reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2020

reklama
My też mamy wybrane zarówno dla chłopca i dziewczynki 🙂 Problem będzie z drugim dzieckiem, jak będzie miała być druga córa lub drugi syn 🤣 wtedy będą spory zapewne.
Tymczasem szykuje mi się długi wieczór, bo moj mąż padł i śpi już jak niemowlę 😁 albo raczej tak.. Oby nasze niemowlę tak spało 😂

To jest moja pierwsza ciąża i nie mam pojęcia co robić. Zawsze chodziłam na nfz i byłam nawet zadowolona, ale teraz to nie wiem co robić.
Ja od zawsze prywatnie, ale w pierwszej ciazy okazalo sie, ze to dosc droga impreza. Pomijam badania, ale same wizyty nawet, ktg po przenoszeniu co 2 dni i kazdorazowo stowka niemoja byla

Hej, ja z tego wszystkiego przyspieszylam wizytę i byłam dziś.
Fasolka ma się dobrze i słyszałam serduszko (bije ok 160 ud.)
Wszystko byłoby super, gdyby nie ten wirus, miałam pracować dalej a tu dr doradza żeby siedzieć w domu już do końca ciazy:/Zobacz załącznik 1093037
Super!!
Ktory tc jestes dokladnie?
U Ciebie to juz ludzik[emoji7]
U mnie jeszcze pikajaca kuleczka tylko 4.7mm [emoji14]

Laski! No ale się rozpisalyscie [emoji2957] pare godzin nie zaglądałam na forum, i teraz sporo do nadrobienia [emoji1] każda z Was nadmienila o przeczuciu do co płci maluszka, ale ja z innej beki [emoji134] macie jakieś wybrane imiona? Takie wiecie.. Wybrane, wyczekane, ustalone, tylko w ciążę zachodzić [emoji38]
Nie no gdzie[emoji23]
O imieniu synka decydowalismy na porodowce w skurcAch[emoji23]

Gotujesz ziemniaki można w łupinach i je później obrać na świeżo a ser robisz na zimno. Pół cebuli kroisz w małą kosteczkę kostkę sera białego ja daję półtłusty pilos lub krówkę śmietankowa mieszasz z cebulką i dodajesz trochę jogurtu naturalnego lub mleka aby konsystencja sera była trochę rzadsza, ale też bez przesady no i doprawiasz solą lub pieprzem. Mega pycha [emoji7]
Dzieki dobra kobieto, robie[emoji7]

oo, widzę, że ktoś będzie robić naszą wielkopolską gzikę - również polecam :) Niektórzy dodają do niej startego ogórka, ale to raczej taka wersja do kanapki.

A co do imion, to mąż już chciałby wybierać, ale narazie go stopuję - będzie jeszcze na to trochę czasu. A póki co przede mną jutro pierwsza wizyta - jedynym plusem tej całej sytuacji z koroną jest fakt, że od tego tygodnia przyjmują wyłącznie ciężarne i udało mi się umówić z dnia na dzień, gdzie jeszcze tydzień temu nie było dla mnie terminu na najbliższe 3 tygodnie

reklama
Do góry