reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2020

No to moze byc problem ...
Dziś dzwoniłam do menadzerki o wolne na jutro i sobote by uniknąć trochę tych kontaktów z ludźmi i ze jak sobie zalatwie zastępstwo to ok a ja się pytam co w sytuacji gdybym miała zwolnienie ?? A ona ze jak po chamsku wezmę zwolnienie to mnie zwolnią [emoji1751] ale nie zdążyłam jej powiedzieć o ciąży bo nie miala czasu gadać i tylko powiedziałam, ze nie chodzi o Chamskie zwolnienie... Ale jestem załamana jej podejściem :/ i poza tym juz nie mogą mnie zwolnić raczej jesli pójdę na zwolnienie od wtorku ? [emoji848]

Słaby tekst z jej strony :/ Ja rozumiem, że jeśli ktoś nadużywałby zwolnień to ok, po co pracownik, którego więcej nie ma w pracy jak jest ale jak ktoś weźmie zwolnienie raz na 3-4 lata to przepraszam bardzo ale robocopem nie jest...

Ewarut dziś chyba wizyta? Trzymam kciuki!

reklama
Dziś dzwoniłam do menadzerki o wolne na jutro i sobote by uniknąć trochę tych kontaktów z ludźmi i ze jak sobie zalatwie zastępstwo to ok a ja się pytam co w sytuacji gdybym miała zwolnienie ?? A ona ze jak po chamsku wezmę zwolnienie to mnie zwolnią [emoji1751] ale nie zdążyłam jej powiedzieć o ciąży bo nie miala czasu gadać i tylko powiedziałam, ze nie chodzi o Chamskie zwolnienie... Ale jestem załamana jej podejściem :/ i poza tym juz nie mogą mnie zwolnić raczej jesli pójdę na zwolnienie od wtorku ? [emoji848]
W ciąży raczej chyba nie mogą zwolnić

Witam wszystkich z rana.
Dziś u mnie tydz5+6 i dziś poraz pierwszy bolały mnie piersi gdy się w nocy kładłam na brzuch.
Chyba tylko ciężarna zrozumie ciężarną że się cieszy z bulu piersi.
Poza ogromnym głodem i ćmieniem w brzuchu jak na okres to czuje się jakbym wogule w tej ciąży nie była

A tu moje śniadanie.
Zjadła bym konie z kopytami

Załączniki

• DE33D6E4-ADA2-44FE-929C-E67BC49C6C85.png
    DE33D6E4-ADA2-44FE-929C-E67BC49C6C85.png
    454,7 KB · Wyświetleń: 87
Witam wszystkich z rana.
Dziś u mnie tydz5+6 i dziś poraz pierwszy bolały mnie piersi gdy się w nocy kładłam na brzuch.
Chyba tylko ciężarna zrozumie ciężarną że się cieszy z bulu piersi.
Poza ogromnym głodem i ćmieniem w brzuchu jak na okres to czuje się jakbym wogule w tej ciąży nie była
Cześć, u mnie jakoś 5 tydzień +3 dni. Brzuch mnie też bolał jak na okres, więc myślałam że okres dostane, ale nie dostałam. Testy ciążowe potwierdziły ciąże, ale do lekarza czekam. Dzisiaj ide do rodzinnego ze względu na okropny ból pleców. Dopiero we wtorek wróciłam ze zwolnienia z tego samego powodu, ale niestety w pracy nie moge ustać, rano sie z bólem budze. I zobacze co mi powie, mam nadzieje że mnie wyśle na l4 i ze spokojem w środę spróbuje dostać się do ginekologa.

Wątpię. Chyba że dopiero zaczęłaś cb pracę
Tekst chamski, ale wydaje mi się że gdybyś powiedziała że jesteś w ciąży to i reakcja kiero byłaby inna.

Wstałam i jak zwykle rano mi słabo. Byle do południa to może przejdzie :)
Wogóle mam jakiś humor depresyjny dzisiaj.

Chińskie jedzenie z puszki w ciąży chyba nie jest zbyt dobre a raczej zdrowe
A ja myślę, że raz na jakiś czas nic nie zaszkodzi :)
W takiej ilości to jedyną wadą tego jedzenia jest brak wartości odżywczych, a tak poza tym nie przesadzajmy...
Dla surowizny czy alkoholu 3x "nie", ale tak poza tym jak mam na coś ochotę to jen.

Co do chińskiego jedzenia, to Ja w pierwszej ciąży właśnie na takie jedzenie miałam zachcianki i nic sie nie działo. Nikt nie je tego non stop 24 na dobę tylko raz na jakiś czas. Gorzej by było jakby postawiła sobie tam szklankę wódki, bo to nie dopuszczalne.
Ogólnie teraz to śledzie za mną przemawiają no i winogron.

reklama
Ja dziś chleb z dżemem. Bo jak zwykle od rana znowu nie ma na nic ochoty. Muszę czekać do wieczora na apetyt i brak mdłości 😏

Do góry