reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopadowe mamy 2020

reklama
Hej
Pisałam z Wami na początku. Zrezygnowałam bo beta kiepsko przyrastala.
Okazało się już jakiś czas temu, że na chwilę obecną wszystko jest ok.
Seduszko biło 6tyd4 dzien.
W srode wybłagałam jeszcxe szybkie usg - nadal ok.
Nie mam śmialosci pisac bo chociaz bardzonsie cieszę, to mam lęki. W pazdzierniku 2019 stracilam coreczke na przelomie 8/9 tyg przestalo bic serduszko.
W 11 tyg na prenatalnych dopiero sie dowiedzialam.
Wlasnie zaczynam 9 tydz. I strasznie sie boje. Kazdy chwilowy brak objawow mnie martwi. Do tego te wizyty lekarskie odwolywane.
Kolejna wizyta to dopiero 16.04 -prenatalne. Strasznie sie boje i tyle czasu jeszcze.

Stracilam prace przez to ze psozlam na l4, mo ale dziecko najważniejsze.

Hej
Nie mam śmialosci pisac bo chociaz bardzonsie cieszę, to mam lęki. W pazdzierniku 2019 stracilam coreczke na przelomie 8/9 tyg przestalo bic serduszko.
Wlasnie zaczynam 9 tydz. I strasznie sie boje. Kazdy chwilowy brak objawow mnie martwi. Do tego te wizyty lekarskie odwolywane.
Kolejna wizyta to dopiero 16.04 -prenatalne. Strasznie sie boje i tyle czasu jeszcze.

Super, że dzidzia się rozwija [emoji16]
Na kiedy masz termin, że to już 9 tydz?

Hej

Super, ze z maleństwem wszytsko ok.
Postaraj się nie denerwować.

Jak to straciłaś prace? Na L4? Do tego w ciąży? Przecież to wbrew prawu pracy.

Super, ze z maleństwem wszytsko ok.
Postaraj się nie denerwować.

Jak to straciłaś prace? Na L4? Do tego w ciąży? Przecież to wbrew prawu pracy.
[/QUOT
UUmowę miałam do końca kwietnia. Naprawdę chcialam pracowac ile sie da... no ale sytuacja z wirusem i wczesniejsze poronienie nie daly mi wyboru.
Uslyszalam, ze mi nie przedluza i tyle.
Mam nadzieje, ze nie bedzie walki i zgodnie z prawem przedluza do konca ciazy.

Mam dokładnie tak samo :(
Ojj jakoś musimy przetrwać ten trudny czas. Mam wciąż nadzieję, że jak zrobi się ciepłej to i wirus trochę ustąpi.

@aspen11, Szwecja nie sieje paniki tak jak Polska ale sprawa jest poważna. Wiesz, to trochę tak samo jak z obcokrajowcami. Kiedyś tam było ich mniej, ale Szwecja przecież jest taka prorodzinna i w ogóle nastawiona bardzo na ludzi i granice otworzyła na wszystkich. Zobacz co się teraz dzieje. W większych miastach to widac, głównie w stolicy. Więc nie zawsze warto być takim ok i pro dla wszystkich.

Szwecja nie sieje paniki ale tez dziala duzo w temacie epidemii, wystarczy posluchac ich konferencji prasowych zeby zobaczyc ze podchodza powaznie do tematu. Dla mnie epidemia i imigranci to kompletnie dwie rozne sprawy.. Ale juz co do obcokrajowcow to kurcze ja jestem zdania ze kazdy ma prawo do dobrego zycia. Pamiętaj ze my tez jestesmy imigrantami i Szwecja tez nas przyjęła i dala lepsze zycie. W stolicy nie mieszkam i nigdy bym tam mieszkać nie chciala ze względu na ogrom ludzi a nie imigrantow. W Warszawie tez jest rozna mieszanka narodowosci..

Hej

Fajnie ze znow tu jestes 😊 Wiem ze ciezko sie nie bac ale postaraj sie myslec pozytywnie, pamiętaj ze nie masz na nic wplywu- jak ma sie udac to sie uda. Ja tez poronilam podobnie do ciebie. Bylam na usg w 13 tyg a okazalo sie ze serce zatrzymalo sie w 10. Mimo to znow sprobowalismy i wierze ze bedzie dobrze. Tobie zycze spokojnych 9 mcy ❤

reklama
Witam.
Tydzień temu się rejestrowalam i już mi pierwsza zabawka sensoryczna przyszła 😏

Załączniki

• received_256523678870195.jpeg
    received_256523678870195.jpeg
    207,2 KB · Wyświetleń: 89
Do góry