Na wychowawczym nie można mieć l4, aby je uzyskać trzeba przerwać urlop wychowawczy.A czy l4 może być wystawione wcześniej tzn powrot do pracy np. 15 stycznia po przerwaniu wychowawczego a l4 wystawione jeszcze na wychowawczym 7 stycznia?
reklama
zeberka363
jestem szalona :-D
Staram się jeść wszystko, oprócz rzeczy ciężko strawnych-kapusta, groch, fasola, słodkie jem ale bez czekolady.A jak jest u was z dieta przy kp, jecie wszystko czy ograniczacie pewne produkty?
gohya
Fanka BB :)
Ale kochany? Ile już ma? Ile waży?Pozdrawiamy
Wiem że jest nie płatne ale czy lekarz nie może wystawić jeszcze na wychowawczym?
Za bardzo nie rozumiem celu w jakim potrzebne jest L4 na wychowawczym. Urlop wychowawczy jest okresem bezskładkowym i stanowi tez usprawiedliwienie nieobecności w pracy. L4 jest stwierdzeniem niezdolności pracownika do pracy stanowiącym usprawiedliwienie nieobecności w pracy. To dwie zupełnie odrębne kwestie, które zostają zgłaszane do ZUS i są ze sobą w sprzeczności.Wiem że jest nie płatne ale czy lekarz nie może wystawić jeszcze na wychowawczym?
Michalina93
Fanka BB :)
7 tygodni ma nie wiem ile waży. Jak miał 4 tyg to miał 4200 Urodzeniowa 3120 chyba.Ale kochany? Ile już ma? Ile waży?
Ja miałam w wynikach anemię po porodzie, której w ogóle nie czułam. Za to teraz bolą mnie WSZYSTKIE stawy. Czuje każdy najmniejszy staw przy ruchu. Do tego jestem osłabiona.A jak Wy czujecie sie?
Bo ja padam na ryjka, mam teleporade dzisiaj i wyniki musze zrobić bo czuje się słabo... czasami mam zawroty glowy...
Mam nadzieje, ze to tylko zwykla anemia
Ja jem wszystko włącznie z grzybami w świątecznych uszkach, gołąbkami i kapuśniakiem czekoladę pożeram w ilościach hurtowych. Małemu nigdy nic nie było. Za to dziś dopadła mnie migrena, ratowałam się w pracy Dexakiem. Nie miałam kiedy odciągnąć porcji mleka i mały dostał Bebilon Profutura popołudniu. Cały wieczór przeplakany.A jak jest u was z dieta przy kp, jecie wszystko czy ograniczacie pewne produkty?
Oj tak... tez czuje każdy staw, najgorzej jest z kolanami. Masakra jakaś... mam nadzieje, ze to minie.Ja miałam w wynikach anemię po porodzie, której w ogóle nie czułam. Za to teraz bolą mnie WSZYSTKIE stawy. Czuje każdy najmniejszy staw przy ruchu.
reklama
Wiem że nie potrzeba na wychowawczym l4 ale czy jeżeli lekarz wystawi takie zwolnienie jeszcze na wychowawczym 7 stycznia a 15 stycznia mam się stawić w pracy to czy przez to mogę mieć jakieś problemy?Za bardzo nie rozumiem celu w jakim potrzebne jest L4 na wychowawczym. Urlop wychowawczy jest okresem bezskładkowym i stanowi tez usprawiedliwienie nieobecności w pracy. L4 jest stwierdzeniem niezdolności pracownika do pracy stanowiącym usprawiedliwienie nieobecności w pracy. To dwie zupełnie odrębne kwestie, które zostają zgłaszane do ZUS i są ze sobą w sprzeczności.