reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopadowe mamy 2020

Słyszałyście, że od tego roku szczepienia na rotawirusy są obowiązkowe i bezpłatne?
Ale dla dzieci urodzonych już w 2021. Synek mojej siostry się zalapie. Ja będę musiała dokupić

reklama
Też miałam mętlik ale porozmawiałam że znajomymi. Dużo znajomych też szczepiło dzieci na nfz i dzieci żyją i mają się dobrze. Z resztą nas też tak samo szczepiono. I dlatego córkę zaszczepilismy na nfz. Dokupiliśmy rotawirusy.

A znów mam przykład wśród znajomych, że zaszczepili zdrowe dziecko szczepionka 5w1 i dziecko teraz ma jakąś chorobę (dziecko nie jest samodzielne, ma 6lat a rozumem jest rocznym dzieckiem).
Pytanie czy to wynik szczepionki, czy czegoś innego.

U nas na cycku a zdarzają się dni, ze mlody wybudza się bo bączki idą i az się spina i krzywi. Myślę, że to normalne w tych pierwszych miesiącach, ze występują takie problemy.

Mamy szczepienie 12.01i mam mętlik w głowie, juz sama nie wiem czym mam szczepić...
Mam nadzieję że te problemy z brzuszkiem mina i nie będą trwały wiecznie bo aż szkoda jak patrzę na nią jak się męczy i płacze 😥
Ja szczepie tylko tymi na NFZ

A jakiego mleka używacie? Ja podaje bebilon advance. Podaje też probiotyk dicoflor. Ale problemy z brzuszkiem są. Odchodzą bolesne gazy (czasami) i młoda spina sie przy oddaniu stolca. U was wszystko ok? Każdy mi tłumaczy, ze to normalne przez 3msc. Dzownilam do pediatry kazał używać leki nutramigen - typowe dla alergików - córka go nie zaakceptowała więc kazał wrócić do bebilonu i "przeczekac"trudny okres.
Ja dokarmiam nan optipro i cyc, mam niemiecki Sab simplex i jest lepiej

A jakiego mleka używacie? Ja podaje bebilon advance. Podaje też probiotyk dicoflor. Ale problemy z brzuszkiem są. Odchodzą bolesne gazy (czasami) i młoda spina sie przy oddaniu stolca. U was wszystko ok? Każdy mi tłumaczy, ze to normalne przez 3msc. Dzownilam do pediatry kazał używać leki nutramigen - typowe dla alergików - córka go nie zaakceptowała więc kazał wrócić do bebilonu i "przeczekac"trudny okres.
My pijemy HiPP combiotyk. Córka od samego początku miała problemy z brzuszkiem. Raz dziennie podajemy dicoflor a na wieczór Espumisan i jest wszystko ok. Problemy się skończyły. Mleko Bebilon zmieniło skład jakieś 2lata temu i bardzo dużo dzieci ma problemow z brzuszkiem wiem bo jeszcze 2lata temu syn pił Bebilon w tym czasie jak zmieniał się skład i musieliśmy zmieniać mleko. Z innych forum widzę że dość dużo matek narzeka na bolące brzuszki po bebilonie i przesiadają się przeważnie na HiPP

reklama
Słyszałyście, że od tego roku szczepienia na rotawirusy są obowiązkowe i bezpłatne?
HB
Jak tam Wasze wizyty popologowe?
Bylyscie już?
Czy miałyście badanie ginekologiczne lub usg, robilyście jakies wyniki?
QUOTE ja już po. 6 tyg wypadało mi przed świętami więc uznałam że pójdę po nowym roku. Ale zdążyłam w święta dostać okres więc zaraz po świętach zasuwalam. Miałam badanie i usg. Wyszło mi coś na jajniku. Lekarz mówił że na 99,9 to zmiana czynnościowa (zanikający pęcherzyk żółciowy) ale dla pewności robiłam markery. Wyniki wyszły ok a ja śpię spokojnie,

Do góry