reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2020

reklama
Hej, dołączam do Was, wczoraj byłam na pierwszym USG, to był 6 tydz 3 dz i fasolka miała 0,56 cm i serduszko tak biło 💓💓
Tylko męża nie wpuścili, bo wirusy 😒
Od kilku dni mam non stop ból głowy+mdłości, leżę tylko w łóżku i obkładam sobie czoło zimnymi szmatkami 😅😅 jestem nie do życia, też tak macie?
I jeszcze pytanie czy na tej pierwszej wizycie gin mierzył Wam ciśnienie?
Trzymajcie się!
Hej, hej!

Ja mam mierzone ciśnienie na każdej wizycie 😊
I uważaj z tymi zimnymi okładami - ja tak leczyłam migreny w poprzedniej ciąży i przeziębiłam sobie zatoki 😕

O kurcze ciekawe z tym l4! Z czego to wynika ze AZ tak ciezko je dostac o mamo😱 fajnie ze przynajmniej macierzynski jest tak dlugi i ojciec dziecka tez moze go sporo wziac :)
Wynika to z podejscia ze ciaza to nie choroba 😉 ogolnie dopiero od 12 tyg uznają ciążę. Ja jestem na poczatku 9 tyg i ostatnio pojechalam do szpitala bo plamilam to pielegniarka byla bardzo niemila ze po co przyjechalam bo plamienia sie zdarzaja i powinnam siedziec w domu i czekac bo nawet jesli dzieje sie coś zle to i tak nic nie zrobia..

A jak wygląda macierzynski w Polsce?

Dziewczyny mam pytanko odnośnie mojej jutrzejszej wizyty. Do dziś mam zwolnienie od rodzinnego ze względu na ból pleców, jutro ide do ginekologa i niby tydzień temu powiedział przez telefon, że jeżeli serduszko będzie kontynuujemy zwolnienie. Z położną dzień wcześniej rozmawiałam i ona mówiła że jak najbardziej zwolnienie powinno być dalej. No i teraz najważniejsze. A co jeżeli w najgorszym przypadku serduszka jutro nie będzie, ginekolog wypisze zwolnienie? Pracuje na produkcji, praca stojąca, na zmianie ok 50 osób jak nie więcej. Nie wiem co robić, mętlik mam z powodu jutra.

Wynika to z podejscia ze ciaza to nie choroba 😉 ogolnie dopiero od 12 tyg uznają ciążę. Ja jestem na poczatku 9 tyg i ostatnio pojechalam do szpitala bo plamilam to pielegniarka byla bardzo niemila ze po co przyjechalam bo plamienia sie zdarzaja i powinnam siedziec w domu i czekac bo nawet jesli dzieje sie coś zle to i tak nic mie zrobia..

O niezle. Choroba to moze nie, ale roznie sie dzieje.. jeszcze teraz w czasach zarazy. To pewnie te wszystkie badania ktore my robimy teraz, w Szwecji tez dopiero po 12 tygodniu...

reklama
Dziewczyny mam pytanko odnośnie mojej jutrzejszej wizyty. Do dziś mam zwolnienie od rodzinnego ze względu na ból pleców, jutro ide do ginekologa i niby tydzień temu powiedział przez telefon, że jeżeli serduszko będzie kontynuujemy zwolnienie. Z położną dzień wcześniej rozmawiałam i ona mówiła że jak najbardziej zwolnienie powinno być dalej. No i teraz najważniejsze. A co jeżeli w najgorszym przypadku serduszka jutro nie będzie, ginekolog wypisze zwolnienie? Pracuje na produkcji, praca stojąca, na zmianie ok 50 osób jak nie więcej. Nie wiem co robić, mętlik mam z powodu jutra.
Powiedz ginowi to, co napisałaś nam :)
Nie wydaje mi się, że miałby l4 nie wpisać

Do góry