reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2020

reklama
A jak jest u was z dieta przy kp, jecie wszystko czy ograniczacie pewne produkty?
Jem wszystko jak leci, nie mam czasu na wymyślanie specjalnej diety :p
Moje dziecko jest bezproblemowe i nie reaguje na żadne mitycznie uczulające pożywienie :) także, jak nie ma uczuleń , problemow z brzuszkiem to uważam, że nie ma co kombinować.
Tak samo z ciuszkami, piorę razem z naszymi rzeczami w normalnym proszku i jedynie stosuje delikatny plyn do płukania ale to ze względu na meza bo na inne niż Lenor Sensitiv ma uczulenie :p

A jak Wy czujecie sie?
Bo ja padam na ryjka, mam teleporade dzisiaj i wyniki musze zrobić bo czuje się słabo... czasami mam zawroty glowy...
Mam nadzieje, ze to tylko zwykla anemia

A jak jest u was z dieta przy kp, jecie wszystko czy ograniczacie pewne produkty?
Moje ograniczenia to nie jem produktów ciężkostrawnych typu kapusta, grzyby. A tak staram się jeść wszystko, niektóre produkty z umiarem jak czekoladę czy słodycze ale tez próbowałam. Póki co Malutkiej nic nie zaszkodziło. A jak u Was?

My po szczepieniu. Oj ciężko bylo i jest. Malutka mocno rozdrażniona. Pytałam lekarza o oczka i zatkane kanaliki łzowe to zignorował to kompletnie. Nie badała nas nasza Pani doktor a jakiś inny lekarz także nie dowiedziałam się nic więcej niż pisałam. Na jakimś innym forum czytałam ze te uciski działają ale na to trzeba czasu kilka tygodni.

Moje ograniczenia to nie jem produktów ciężkostrawnych typu kapusta, grzyby. A tak staram się jeść wszystko, niektóre produkty z umiarem jak czekoladę czy słodycze ale tez próbowałam. Póki co Malutkiej nic nie zaszkodziło. A jak u
Ja tez wlasciwie wszystko oprocz cytrusow i kapusty. Ale jak ostatnio upieklam ciastka z orzechow laskowych i troche pojadlam to maly dostal wysypki. Dlatego pomyslalam ze moze jednak nie wszystko powinnam jesc. W internecie jest tyle sprzecznych informacji ze niczego sie nie dowiedzialam. Moja najwieksza zmora sa slodycze bo uwielbiam i jem od poczatku a tez nie wiem czy powinnam

Ja jem prawie wszystko. Ograniczam bardzo czekoladę, więc przy okazji jem mniej słodyczy. Ograniczam kapustę i nie jem grzybów oprócz pieczarek.
Kawę pije bezkofeinową i nie pije czarnej herbaty i oczywiście napojów gazowanych

Jem wszystko. Na święta grzyby i kapustę. Cytrusy jem, kawa to 2x dziennie, ale nie za mocna. Lekarz kazał wstrzymać się z pomidorami i ogórkami w zimie, bo to wszystko sztuczne, więc tego unikam.

Ja tez wlasciwie wszystko oprocz cytrusow i kapusty. Ale jak ostatnio upieklam ciastka z orzechow laskowych i troche pojadlam to maly dostal wysypki. Dlatego pomyslalam ze moze jednak nie wszystko powinnam jesc. W internecie jest tyle sprzecznych informacji ze niczego sie nie dowiedzialam. Moja najwieksza zmora sa slodycze bo uwielbiam i jem od poczatku a tez nie wiem czy powinnam
Właśnie moja tez są słodycze dosłownie niczym nałóg zjem jedno a to ciągnie cała paczkę później...póki co nic jej nie było ale wiadomo różnie bywa.

Ja się tego trzymam , ale moja mama babci czy nawet koleżanka starsza nie uznają tego ☺️

Załączniki

• 2C98AE3D-7D43-4562-B12A-15A851728ECF.png
    2C98AE3D-7D43-4562-B12A-15A851728ECF.png
    88,1 KB · Wyświetleń: 84
  • 2AC3FCBF-47FA-4E43-B5E2-F114683C2557.png
    2AC3FCBF-47FA-4E43-B5E2-F114683C2557.png
    70,6 KB · Wyświetleń: 83
reklama
Do góry