reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2020

reklama
A ja mam fazę na pomidory :D codziennie kanapki z pomidorem :D
Na początku pierwszej ciąży jadłam w zasadzie tylko pomidory [emoji1787] zjadałam je kilogramami, na szczęście było to lato więc pomidory miały cudowny smak. Teraz nie mam jakiejś konkretnej fazy na coś. Dziś akurat marzy mi się kebab taki z fetą i oliwkami [emoji7]
Żegnam Was jutro lyczeczkowanie
Strasznie mi przykro [emoji26] do końca miałam nadzieję że wszystko będzie ok [emoji26] ściskam Cię bardzo mocno i nie poddawaj się [emoji173]

Żegnam Was jutro lyczeczkowanie
Współczuję, kobieca intuicja nie kłamie.
Ja też w pierwszej ciąży od początku czułam, że jest coś nie tak.
A ja mam fazę na pomidory :D codziennie kanapki z pomidorem :D
Ja normalnie uwielbiam pomidory a w ciąży z córką nie mogłam na nie patrzeć i teraz zaczynam mieć podobnie.

O matko, co za baba, nie zazdroszczę [emoji3525] co to za teksty w ogóle... Myślę, że jak pójdziesz na zwolnienie od wtorku to zwolnić Cię nie mogą..
Tez mam taka nadzieje , ale akurat tutaj L4 nie jest dobrze traktowane i co bym nie zrobiła to tak czy siak sie wkurza...
Menadzerka nie ma faceta ani rodziny, wiec ciazy nie zrozumie, szef raczej tez nie bo na wszystko wywalone I ze wszystkim kaze dzwonic do menadzerki, wiec do niej bede musiala znow powiedziec o tej ciazy I ze bede brala zwolnienie we wtorek (jesli dostane) [emoji848]
A na jakiej umowie jestes?
Jaka chamka z niej!!

Ja dzis tez po rozmowie z kierownikiem. Bylo ok, chyba tak jak byc powinno.
Umowa o prace do polowy grudnia mam ...

Super , ze u Ciebie rozmowa przebiegła spokojnie, długo pracujesz w tej firmie ?

Bo ja to od stycznia jestem u nich wiec sie wkurza ale co ja zrobie, ze akurat teraz sie udało zajść w ciążę ... ja sobie nie wybralam ale oni i tak stwierdza , ze specjalnie zaszlam teraz w ciążę [emoji1751]

Słaby tekst z jej strony :/ Ja rozumiem, że jeśli ktoś nadużywałby zwolnień to ok, po co pracownik, którego więcej nie ma w pracy jak jest ale jak ktoś weźmie zwolnienie raz na 3-4 lata to przepraszam bardzo ale robocopem nie jest...

Ewarut dziś chyba wizyta? Trzymam kciuki!
Ja jestem nowa Bo od stycznia jestem u nich i najlepiej to sobie zastępstwa załatwiać a nie zwolnienie...
W ciąży raczej chyba nie mogą zwolnić
No kolezanka mi mówiła , ze z dnia na dzień nie mogą i jak bede miała zwolnienie ciąŻowe to tez juz nie mogą.,.

reklama
Witam wszystkich z rana.
Dziś u mnie tydz5+6 i dziś poraz pierwszy bolały mnie piersi gdy się w nocy kładłam na brzuch.
Chyba tylko ciężarna zrozumie ciężarną że się cieszy z bulu piersi.
Poza ogromnym głodem i ćmieniem w brzuchu jak na okres to czuje się jakbym wogule w tej ciąży nie była
U mnie chyba 6+2 od 1dnia ost @ i nie wiem jak to liczyć bo kazda aplikacja to liczy inaczej, jak Wy Liczycie od 1 dnia ostatniej @ ? Czy inaczej ?
No ja tez tak wczoraj mialam , ze polozylam się na piersi i mnie mega bolaly...
Brzuch mnie pobolewa czasami a tak tez jakbym nie była w tej ciąży..

Do góry