reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2020

reklama
No racja z tym serduszkiem...
Kurde ja mam 23.04 i gdyby nie kwas w szpitalu to bym się nie przejmowała a tak tk nie wiem...
A masz tylko to jedno miejsce, w którym możesz zrobić? W którym tygodniu będziesz? Może dla bezpieczeństwa umów się jeszcze gdzieś indziej albo w tym miejscu, ale trochę później?

Ja jestem umówiona w trzech miejscach, na jednym mi zależy najbardziej, ale liczę, że któreś z nich zostanie 😊

No niestety teraz są takie zalecenia ze względu na wirusa. Mi też zrobiła pierwsze usg przez powłoki mimo, że to był 7 tydzień. I sądzę, że źle zmierzyła, bo obraz był bardzo niewyraźny.
W poprzedniej ciąży pierwsze usg przez brzuch miałam dopiero połówkowe.
To podobnie jak u mnie dzisiaj robił mi usg przez powłoki brzuszne i nic oprócz małego krwiaczka nie widział. Dał luteina i kazał czekać tydzień, sam nie dał zwolnienia tylko kazał naściemniać rodzinnemu na dalsze zwolnienie. Jutro dzwonić chce do innej przychodni i mam nadzieje że tam załatwie wizyte do następnego czwartku i zobacze co mi powie tamten lekarz. Sama sie strasznie denerwuje i boje, ale mam kochanego męża, teściowa ciągle tylko mówi, że tyle nawet na łóżku nie powinnam mieć obok siebie laptopa i mnie wkurza. Na szczęście mam też fajne koleżanki prywatnie, więc też mam troche otuchy. No i forum naprawde dużo daje wsparcia.

Jak jest ciałko żółte to głowa do gry. Kwas foliowy bierz. Serce pojawi się za dwa trzy dni. Wszystko jest dobrze. Uśmiechnij się [emoji172][emoji172][emoji172][emoji172]
dziękuję za takie słowa, naprawdę ich potrzebuje. Dostałam duphaston, do tego kwas foliowy biorę od dawna i magnez w tabletkach. Lekarz wpisał, że jest to ciaza zagrożona poronieniem, Ale jeszcze nie stracona.

Masakra ale mam streeeees. Mialam te 2 dniowe plamienia, ginekolog zrobil usg i wszystko ok, serduszko migalo, a dzisiaj znowu mi sie plamienia nasilily. To jest tak niepokojace, chyba do niego zadzwonie jutro ran

reklama
W którym tc będziesz miała prenatalne?

Gdzieś czytałam że dobrze zrobić oprócz tych Sanco czy NIFTY jeszcze usg. Ale i tak usg przecież będą nam robić na każdej wizycie.
W 12 tc licząc zgodnie z usg, a nie od miesiączki :)
Tydzień wcześniej mam standardową wizytę, ale nie wiem, czy to nie za wcześnie na tego typu pomiary u zwykłego gina be certyfikatu

Do góry