reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2020

Współczuję Wam z tymi wizytami, mnie sam lekarz do siebie ściąga i dzwoni kiedy mam przyjść. Fakt chodzę prywatnie, badania robię przez luxmed więc tak pół na pół płacę. Ale mam spokój że na pewno mnie przyjmie. To w tych czasach bardzo ważne. Więc może pomyślcie o jakimś prywatnym będziecie spokojniejsze przynajmniej dopóki sytuacja się nie uspokoi .

reklama
Udało mi się zapisać prywatnie na usg na 30 marca ale się cieszę. Teraz się zastanawiam czy jeśli wszystko będzie ok to powiedzieć rodzinie o ciąży na prima aprilis czy na Wielkanoc. Mieszkam w Szwecji wiec rodzinie mogę przekazać tylko przez internet więc mam do wyboru tylko wysłać zdjęcie usg, lub zdjęcie starszego brata lub dziecka z bocianem. Musze się zastanowić. I tak nie będzie żadnego WOW bo to nasze 4 dziecko
Fajny pomysł [emoji4][emoji4]

Udało mi się zapisać prywatnie na usg na 30 marca ale się cieszę. Teraz się zastanawiam czy jeśli wszystko będzie ok to powiedzieć rodzinie o ciąży na prima aprilis czy na Wielkanoc. Mieszkam w Szwecji wiec rodzinie mogę przekazać tylko przez internet więc mam do wyboru tylko wysłać zdjęcie usg, lub zdjęcie starszego brata lub dziecka z bocianem. Musze się zastanowić. I tak nie będzie żadnego WOW bo to nasze 4 dziecko
To z bocianem jest mega 😍 wybierz to

Ja byłam w 4 tyg pierwszy raz prywatnie... A potem po dwóch tyg na NFZ zobaczyć serduszko..
Mnie i tak się becikowe nie należy..bo teraz od zarobków chyba zależy??? I przekraczamy z mężem ta najniższa granice...
Tak czytałam ostatnio że jak się przekracza 1922zl na osobę to już się nie dostanie, a my przekroczymy parę zł no bo teraz tyle najniższa krajowa wynosi a każde z nas ma podobna wypłatę, więc też pewnie nie dostaniemy..

[GROUP=][/GROUP]
Współczuję Wam z tymi wizytami, mnie sam lekarz do siebie ściąga i dzwoni kiedy mam przyjść. Fakt chodzę prywatnie, badania robię przez luxmed więc tak pół na pół płacę. Ale mam spokój że na pewno mnie przyjmie. To w tych czasach bardzo ważne. Więc może pomyślcie o jakimś prywatnym będziecie spokojniejsze przynajmniej dopóki sytuacja się nie uspokoi .
Ja właśnie chodzę prywatnie i nie sądziłam że odwoła...😔 A tu zonk..

Tak czytałam ostatnio że jak się przekracza 1922zl na osobę to już się nie dostanie, a my przekroczymy parę zł no bo teraz tyle najniższa krajowa wynosi a każde z nas ma podobna wypłatę, więc też pewnie nie dostaniemy..
No właśnie ja mam najniższa krajowa, mąż troszkę więcej..itez niedużo przekraczamy 😔

A to nie jest że ten wspólny dochód dzieli się przez 3? Bo przecież jeszcze dzidzia z tego jest utrzymywana od urodzenia..

No właśnie ja mam najniższa krajowa, mąż troszkę więcej..itez niedużo przekraczamy [emoji17]
No ale chyba wolę co miesiąc mieć swoją wypłatę niż raz 1000zl i żyć w biedzie..
Te 1000zl to przy dziecku jednorazowo to niewiele bo kupując wózek to jeszcze trzeba dołożyć.. Także jakoś bd musiały dać radę bez tej zapomogi [emoji51]

reklama
Do góry