reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2020

U nas w ostatnia noc przerwa około 6 godzin a po tej przerwie jakoś dużo nie napił się i zaczęłam się trochę martwić , za to w dzień nadrabia z piciem , pucus mega jest wiec może nie potrzebuje w nocy tak często już pic 😏

Załączniki

• 2C868D47-A27C-4E29-ACF6-A0361CAC0485.jpeg
    2C868D47-A27C-4E29-ACF6-A0361CAC0485.jpeg
    67,1 KB · Wyświetleń: 109
reklama
U nas najdłuższa przerwa raz 8 h A najczęściej ok 6 h a później odsypia i potrafi dopijac co 1 h. W dzień też domaga się dość często ale ssie nie zbyt długo. Jutro kończymy 11 tyg. I malutka waży ok 5,100 kg i nosi 62/68.
A jak u Was ze spaniem w dzień. W domu nasza malutka słabo śpi ma krótkie drzemki do 30 min. Nie może zasnąć i szybko się wzbudza. Lepiej śpi na dworze w wózku.

Ale on duży. Wygląda na starszego niż jest u was teraz już 14 tyg.?
U nas w ostatnia noc przerwa około 6 godzin a po tej przerwie jakoś dużo nie napił się i zaczęłam się trochę martwić , za to w dzień nadrabia z piciem , pucus mega jest wiec może nie potrzebuje w nocy tak często już pic [emoji57]

Ale on duży. Wygląda na starszego niż jest u was teraz już 14 tyg.?
Nawet 3 miesięcy nie ma ☺️ 10 lutego będą dopiero trzy miesiące , wazy ponad 6 kg a urodził się z waga niecałe 3 kg. Ciuszki 74 bo ma ogromny brzuchol i same paróweczki na ciałku 🤣 u nas nocka przespana raczej bez wybudzeń , tylko na cyc - od początku karmienie trwało pare minut , ciągnie solidnie a krótko . W dzień jedna dłuższa drzemka nawet do dwóch godzin i jedna albo dwie krótsze , dzisiaj Np dwie drzemki ale późno wstał , śpi w wózku w domu ☺️ A na dworze standard jak tylko wychodzimy to dziecka nie ma 🤣

Załączniki

• 198A5DD0-F24A-42C9-A6C1-FE861E047BFA.jpeg
    198A5DD0-F24A-42C9-A6C1-FE861E047BFA.jpeg
    66,4 KB · Wyświetleń: 104
Jula śpi bardzo ładnie, pierwsze długie spanie ok 6 godz, potem 2x po ok 3 godz to w nocy. Picie zajmuje jej 10 minut. A w dzień mamy ze 3 drzemki około godzinne i dluuugie spanko na spacerku 2 lub 3 godz. U niej taki rytm dnia, se po spaniu jest cyc, godzina aktywności i robi się senna, zasypia na ok godzinę budzi się na cyca i powtórka z rozrywki 😊 ma 9 tygodni, a waży 5500g, ubranka 62/68.

U mnie że spaniem jest różnie, straszenie nie chce zasypiać zazwyczaj jest taki 5/10min płacz przed.. Może kilka razy przespał 6h pod rząd zazwyczaj budzi się co 2,5/3h, a jak ma gorszą noc to i częściej. W ciągu dnia jednym ciągiem przesypia 3-4h ale uśpić go muszę na zewnątrz. A tak to drzemki po 30min.
Jak u was z tymi nosidełko/fotelikami mój syn już prawie wyrasta...

Załączniki

• 20210207_173307.jpg
    20210207_173307.jpg
    872 KB · Wyświetleń: 95
Nawet 3 miesięcy nie ma ☺️ 10 lutego będą dopiero trzy miesiące , wazy ponad 6 kg a urodził się z waga niecałe 3 kg. Ciuszki 74 bo ma ogromny brzuchol i same paróweczki na ciałku 🤣

Mówisz, że Twój synek to pączek? Ja swojego zwazylam i znowu dołożył - 7950g.... kurde musze garderobę zmienić mlodemu :p
A pieluszki to zaczelam używać 4 bo w 3 wszystko wylewało się na plecy...

Mówisz, że Twój synek to pączek? Ja swojego zwazylam i znowu dołożył - 7950g.... kurde musze garderobę zmienić mlodemu :p
A pieluszki to zaczelam używać 4 bo w 3 wszystko wylewało się na plecy...
Mateczko kochana... Ile ma ten klocus tygodni? To chyba nasz forumowy rekordzista 😁 jaku Was z noszeniem?? Poleży sam? Czy ręce odpadają? synek mojej siostry ma 8 ms i waży 7300 jest w sam raz wg lekarki.

Dalej nie ciągnie ani ciut , a na brzuchu tak ładnie sobie radzi wiec nie rozumiem zupełnie , neurologa mamy 16 lutego . Staram się ćwiczyć z małym ta głowę , chwytam go za barki czterema palcami a kciukiem ramiona z przodu i mając go na kolanach w moim pół siadzie zachęcam go to podnoszenia główki
Czytałam,, gdzieś,, niedawno, że nie każde zdrowo rozwijające się dziecko wykonuje próbę trakcyjna prawidłowo. Myślę, że jak ladnie leży na brzuszku to wogóle nie ma się czym martwić, gorzej gdyby na brzuchu też głowa leżała.

reklama
Mateczko kochana... Ile ma ten klocus tygodni? To chyba nasz forumowy rekordzista 😁 jaku Was z noszeniem?? Poleży sam? Czy ręce odpadają? synek mojej siostry ma 8 ms i waży 7300 jest w sam raz wg lekarki.

12.02 bedzie mial równo 3 miesiace.
Na szczesnie to dziecko, które nie trzeba nosić, można powiedzieć że nawet tego nie lubi, chyba ze akurat jest podłączony do cycka :p albo moge go nosić w pozycji jak do odbicia - przez ramię.
Duzo bawi się na macie, uwielbia swoje zwisające zabaweczki :D
Moj synek tez jest ok wedlug pediatry tylko 97 centyl :p ja tez bylam takim noworodkiem klockiem i wyrosłam na 178cm wiec nic dziwnego w naszej rodzinie :)

Do góry