reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopadowe mamy 2020

reklama
A ja mam fazę na pomidory :D codziennie kanapki z pomidorem :D
Na początku pierwszej ciąży jadłam w zasadzie tylko pomidory [emoji1787] zjadałam je kilogramami, na szczęście było to lato więc pomidory miały cudowny smak. Teraz nie mam jakiejś konkretnej fazy na coś. Dziś akurat marzy mi się kebab taki z fetą i oliwkami [emoji7]
Żegnam Was jutro lyczeczkowanie
Strasznie mi przykro [emoji26] do końca miałam nadzieję że wszystko będzie ok [emoji26] ściskam Cię bardzo mocno i nie poddawaj się [emoji173]

Żegnam Was jutro lyczeczkowanie
Współczuję, kobieca intuicja nie kłamie.
Ja też w pierwszej ciąży od początku czułam, że jest coś nie tak.
A ja mam fazę na pomidory :D codziennie kanapki z pomidorem :D
Ja normalnie uwielbiam pomidory a w ciąży z córką nie mogłam na nie patrzeć i teraz zaczynam mieć podobnie.

O matko, co za baba, nie zazdroszczę [emoji3525] co to za teksty w ogóle... Myślę, że jak pójdziesz na zwolnienie od wtorku to zwolnić Cię nie mogą..
Tez mam taka nadzieje , ale akurat tutaj L4 nie jest dobrze traktowane i co bym nie zrobiła to tak czy siak sie wkurza...
Menadzerka nie ma faceta ani rodziny, wiec ciazy nie zrozumie, szef raczej tez nie bo na wszystko wywalone I ze wszystkim kaze dzwonic do menadzerki, wiec do niej bede musiala znow powiedziec o tej ciazy I ze bede brala zwolnienie we wtorek (jesli dostane) [emoji848]
A na jakiej umowie jestes?
Jaka chamka z niej!!

Ja dzis tez po rozmowie z kierownikiem. Bylo ok, chyba tak jak byc powinno.
Umowa o prace do polowy grudnia mam ...

Super , ze u Ciebie rozmowa przebiegła spokojnie, długo pracujesz w tej firmie ?

Bo ja to od stycznia jestem u nich wiec sie wkurza ale co ja zrobie, ze akurat teraz sie udało zajść w ciążę ... ja sobie nie wybralam ale oni i tak stwierdza , ze specjalnie zaszlam teraz w ciążę [emoji1751]

Słaby tekst z jej strony :/ Ja rozumiem, że jeśli ktoś nadużywałby zwolnień to ok, po co pracownik, którego więcej nie ma w pracy jak jest ale jak ktoś weźmie zwolnienie raz na 3-4 lata to przepraszam bardzo ale robocopem nie jest...

Ewarut dziś chyba wizyta? Trzymam kciuki!
Ja jestem nowa Bo od stycznia jestem u nich i najlepiej to sobie zastępstwa załatwiać a nie zwolnienie...
W ciąży raczej chyba nie mogą zwolnić
No kolezanka mi mówiła , ze z dnia na dzień nie mogą i jak bede miała zwolnienie ciąŻowe to tez juz nie mogą.,.

reklama
Witam wszystkich z rana.
Dziś u mnie tydz5+6 i dziś poraz pierwszy bolały mnie piersi gdy się w nocy kładłam na brzuch.
Chyba tylko ciężarna zrozumie ciężarną że się cieszy z bulu piersi.
Poza ogromnym głodem i ćmieniem w brzuchu jak na okres to czuje się jakbym wogule w tej ciąży nie była
U mnie chyba 6+2 od 1dnia ost @ i nie wiem jak to liczyć bo kazda aplikacja to liczy inaczej, jak Wy Liczycie od 1 dnia ostatniej @ ? Czy inaczej ?
No ja tez tak wczoraj mialam , ze polozylam się na piersi i mnie mega bolaly...
Brzuch mnie pobolewa czasami a tak tez jakbym nie była w tej ciąży..

Do góry