaj tych glupot bo człowiek siedzi w domu, mało sie rusza a takie czarne scenariusze siadają na głowę [emoji849]

Do góry