reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2020

reklama
Hej
Pisałam z Wami na początku. Zrezygnowałam bo beta kiepsko przyrastala.
Okazało się już jakiś czas temu, że na chwilę obecną wszystko jest ok.
Seduszko biło 6tyd4 dzien.
W srode wybłagałam jeszcxe szybkie usg - nadal ok.
Nie mam śmialosci pisac bo chociaz bardzonsie cieszę, to mam lęki. W pazdzierniku 2019 stracilam coreczke na przelomie 8/9 tyg przestalo bic serduszko.
W 11 tyg na prenatalnych dopiero sie dowiedzialam.
Wlasnie zaczynam 9 tydz. I strasznie sie boje. Kazdy chwilowy brak objawow mnie martwi. Do tego te wizyty lekarskie odwolywane.
Kolejna wizyta to dopiero 16.04 -prenatalne. Strasznie sie boje i tyle czasu jeszcze.

Stracilam prace przez to ze psozlam na l4, mo ale dziecko najważniejsze.

Hej
Nie mam śmialosci pisac bo chociaz bardzonsie cieszę, to mam lęki. W pazdzierniku 2019 stracilam coreczke na przelomie 8/9 tyg przestalo bic serduszko.
Wlasnie zaczynam 9 tydz. I strasznie sie boje. Kazdy chwilowy brak objawow mnie martwi. Do tego te wizyty lekarskie odwolywane.
Kolejna wizyta to dopiero 16.04 -prenatalne. Strasznie sie boje i tyle czasu jeszcze.

Super, że dzidzia się rozwija [emoji16]
Na kiedy masz termin, że to już 9 tydz?

Hej

Super, ze z maleństwem wszytsko ok.
Postaraj się nie denerwować.

Jak to straciłaś prace? Na L4? Do tego w ciąży? Przecież to wbrew prawu pracy.

Super, ze z maleństwem wszytsko ok.
Postaraj się nie denerwować.

Jak to straciłaś prace? Na L4? Do tego w ciąży? Przecież to wbrew prawu pracy.
[/QUOT
UUmowę miałam do końca kwietnia. Naprawdę chcialam pracowac ile sie da... no ale sytuacja z wirusem i wczesniejsze poronienie nie daly mi wyboru.
Uslyszalam, ze mi nie przedluza i tyle.
Mam nadzieje, ze nie bedzie walki i zgodnie z prawem przedluza do konca ciazy.

Mam dokładnie tak samo :(
Ojj jakoś musimy przetrwać ten trudny czas. Mam wciąż nadzieję, że jak zrobi się ciepłej to i wirus trochę ustąpi.

@aspen11, Szwecja nie sieje paniki tak jak Polska ale sprawa jest poważna. Wiesz, to trochę tak samo jak z obcokrajowcami. Kiedyś tam było ich mniej, ale Szwecja przecież jest taka prorodzinna i w ogóle nastawiona bardzo na ludzi i granice otworzyła na wszystkich. Zobacz co się teraz dzieje. W większych miastach to widac, głównie w stolicy. Więc nie zawsze warto być takim ok i pro dla wszystkich.

Szwecja nie sieje paniki ale tez dziala duzo w temacie epidemii, wystarczy posluchac ich konferencji prasowych zeby zobaczyc ze podchodza powaznie do tematu. Dla mnie epidemia i imigranci to kompletnie dwie rozne sprawy.. Ale juz co do obcokrajowcow to kurcze ja jestem zdania ze kazdy ma prawo do dobrego zycia. Pamiętaj ze my tez jestesmy imigrantami i Szwecja tez nas przyjęła i dala lepsze zycie. W stolicy nie mieszkam i nigdy bym tam mieszkać nie chciala ze względu na ogrom ludzi a nie imigrantow. W Warszawie tez jest rozna mieszanka narodowosci..

Hej

Fajnie ze znow tu jestes 😊 Wiem ze ciezko sie nie bac ale postaraj sie myslec pozytywnie, pamiętaj ze nie masz na nic wplywu- jak ma sie udac to sie uda. Ja tez poronilam podobnie do ciebie. Bylam na usg w 13 tyg a okazalo sie ze serce zatrzymalo sie w 10. Mimo to znow sprobowalismy i wierze ze bedzie dobrze. Tobie zycze spokojnych 9 mcy ❤

reklama
Witam.
Tydzień temu się rejestrowalam i już mi pierwsza zabawka sensoryczna przyszła 😏

Załączniki

• received_256523678870195.jpeg
    received_256523678870195.jpeg
    207,2 KB · Wyświetleń: 92
Do góry