reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2020

reklama
Pozdrawiamy

Załączniki

• IMG_20201229_182123.jpg
    IMG_20201229_182123.jpg
    1 023,3 KB · Wyświetleń: 89
Wiem że jest nie płatne ale czy lekarz nie może wystawić jeszcze na wychowawczym?
Wiem że jest nie płatne ale czy lekarz nie może wystawić jeszcze na wychowawczym?
Za bardzo nie rozumiem celu w jakim potrzebne jest L4 na wychowawczym. Urlop wychowawczy jest okresem bezskładkowym i stanowi tez usprawiedliwienie nieobecności w pracy. L4 jest stwierdzeniem niezdolności pracownika do pracy stanowiącym usprawiedliwienie nieobecności w pracy. To dwie zupełnie odrębne kwestie, które zostają zgłaszane do ZUS i są ze sobą w sprzeczności.

Ale kochany? Ile już ma? Ile waży?
7 tygodni ma :) nie wiem ile waży. Jak miał 4 tyg to miał 4200 :) Urodzeniowa 3120 chyba.

A jak Wy czujecie sie?
Bo ja padam na ryjka, mam teleporade dzisiaj i wyniki musze zrobić bo czuje się słabo... czasami mam zawroty glowy...
Mam nadzieje, ze to tylko zwykla anemia
Ja miałam w wynikach anemię po porodzie, której w ogóle nie czułam. Za to teraz bolą mnie WSZYSTKIE stawy. Czuje każdy najmniejszy staw przy ruchu. Do tego jestem osłabiona.

A jak jest u was z dieta przy kp, jecie wszystko czy ograniczacie pewne produkty?
Ja jem wszystko włącznie z grzybami w świątecznych uszkach, gołąbkami i kapuśniakiem 😝 czekoladę pożeram w ilościach hurtowych. Małemu nigdy nic nie było. Za to dziś dopadła mnie migrena, ratowałam się w pracy Dexakiem. Nie miałam kiedy odciągnąć porcji mleka i mały dostał Bebilon Profutura popołudniu. Cały wieczór przeplakany.

reklama
Za bardzo nie rozumiem celu w jakim potrzebne jest L4 na wychowawczym. Urlop wychowawczy jest okresem bezskładkowym i stanowi tez usprawiedliwienie nieobecności w pracy. L4 jest stwierdzeniem niezdolności pracownika do pracy stanowiącym usprawiedliwienie nieobecności w pracy. To dwie zupełnie odrębne kwestie, które zostają zgłaszane do ZUS i są ze sobą w sprzeczności.
Wiem że nie potrzeba na wychowawczym l4 ale czy jeżeli lekarz wystawi takie zwolnienie jeszcze na wychowawczym 7 stycznia a 15 stycznia mam się stawić w pracy to czy przez to mogę mieć jakieś problemy?

Do góry