reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2020

reklama
Właśnie się zastanawiam czy mogę bo ciągle ktoś mi zarzuca że neguje wszystko. A mnie wydawało się że po to się ktoś pyta by dostać odpowiedź i moc na nią odpowiedzieć itd i że to jest dyskusja
Jest jeszcze jeden teraz ale on powiedział że skoro nie jest pod jego opieka a jej lekarz przyjmuje to on jej nie będzie badał i nie mogę się umówić do niego na wizytę.
Była jeszcze jedna ale ja wyrzucili bo każde dziecko lądowalo w szpitalu bo coś mu wymyślała że niby a nie mial bo jak szedł na sor na szpital to wychodzil bo nic takiego nie miało miejsca żeby mu to było. My raz też przez nią bylismy
To wiadomo że wypytam jak będę mieć taką możliwość tylko też pytam was i muszę sobie pytania spisać by nie zapomniec
O ile się odbędzie bo dziś dzwoniła i mówiła że lekarka dalej na kwarantannie i raczej się nie odbędzie wizyta ale da znać
A jak wy się czujecie jak mąż?
Dziękuję. Mąż już lepiej, praktycznie nie ma juz objawów. Malutkiemu niestety wyszedł wynik dodatni, dwa dni kasłał, jednego miał podniesiona temperature, aktualnie bez objawów. Tylko chrypi mocniej na krtani, on ma wiotka krtań i lekarz uprzedzał, że przy każdej infekcji, będzie się dawać mocniej we znaki. Po 2 tyg od izolacji mały będzie miał badana krew i wątrobę, bo czasem mogą po covidzie u dzieci wystąpić powiklania. Ja karmię ciągle piersią, lekarz mówi, że to dla niego najlepsze lekarstwo, mleko i przeciwciała. Ja czuję się dobrze, ból gardła i lekki ucisk płuc minął po 3 dniach.

Jej przykro mi że tak was to choróbsko dopadło najgorsze świństwo jakie jest ☹️☹️☹️😭 oby było wszystko dobrze z wami byście byli wszyscy całkowicie zdrowi

Ja się nie obrażam, po prostu widzę, że moje wypowiedzi Ci nie pomagają, więc nie będę pisać, bo w sumie co więcej można napisać. Trochę też się gubię w tym, że raz ma na coś alergie, raz nie ma. Raz nie ma apetytu i nie chce jest, potem jednak piszesz, że ma i chce jeść. Ciężko mi się w tym połapać.
Z tego co widzę to jednak ładnie przybiera, więc może rzeczywiście nic nie kombinować tylko robić tak jak teraz i czekać na efekt. Waż ją zawsze na tej samej wadze i o mniej więcej tej samej porze dnia.
A jeżeli taka dziwna akcja z jedzeniem miała miejsce raz, tak jak piszesz, a teraz je normalnie to też bym się nie doszukiwała czegoś. Jak będzie się powtarzać to tak, a jak nie to może coś jej po prostu nie pasowało. No i dzieci budzą się czasem z płaczem. Napewno Twoje napięcie też na nią działa. Jeśli to też są pojedyncze przypadki to nam neurolog mówił że jest to całkiem normalne, układ nerwowy dziecka się rozwija i czasem tak się po prostu dzieje.

Ostatnia edycja:
Najczęstszą przyczyną ulewan u dzieci jest nieprawidłowe napięcie zwieraczy w przewodzie pokarmowym głównie zwieracza przełyku. Z czasem ok 3-6 miesiąca to mija samo. Najczęściej pomimo dużych ulewan dzieci przybieraja dobrze.
Ja uważam ze Twoja corka przybiera ok patrzac na jej mase startową [emoji3].

reklama
Do góry