Dokladnie, jeszcze w naszej specyficznej sytuacji... Modlę się żeby tylko nie zachorować żeby dzidziusia po porodzie nie zabrali...Rok temu takie przeziębienie byłoby normalne przy obecnej pogodzie, a teraz to od razu człowiek zaczyna się stresować czy to czasami nie jest corona
reklama
Ja w 9 tc pracowałam z koleżanką która okazała się być dodatnia i musiałam zrobić test... 2 dni oczekiwania na wynik najgorsze w życiu, pierwszy trymestr, niepewność... ale na szczęście negatywny wyszedł i u mnie i u mężaMyśmy to przechodzili w czerwcu , trzy tygodnie kwarantanny myślałam ze oszaleje , jeszcze w mieszkaniu z małym balkonem
Jeśli matka jest chora na covid to zawsze zabierają dziecko? Mają do tego prawo?Dokladnie, jeszcze w naszej specyficznej sytuacji... Modlę się żeby tylko nie zachorować żeby dzidziusia po porodzie nie zabrali...
gohya
Fanka BB :)
teoretycznie nie. ale w szpitalu mają swoje zasady, zazwyczaj mówią: to niech Pani się idzie sądzićJeśli matka jest chora na covid to zawsze zabierają dziecko? Mają do tego prawo?
Kurcze. Mnie właśnie jutro robią testy bo w czwartek mam przyjęcie do szpitala. I mimo że nic mi nie jest i na dodatek się izoluje to i tak się boję że mi wyjdzie np. Wynik niejednoznaczny (koleżance dwa testy tak wyszły dopiero trzeci był negatywny) no bo co wtedy?Ja w 9 tc pracowałam z koleżanką która okazała się być dodatnia i musiałam zrobić test... 2 dni oczekiwania na wynik najgorsze w życiu, pierwszy trymestr, niepewność... ale na szczęście negatywny wyszedł i u mnie i u męża
Na szczęście już się to trochę zmienia. Mój lekarz mówi że u nich na oddziale covidowym już jest normalnie bo mają tyle rodzących z COVID że już nie izolują. Szczęście w nieszzczesciuteoretycznie nie. ale w szpitalu mają swoje zasady, zazwyczaj mówią: to niech Pani się idzie sądzić
Pisały dziewczyny o oświadczeniu jakie należy ze sobą zabrać do szpitala w razie w gdyby taka sytuacja zaistniala ale... Pracowałam 5 lat w MZOZie i wiem, że jeśli się na coś upra to żadne oświadczenie nie pomoze... Zasłonią się dbaniem o zdrowie noworodkaJeśli matka jest chora na covid to zawsze zabierają dziecko? Mają do tego prawo?
Jakie miasto??Na szczęście już się to trochę zmienia. Mój lekarz mówi że u nich na oddziale covidowym już jest normalnie bo mają tyle rodzących z COVID że już nie izolują. Szczęście w nieszzczesciu
reklama
W razie czego wezmę ze sobą takie oświadczenie, chociaż mam nadzieję że się nie przyda.Pisały dziewczyny o oświadczeniu jakie należy ze sobą zabrać do szpitala w razie w gdyby taka sytuacja zaistniala ale... Pracowałam 5 lat w MZOZie i wiem, że jeśli się na coś upra to żadne oświadczenie nie pomoze... Zasłonią się dbaniem o zdrowie noworodka