reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2020

reklama
Miałaś może późno owulacje i zagnieżdżenie? Gdzieś czytałam że lekarze liczą ze dzień owulacji to skończone równe 2 tyg. (niezależnie czy od om do owulki minęło mniej lub więcej), a potem to pewnie kwestia jak szybko była implantacja.
No i lekarze liczą tylko konkretnie te skończone już tygodnie...
Nawet nie wiem, poprostu zbytnio nie zwracalam uwagi który to dzień z tych płodnych jest, bo dość często seks uprawialiśmy. Zobacze co mi wyjdzie 1 kwietnia na kolejnej wizycie.

Ja przez to przechodziłam 2 razy tylko ze u mnie to tylko na zewnątrz i w sumie samo przyszło i po 3 dniach zniknęło, rozmawiałam z moim lekarzem i on mi powiedział ze ja mogę zastosować maść zewnętrznie w sumie stosowałam tylko jeden dzień i po sprawie. Żadnych innych zmian u mnie nie było tzn nieprzyjemny zapach czy dziwna wydzielina.
A jakie maści stosowałaś? Ja za radą @Brrrownie ściągnęłam wkładke higieniczną i jakby lepiej.

A no w czas. Miałam 11 miesięcy na zajście w ciążę i dopiero w czas wirusa się udało. Moje życie to jedna wielka parodia [emoji19] Ale i tak się cieszę choć i strach jest...

Piersi to mi zaraz eksplodują. Czy Was też tak bolą cały czas? Bo mnie normalnie uraza samo powietrze [emoji849]
No mnie tez bola caly czas cyce i zauważyłam a w sumie to tz zauważył, ze od rana do pewnej godziny sa miękkie ale bolące a później twardnieja do nocy i nadal bolą...

Ja cos ostatnio przestałam czuć głod tak jak zwykle normalnie go czułam a jak zwykle jadłam 2 kanapki na śniadanie tak dziś lewdo jedna wcisnelam i nie wiem czy to przez chorobę czy przez ciążę straciłam apetyt [emoji1745]

,ja już się oswoiłam z tą całą sytuacją ale nie ukrywam że pomogło mi w tym USG żeby dowiedzieć się że z ciaza wszystko w porządku.
Musi być dobrze. Pewnie będą jakieś niedogodności i opóźnienia, ale skoro Bóg nam teraz zesłał dzieciątka to wiedział co robi [emoji6]
Grunt żebyśmy my dbały o siebie nie tylko fizycznie ale też psychicznie żeby tym naszym serduszkom nie szkodzić. [emoji177]
Dokładnie [emoji7][emoji7][emoji8]

,ja już się oswoiłam z tą całą sytuacją ale nie ukrywam że pomogło mi w tym USG żeby dowiedzieć się że z ciaza wszystko w porządku.
Musi być dobrze. Pewnie będą jakieś niedogodności i opóźnienia, ale skoro Bóg nam teraz zesłał dzieciątka to wiedział co robi [emoji6]
Grunt żebyśmy my dbały o siebie nie tylko fizycznie ale też psychicznie żeby tym naszym serduszkom nie szkodzić. [emoji177]
Tak jak mówisz, tam na górze wszystko zapisane jest. Musimy dbać o siebie przede wszystkim, bo jak zadbamy o siebie to i o. nasze maluszki. A co ma być to będzie

Moja moc jest równa zeru... Tyle na dziś zaplanowałam i huu... Z tego!!!
Nic mi się nie chce, poszłabym spać.

reklama
No mnie tez bola caly czas cyce i zauważyłam a w sumie to tz zauważył, ze od rana do pewnej godziny sa miękkie ale bolące a później twardnieja do nocy i nadal bolą...

Ja cos ostatnio przestałam czuć głod tak jak zwykle normalnie go czułam a jak zwykle jadłam 2 kanapki na śniadanie tak dziś lewdo jedna wcisnelam i nie wiem czy to przez chorobę czy przez ciążę straciłam apetyt [emoji1745]
Mamy dokładnie te samy objawy, cyce bolą mnie bardzo, najgorzej jest w nocy i rano, i raz są bardzo nabrzmiale a raz normalne 😀
I jeść też mi się nie chce nadal, zmuszam się do jedzenia

Do góry