reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2020

Macie może maty piankowe na podłogę. Jakie się u was najlepiej sprawdzają? Ja chce kupić któraś ale boję się że "puzzle" będą się rozjerzdzac i myślałam o takiej skladanej jak wachlarzyk.
Ale te że skip hop sa strasznie drogie. Macie coś tańszego? Czy jednak warto pójść w tą drogą?

reklama
Macie może maty piankowe na podłogę. Jakie się u was najlepiej sprawdzają? Ja chce kupić któraś ale boję się że "puzzle" będą się rozjerzdzac i myślałam o takiej skladanej jak wachlarzyk.
Ale te że skip hop sa strasznie drogie. Macie coś tańszego? Czy jednak warto pójść w tą drogą?
Ja ostatnio badałam temat mat...sporo piszą o tym w necie - chodzi o to aby być ostrożnym przy ich zakupie bo maja rożny skład, który wpływa negatywnie na zdrowie dzieci (rakotwórcze substancje). Sprzedający często zachwalają produkt zapewniając o jego bezpiecznym składzie ale trzeba tez szukać opinii. Zamówiłam jedna miała być nieszkodliwa a kal rozpakowalam zabił mnie jej zapach który nie zelżał nawet po 2 dniach stoi spakowana do zwrotu. Do najtańszych nie należała, poprosiłam sprzedającego zeby mi jej specyfikacje wysłał i wysłał a na niej ze do użytku od 3 r.z a on sprzedawał jako 0+. Teraz dumam nad wyborem i czytam opinie.

A może materiałowa? Problem tylko że pewnie trzeba często prac

No moja mała też cyka okresowo przy piersi. I moje piersi też są właśnie takie miękkie. Wcześniej lakratorem mogłam z nich ściągać a teraz nie ale jak nacisne czy pocieagne brodawke to mleko się pojawia.
Zaczęłam pić Fema... ltiker i Karmi żeby ta laktacje pobudzić ale póki co jakiś wielkich efektów (żeby piersi były nabrzmiale nie widzę).
Ja już sama przez to dostaje chyba jakiegoś wariactwa. To moje 2 dziecko ale pierwsze karmione piersia z piersi [emoji1787] ( bo starszej córce mleko odciagalam i karmiła butelką) I mam ciągle obawy czy wszystko jest ok.
Ile w dzień śpi a wasze maluszki bo moja do 15 potrafi łącznie pospać moze że 2-3 godziny ale pozniej do wieczora robi sobie takie 15-20 min drzemki.
Uważaj bo nie które karmi mają 0,5% alkocholu. Piłam ten Femali.... Ale nie zauważyłam działania lepsze jest Pullate, a i Inka i Bawarka.
U mnie ze spaniem różnie, jedyne co pewne że jak po 12 pójdę na zewnątrz to będzie spał. A tak to ma drzemki krótkie albo śpi ma rękach ale na szczęście nie koniecznie moich :)

Dziewczyny z tym alkoholem na spokojnie jak dziecko np zaśnie na noc i ma długa przerwę w piciu to śmiało karmi idzie wypić , ja wam polecam z całego serca na laktacja łuskę kakowa , znajdziecie w spożywczym albo ze zdrowa żywnością 671503A3-D87C-4397-A9B6-69E68C092DBD.png
671503A3-D87C-4397-A9B6-69E68C092DBD.png
671503A3-D87C-4397-A9B6-69E68C092DBD.png

My mamy mate ze skip hop wesołe podwórko ale dostaliśmy ją w ramach prezentu na święta dla mlodego. Moja siostra i kuzynki ją mają i są bardzo zadowolone. Nie niszczy się, łatwo zachować czystość i sama na niej ćwiczę wiec dwa w jednym :D

U mnie laktacja po dwóch dobach załamania wraca do normy :) za to moje pogodne i cichutkie dziecko zaczęło manifestować swoją obecność donośnym ryczkiem kiedy jest bardzo zmeczony :p

My mamy mate ze skip hop wesołe podwórko ale dostaliśmy ją w ramach prezentu na święta dla mlodego. Moja siostra i kuzynki ją mają i są bardzo zadowolone. Nie niszczy się, łatwo zachować czystość i sama na niej ćwiczę wiec dwa w jednym :D

U mnie laktacja po dwóch dobach załamania wraca do normy :) za to moje pogodne i cichutkie dziecko zaczęło manifestować swoją obecność donośnym ryczkiem kiedy jest bardzo zmeczony :p
Tez myśle nad ta Katarze skip hop wesołe podwórko - wydziela jakieś zapachy czy jest bezwonna?

Dziewczyny a czy wasze maluszki podczas snu też przekręcają się na boczek kładę ja na pleckach, za jakiś czas słyszę szamotaninę w łóżeczku, zapalam lampkę a patrzę a moja gwiazda śpi na boczku. Co ja przekręcę na plecki to za chwilę to samo.

reklama
No moja mała też cyka okresowo przy piersi. I moje piersi też są właśnie takie miękkie. Wcześniej lakratorem mogłam z nich ściągać a teraz nie ale jak nacisne czy pocieagne brodawke to mleko się pojawia.
Zaczęłam pić Fema... ltiker i Karmi żeby ta laktacje pobudzić ale póki co jakiś wielkich efektów (żeby piersi były nabrzmiale nie widzę).
Ja już sama przez to dostaje chyba jakiegoś wariactwa. To moje 2 dziecko ale pierwsze karmione piersia z piersi
emoji1787.png
( bo starszej córce mleko odciagalam i karmiła butelką) I mam ciągle obawy czy wszystko jest ok.
Ile w dzień śpi a wasze maluszki bo moja do 15 potrafi łącznie pospać moze że 2-3 godziny ale pozniej do wieczora robi sobie takie 15-20 min drzemki.
Moja mała też okresowo cyka, zauważyłam, że dzieje się to kiedy piersi są już twarde, a w nich dużo mleka, mała wówczas pije łapczywie, pewnie nie nadąża z ilością i wówczas zaczyna się cykanie, które po jakimś czasie mija... Uznałam że nie będę sie tym przejmować... Jeśli chodzi o spanie, to z Julka jeszcze mam fajnie tzn. 2x dziennie śpi po 3h, oprócz tego kilka drzemek ok. półgodzinnych, czesem krótszych. Noce też są fajne, pierwsze spanko 4 do 5 godz, potem śpi po 2 do 3 godz 😁 na razie spokojniutka, poleżeć lubi, kocha hamak siostry

Do góry