reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2020

U nas podobnie ostatnio masakra większość aktywności małej to płacz i ręce. Ja jak jestem z nią sama to momentami tracę siły. Nic nie mogę zrobić nawet chleba posmarować. Wózek nie, auto nie tylko noszenie non stop.
Z piersią jest podobnie. Przez to szaleństwo w jednej zrobił mi się zastój i zapalenie. Biorę antybiotyk bo miałam gorączkę poza koszmarnym bólem tej piersi.
@Bubuś co u Ciebie jak wynik biopsji?

U nas do około 4 tygodnia dziecko jadło i spało na noc zasypialo ok 20 i pierwsza pobudka na jedzenie była ok 23-24. Natomiast po 4 tygodniach wieczory Mała jest rozdrażniona sama nie wie czy cyc, jak cyc to płacze i się odrywa i tak az niekiedy do 23 wtedy pada. Przez dwa dni myślałam ze już wyrobił nam się jakiś rytm ale wczorajszy dzień temu zaprzeczył. Obecnie śpi czy w dzień czy w nocy max 2 godziny a są drzemki ze budzi się po 15 minutach.
@Bubuś jak wyniki?

reklama
A jak u Was przygotowania do Wigilii robicie u siebie czy jedziecie do rodziny?cos szykujecie z maluszkami?
Ja zostaje do nas przyjadą najpierw jedni potem drudzy dziadkowie. Ja zrobiłam dziś barszcz i gołąbki z kaszą gryczaną. Jutro kompot z suszu. Resztę przywiozła goście.

A jak u Was przygotowania do Wigilii robicie u siebie czy jedziecie do rodziny?cos szykujecie z maluszkami?
Ja zostaje do nas przyjadą najpierw jedni potem drudzy dziadkowie. Ja zrobiłam dziś barszcz i gołąbki z kaszą gryczaną. Jutro kompot z suszu. Resztę przywiozła goście.
My spędzamy sami wigilie pierwszy raz w życiu. Moi rodzice mieszkają na tyle daleko ze musielibyśmy nocować. Jakos nie czuje się z Mała jeszcze na tyle pewnie na taka podróż i pobyt poza domem. Teście mieszkają blisko ale z jednej strony boja się zarażenia wirusem a z drugiej w święta się zapowiedzieli ze będą z prezentami 🤷‍♀️ My 29-12 mamy szczepienie Małej i chce uważać tez zeby była zdrowa.

My mieliśmy wigilię zjeść w domu z teściami, a w pierwsze święto jechać do moich rodziców, ale przesunęli nam szczepienia.. byliśmy we wtorek i Pani doktor mówiła żeby lepiej zostać w domu przez kilka dni. Także pierwsze moje święta bez sióstr i rodziców 😥 ale dla córeczki wszystko 🥰

Dziewczyny jak spędzacie swieta? Izolujecie maluszki od rodziny czy spotykacie się z innymi?
Ja obecnie tocze wojnę z mężem...
My zostajemy w domu. Będziemy w czterech- Jaś, ja, partner i jego mama 🙂
Mamusie jak tyją wasze dzieci ?
U nas waga urodzeniowa 3360, teraz koło 3600 a mały ma dziś 4 tygodnie 🙂
Ile Wasze maluchy maksymalnie śpią w nocy? Wybudzacie na jedzenie, czy delektuje cię się snem?
Raczej kiepsko śpimy...jemy co 2-3h, między 22 a 6 przesypiamy z 4h 😅, w ciągu dnia też nie jest lepiej. Mały by tylko na rękach siedział 🤨
Co do przygotowań nie będzie żadnego wymyślania... żadnych 12 dań i stania przy garach kilka dni... Będzie wspólna kolacja i do tego dwa ciasta- makowiec i karpatka 🙂. Nie widzę sensu w szaleństwach przy małym dziecku.

IMG_20201224_110837.jpg
Życzymy wam zdrowych i spokojnych świąt 😘

My tez życzymy zdrowych i spokojnych z moim synem który do szczęścia spania nie potrzebuje 😊

Załączniki

• 61E2C971-EB01-4491-93D4-EC17D4B22808.jpeg
    61E2C971-EB01-4491-93D4-EC17D4B22808.jpeg
    1,6 MB · Wyświetleń: 76
reklama
Do góry