Julijka nasza 12 tygodniowa uśmiecha się pełna buzia, piszczy, bawi się zawieszonymi nad nią zabawkani - uderza rączkami, chwyta, dotyka, leży na brzuszku coraz dłużej i pewniej, pcha do pycholka całe pieści, sporo leży, uwielbia spacery, jest bardzo pogodna i kochana - nasza iskierka
reklama
Dobrze napisał obrot z brzucha na plecy bo na obrot z plecow na brzuszek jeszcze za wcześnie(wklejam zdjęcie z bloga mamafizjoterapeuta)Chyba masz na myśli z pleców na brzuch? Bo od tego dzieci zaczynają. Moja próbuje z pleców na brzuch i tylko dwa razy jej się udało, ale cały czas próbuje i wygina się. Z brzucha na plecy się turla bardzo często, ale to jest niezamierzone, to na przykład jej się przytrafia kiedy jest niesymetrycznie ułożona, tak mi się wydaję.
Załączniki
zeberka363
jestem szalona :-D
U nas wieczorami ostatnio działa noszenie na leżąco i śpiewanie przy tym kołysanek. Jasiowi spodobała sie "Kołysanka dla Ani". A też często się rzuca, że ciężko go utrzymać,a przy muzyce sie wycisza.Dziewczyny podzielcie się sposobami na usypianie maluszków.. Ja już nie wiem co mam robić aby córcia zasnęła. Zanim zaśnie to jest ogromny płacz, niemalże histeryczny.. Uspokaja się jedynie na rękach w pozycji jak do odbicia i przy cycu. Przy czym na tych rękach trzeba ją naprawdę długo nosić.. Czy Wasze dzieci potrafią zasnąć same?
Dopiero w czwartek idziemy na pierwszą wizyte,a mały ma już prawie 3miesiace ...Dziewczyny jak tam Wasze dzieciaczki po kontroli bioderek?
My byliśmy wczoraj na kolejnej wizycie i mamy dwie sprzeczne opinie:
1. Na nfz - wszystko ok
2. Prywatnie - dysplazja IIb i koniecznosc założenia rozwórki koszli...
Jutro jedziemy do jeszcze innego lekarza bo idzie zwariować..
Juz sama nie wiem co robić :/
Do tego jeszcze na prywatnej wizycie lekarz podczas badania na siłę rozgiął nóżki na boki, widzialam, że synka strasznie to zabolało :/ jak ja z nim cwicze w domu to nie ma problemu z rozchylanie nóżek, tylko trzeba robić to z umiarkowaną siłą. A tak od wczoraj mamy armagedon... nie spał pol nocy, ciągle na rękach i placzki przez 90% czasu... jest poludnie a ja padam na ryjek...
Czy któraś z Was miała styczność z rozworką koszli?
Planuje zacząć podawać po 4tym miesiącu,czyli już prawie za miesiąc. Pierwsza pewnie będzie kaszka mlecznoryżowa. Teraz jest tylko na moim mleku podawanym z butli. Nie zamierzam czekać do 6ciu miesięcy.Dziewczyny a kiedy chcecie zacząć rozszerzać dietę ? Mój mały to istny cycol , ma dni ze pije co godzinę i ledwo odskoczę do głupiej biedronki dosłownie , ogólnie jestem zawsze obok , ale są takie dni ze wyjdę i zawsze wtedy jest cyrk
Nie. Jaś nie leży na brzuszku. Worek ze stomi go uciska.Cześć ciekawi mnie czy wasze dzieciaczki już zaczęły się przewracać z brzuszka na plecy Moja Marcelinka 5 dni temu obróciła się dwa razy jednego dnia, a teraz już nie chcę leń mały
Wogóle mam wrażenie, że jest troszke do tyłu z rozwojem. Dopiero lekko gugać zaczął. Od kilku dni interesuje go karuzelka. A w piątek skończy 3 miesiace.
zeberka363
jestem szalona :-D
Dziewczyny ile teraz ważą wasze dzieci?
Jaś ma około 5,5 kg,waga urodzeniowa 3320. Ma prawie 3 miesiące.
Michalina93
Fanka BB :)
Mój miał 10 lutego 3 miesiące i 6500 wazy , urodzeniowa 2930Dziewczyny ile teraz ważą wasze dzieci?
Załączniki
Klaudia2800
Zaciekawiona BB
Dziewczyny ile teraz ważą wasze dzieci?
Emilia 13.02 skończyła 3 miesiące. Wazylismy się 30.01 i waga 6700 i miala 69 cm. Waga urodzeniowa 3830.
Jeden artykuł czytałam i pisało, że najpierw z brzucha na plecy dzieci się przekręcają, a reszta tak jak ty piszesz, że najpierw z pleców na brzuch.Chyba masz na myśli z pleców na brzuch? Bo od tego dzieci zaczynają. Moja próbuje z pleców na brzuch i tylko dwa razy jej się udało, ale cały czas próbuje i wygina się. Z brzucha na plecy się turla bardzo często, ale to jest niezamierzone, to na przykład jej się przytrafia kiedy jest niesymetrycznie ułożona, tak mi się wydaję.
Ale moja Marcysia właśnie zaczęła od końca bo z brzuszka na plecy.
Marcysia w piątek ważyła 6,5 kg, a waga urodzeniową 3735. Wszyscy mówią, że jest dość drobna. 8 lutego skończyła 3 miesiące.Dziewczyny ile teraz ważą wasze dzieci?
To co wkleiłaś potwierdza to co ja napisałam. Najpierw z pleców na brzuch. Dopiero później z brzucha na plecy. Właśnie jeszcze chciałam dodać, że jeśli dziecko przekręca się z brzucha na plecy zbyt szybko i wcześniej niż z pleców na brzuch, to należy udać się do fizjoterapeuty. Na pewno zamierzenie tego nie robi. Moja ma 3,5 miesiąca i bardzo często ćwiczy przewrót na brzuch, ale tylko z dwa razy udało jej się do końca, a przeważnie tylko przewraca się na bok.Dobrze napisał obrot z brzucha na plecy bo na obrot z plecow na brzuszek jeszcze za wcześnie(wklejam zdjęcie z bloga mamafizjoterapeuta)
Jeden artykuł czytałam i pisało, że najpierw z brzucha na plecy dzieci się przekręcają, a reszta tak jak ty piszesz, że najpierw z pleców na brzuch.
Ale moja Marcysia właśnie zaczęła od końca bo z brzuszka na plecy.
reklama