reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopadowe mamy 2020

U mnie w 5+2 był identyko obraz, na zdjęciu było widać tak jak u Ciebie echo pęcherzyka zoltkowego (ta kreska biała na 1 zdjęciu ), w 6+2 (usg usg 6+0) był 3mm człowieczek z serduszkiem.
Nie nastawiaj się że na 100% jest ok bo może być różnie ale sprawdź u innego gina i poczekaj kilka dni z łyżeczkowaniem ?
A owu wiesz kiedy miałaś ?

reklama
U mnie w 5+2 był identyko obraz, na zdjęciu było widać tak jak u Ciebie echo pęcherzyka zoltkowego (ta kreska biała na 1 zdjęciu ), w 6+2 (usg usg 6+0) był 3mm człowieczek z serduszkiem.
Nie nastawiaj się że na 100% jest ok bo może być różnie ale sprawdź u innego gina i poczekaj kilka dni z łyżeczkowaniem ?
A owu wiesz kiedy miałaś ?
20-21dc

No ja tez nie wiem jak prawidłowo , bo jak byłam u lekarza to wg apki mialam 5+2 a on jakos więcej naliczyl 5+4 czy nawet 5+6 [emoji848][emoji848]

Mnie tez cos kuje dziś brzuch coraz mocniej ....
Tymi terminami na usg to się nie ma co tak bardzo sugerować, bo mimo, że niby na początku wszystkie dzieciaczki rosną tak samo to wystarczy, żeby lekarz odrobinę inaczej zaznaczył pomiar i już wyjdzie inny dzień ciąży. Później to już w ogóle pewnie się rozjadą planowane terminy porodu z tym co wychodzi na usg.

To w poprzedniej ciąży też mi aplikacje liczyły termin na dwa dni wcześniej niż lekarz. Lekarze zazwyczaj się posługują metodą Naegelego czyli termin OM +7dni +rok - 3 miesiące.

Ostatnia edycja:
Tymi terminami na usg to się nie ma co tak bardzo sugerować, bo mimo, że niby na początku wszystkie dzieciaczki rosną tak samo to wystarczy, żeby lekarz odrobinę inaczej zaznaczył pomiar i już wyjdzie inny dzień ciąży. Później to już w ogóle pewnie się rozjadą planowane terminy porodu z tym co wychodzi na usg.

To w poprzedniej ciąży też mi aplikacje liczyły termin na dwa dni wcześniej niż lekarz. Lekarze zazwyczaj się posługują metodą Naegelego czyli termin OM +7dni +rok - 3 miesiące.
Wow to w ogóle hardkowowe obliczenia, on miał jakieś kółeczko na którym zaznaczył ost miesiączkę i mówil..
Ciekawa jestem co we wtorek zobaczę i się dowiem..

Ale mam dziś nerwa. Szymciowi się chyba udzieliło od mamy. Chociaż nie raz już byłam na granicy cierpliwości to pierwszy raz dzisiaj nawrzeszczałam na dziecko. Więc do tego czuję się jak najgorsza matka świata. Eh... Niech już będzie 20 :)

Ale mam dziś nerwa. Szymciowi się chyba udzieliło od mamy. Chociaż nie raz już byłam na granicy cierpliwości to pierwszy raz dzisiaj nawrzeszczałam na dziecko. Więc do tego czuję się jak najgorsza matka świata. Eh... Niech już będzie 20 :)
Ojjj jak ja to znam [emoji20] czasem modlę się aby była 20 i żeby mój terrorysta poszedł spać. Czasami głowa pęka normalnie [emoji85]

reklama
Do góry