reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2020

12.02 bedzie mial równo 3 miesiace.
Na szczesnie to dziecko, które nie trzeba nosić, można powiedzieć że nawet tego nie lubi, chyba ze akurat jest podłączony do cycka :p albo moge go nosić w pozycji jak do odbicia - przez ramię.
Duzo bawi się na macie, uwielbia swoje zwisające zabaweczki :D
Moj synek tez jest ok wedlug pediatry tylko 97 centyl :p ja tez bylam takim noworodkiem klockiem i wyrosłam na 178cm wiec nic dziwnego w naszej rodzinie :)
A ile miał jak się urodził ? Mój niecałe 3 kg i jak byłam u pediatry to już chwaliła ze ładnie tyje a dziś ważyłam i 6200 , ze spadkowej wagi - 2760 . Jeśli chodzi o noszenie to ja tez mało nosze i tak samo jak twój bobas , Emil uwielbia swój bujaczek z zabawkami 😊 nie lubi być dużo na rękach bo mega się poci i wkurza 😱

reklama
A ile miał jak się urodził ? Mój niecałe 3 kg i jak byłam u pediatry to już chwaliła ze ładnie tyje a dziś ważyłam i 6200 , ze spadkowej wagi - 2760 . Jeśli chodzi o noszenie to ja tez mało nosze i tak samo jak twój bobas , Emil uwielbia swój bujaczek z zabawkami 😊 nie lubi być dużo na rękach bo mega się poci i wkurza 😱

Startował od 4kg, wiec nasi synowie podwoili masę :D
Ciesze się, że karmie piersią bo inaczej to pewnie katowalabym się, że dziecko tuczę, a on poprostu tyle potrzebuje.

Dziewczyny wasi synowie pewnie ta masę zgubiła im będą starsi. Tzn może tak być że w 2 półroczu przyrosty będą po prostu mniejsze a dzieciaczki jeszcze urosną i się wydłuża. Dzieci maga mieć bardzo różna masę można to zobaczyć w siatkach centylowych tych które są na końcu w książeczce.

Dziewczyny wasi synowie pewnie ta masę zgubiła im będą starsi. Tzn może tak być że w 2 półroczu przyrosty będą po prostu mniejsze a dzieciaczki jeszcze urosną i się wydłuża. Dzieci maga mieć bardzo różna masę można to zobaczyć w siatkach centylowych tych które są na końcu w książeczce.
Tez tak myśle szczególnie ze synuś wydaje mi się krótki w sensie nie za długi chociaż wszyscy mówią ze duży ale krótkie ma nóżki

Pewnie tak będzie:) ja tam jakos szczególnie tym nie martwię się. Ludzie są różni, a widocznie moj syn bedzie dosyc duzym i wysokim chłopcem :)

Mówisz, że Twój synek to pączek? Ja swojego zwazylam i znowu dołożył - 7950g.... kurde musze garderobę zmienić mlodemu :p
A pieluszki to zaczelam używać 4 bo w 3 wszystko wylewało się na plecy...
Mój Klocuszek tak samo 7900. Pampersy ostatnia paczka 3 i też już kupiłam 4.
Martwiłam się, że może za duży, ale on nie wygląda na bardzo tłustego, ma parę wałeczków wiadomo, ale jest długi .
Niestety mój Okruszek uwielbia być noszony 😂 Często zaczynamy dzień o 2 w nocy i nosimy się do 5 albo 6 rano, później jedzonko, godzinna drzemka i gotowy do zabawy 🙈

Ostatnia edycja:
Kurczę nie wiedziałam, że Jasiu znowu w szpitalu, jakoś wydawało mi się ze jest wszystko w porządku. Lekarze są pewni ze to stomia? Zdrowia dla Was.

Biedny nasz Jasieniek, nacierpi się chłopczyk malutki. Przytul go gorąco od nas. Od kiedy w szpitalu? I czy jest szansa, że to stomia tylko czasowa?

Ojej to teraz jesteście w szpitalu myślałam że w domu. Miał zabieg z powodu Hirschprunga? Potwierdziło się rozpoznanie? Bidulek.
Obyscie szybko mogli wrócić do domku.
Cześć dziewczyny 🙂. Od tygodnia jesteśmy w domu. Jaś ma swoje humory,ale większość dnia spędza na rękach, przeważnie moich przez co bark boli mnie coraz bardziej 😔.
Stomia mamy nadzieję, że jest czasowa. W okolicach roku będzie miał operacje naprawczą jelita i zamknięcie przetoki. Jeszcze nie mamy potwierdzenia, że to hirszbrung- czekamy na wyniki,powinny być za tydzień. Jutro kontrola u chirurga.
Ucze się obsługi stomi, dziś była u nas pielegniarka stomijna. Mamy za sobą pierwsze szczepienie- nie było tak źle 🙂.
Dziewczyny ile wasze maluszki maja krzewy w piciu w nocy ?
Przeważnie pierwsza przerwa 3-4h potem po 2-3h
Mówisz, że Twój synek to pączek? Ja swojego zwazylam i znowu dołożył - 7950g.... kurde musze garderobę zmienić mlodemu :p
A pieluszki to zaczelam używać 4 bo w 3 wszystko wylewało się na plecy...
Dużo te wasze dzieciaki ważą. Jaś ma prawie 11 tyg i waży 5050g razem z woreczkiem, ciuszki mamy na 62/68 a pampersy jeszcze 2. Ale to już ostatnia paczka i przechodzimy na 3 🙂

Cześć dziewczyny 🙂. Od tygodnia jesteśmy w domu. Jaś ma swoje humory,ale większość dnia spędza na rękach, przeważnie moich przez co bark boli mnie coraz bardziej 😔.
Stomia mamy nadzieję, że jest czasowa. W okolicach roku będzie miał operacje naprawczą jelita i zamknięcie przetoki. Jeszcze nie mamy potwierdzenia, że to hirszbrung- czekamy na wyniki,powinny być za tydzień. Jutro kontrola u chirurga.
Ucze się obsługi stomi, dziś była u nas pielegniarka stomijna. Mamy za sobą pierwsze szczepienie- nie było tak źle 🙂.

Przeważnie pierwsza przerwa 3-4h potem po 2-3h

Dużo te wasze dzieciaki ważą. Jaś ma prawie 11 tyg i waży 5050g razem z woreczkiem, ciuszki mamy na 62/68 a pampersy jeszcze 2. Ale to już ostatnia paczka i przechodzimy na 3 🙂

To cieszymy się, że jesteście w domku :)
Cokolwiek dzieje się to w domu jakos łatwiej funkcjonować. No dobrze, ze są widoki na przyszłość, bedzie dobrze :)

U mnie że spaniem jest różnie, straszenie nie chce zasypiać zazwyczaj jest taki 5/10min płacz przed.. Może kilka razy przespał 6h pod rząd zazwyczaj budzi się co 2,5/3h, a jak ma gorszą noc to i częściej. W ciągu dnia jednym ciągiem przesypia 3-4h ale uśpić go muszę na zewnątrz. A tak to drzemki po 30min.
Jak u was z tymi nosidełko/fotelikami mój syn już prawie wyrasta...
Jeśli chodzi o fotelik to pamietam jaka teściu zrobił nam awanturę ze mamy złu fotelik bo dziecku nóżki wystają. Wtedy zagłębiłam temat i ważna jest głowa, aby ona nie wystawała, nóżki będą wystawać. Niektóre foteliki maja wkładki dla mniejszych dzieci i się je wyciąga jak dziecko większe wtedy fotelik jest jakby głębszy.

reklama
U nas pierwsza przerwa dosyc dluga od 19 nawet do 2, a później co okolo 2,5-3h.
Mozna juz wyspany sie :D
Kojarzę, że Ty pisałaś o problemie z mięśniem prostym. Podejrzewam to u siebie a wizytę u fizjo mam za 2 tygodnie. Jakie Ty miałaś objawy tego? Mnie bolą okolice pępka przy napinaniu brzucha kiedy nosze Mała lub staje na palcach aby coś dosięgnąć, plus ból kręgosłupa i takie dziwne uczucie wewnętrz brzucha, jakby mi ktoś chwilami mieszał we wnętrzach.

Do góry