reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2020

Ja jestem nowa Bo od stycznia jestem u nich i najlepiej to sobie zastępstwa załatwiać a nie zwolnienie...No kolezanka mi mówiła , ze z dnia na dzień nie mogą i jak bede miała zwolnienie ciąŻowe to tez juz nie mogą.,.
Ja akurat będę na macierzyńskim najprawdopodobniej jak mi sie umowa skończy

reklama
U mnie chyba 6+2 od 1dnia ost @ i nie wiem jak to liczyć bo kazda aplikacja to liczy inaczej, jak Wy Liczycie od 1 dnia ostatniej @ ? Czy inaczej ?
No ja tez tak wczoraj mialam , ze polozylam się na piersi i mnie mega bolaly...
Brzuch mnie pobolewa czasami a tak tez jakbym nie była w tej ciąży..
U mnie też każda apka czy kalkulator pokazuje który to tydzień ciąży. Niby wg daty ostatniej miesiączki to 6 tydzień a dokładniej jakoś 5 tydzień + 4 dzień

Wątpię. Chyba że dopiero zaczęłaś cb pracę
Tekst chamski, ale wydaje mi się że gdybyś powiedziała że jesteś w ciąży to i reakcja kiero byłaby inna.

Wstałam i jak zwykle rano mi słabo. Byle do południa to może przejdzie :)
Wogóle mam jakiś humor depresyjny dzisiaj.
Noo podpisalam umowę 17.02 , wiec dopiero we wtorek minie miesiąc ...
Chciałam pogadać z nią o ciąży ale nie miala czasu gadać , wiec rzuciła tylko taki głupi teskt i skończyła gadać.. tekst chamski ale podejrzewam, ze na ciążę zareaguje podobnie [emoji849]

Tez mam taka nadzieje , ale akurat tutaj L4 nie jest dobrze traktowane i co bym nie zrobiła to tak czy siak sie wkurza...
Menadzerka nie ma faceta ani rodziny, wiec ciazy nie zrozumie, szef raczej tez nie bo na wszystko wywalone I ze wszystkim kaze dzwonic do menadzerki, wiec do niej bede musiala znow powiedziec o tej ciazy I ze bede brala zwolnienie we wtorek (jesli dostane) [emoji848]Umowa o prace do polowy grudnia mam ...

Super , ze u Ciebie rozmowa przebiegła spokojnie, długo pracujesz w tej firmie ?

Bo ja to od stycznia jestem u nich wiec sie wkurza ale co ja zrobie, ze akurat teraz sie udało zajść w ciążę ... ja sobie nie wybralam ale oni i tak stwierdza , ze specjalnie zaszlam teraz w ciążę [emoji1751]
Najpierw załatw L4 dopiero jej powiedz.. bo wtedy to Cię już nie mogą zwolnic.

Najpierw załatw L4 dopiero jej powiedz.. bo wtedy to Cię już nie mogą zwolnic.
No własnie tego sie boje bo we wtorek mam wizyte na 8:30 i nie wiem co lekarka mi powie i czy da zwolnienie a we wtorek mam na 12 do pracy i sie wkurwia, ze wzięłam nagle L4 i to ciążowe i ze z godziny na godzine nie bedzie miał mnie kto zastąpić ...

reklama
Cześć co u Was słychać.? Jak się czujecie
Średnio. Od kilku dni mdłości brak apetytu a z drugiej strony w brzuchu burczy z głodu, trochę się przemęczyłam wczoraj bo cały dzień poza domem i na noc musiałam nospe wziąć na ból brzucha. O 20.00 padłam jak dziecko i do rana spanie. Dostałam L4 na swoje mdłości i bóle brzucha od rodzinnej na telefon bo oczywiście nie przyjmują na wizyty. Narazie tylko do wtorku włącznie. Odpocznę te kilka dni potem zdecyduje że czy wracam do pracy czy przedłużę zwolnienie. Czekam z niecierpliwością na serduszko ale to jeszcze ponad tydzień :)

Do góry