reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2020

Ja też mam w poniedziałek wizytę i też jestem bardzo ciekawa ile mały waży :) dzis zaczynamy 28 tydzień a ja od 3 tygodniu nic nie przytyłam przez tą dietę na cukrzycę.. Ogólnie mam już około 10 na plusie
A próbowałaś jeść wszystko? Ja jak sie dowiedziałam, że mam cukrzyce, zaczelam stosowac diete, po 3 tyg mi sie odechciało i jem wszystko, a cukry mam dobre. Nie przesadzam tylko z ciastami i słodkościami, jem ale w umiarze. Ostatni mały posiłek jem o 23.30, o 8 pomiar cukru i jest ok, jak dłuższa przerwa między nocnym, a rannym posiłkiem, to czasem przekraczał pomiar normę.

reklama
A próbowałaś jeść wszystko? Ja jak sie dowiedziałam, że mam cukrzyce, zaczelam stosowac diete, po 3 tyg mi sie odechciało i jem wszystko, a cukry mam dobre. Nie przesadzam tylko z ciastami i słodkościami, jem ale w umiarze. Ostatni mały posiłek jem o 23.30, o 8 pomiar cukru i jest ok, jak dłuższa przerwa między nocnym, a rannym posiłkiem, to czasem przekraczał pomiar normę.
Napewni nie mogę białego pieczywa i takieho mieszanego bo mam złe cukry wtedy. A tak to obiady jedm normalnie tylko nie smażone i więcej mięsa warzyw a mniej wegli u jest okej z cukrami ogólnie w dzień nie mam problemu tylko te ranne na czczo wysokie do 100 i też staram się jeść przed samym snem a i tak mam wyższy.. Już nawet w nocy wstawałam i jadałam i na nic..

Ja już mam od kilku miesięcy krew, zwłaszcza rano. Ale z tego co pamiętam w poprzedniej ciąży też miałam. Wydaje mi się, że to od rozrzedzonej krwi, ale nie jestem pewna.
Acha to dobrze. Bo ja już myślę że anemia jakaś albo coś. A nie ma tego tak dużo jak narazie to tak trochę tylko. Ja tego nie miałam w poprzednich ciążach.

Acha to dobrze. Bo ja już myślę że anemia jakaś albo coś. A nie ma tego tak dużo jak narazie to tak trochę tylko. Ja tego nie miałam w poprzednich ciążach.
W sumie anemia to może być, bo ja miałam w tamtej ciąży i w tej też mam dużą anemię. Biorę żelazo, ale jeszcze nie wiem, czy pomaga, bo muszę zrobić badania. Pewnie będę je robić w następnym tygodniu, to napiszę,czy jest ok.

Mnie tez sie zdarzało, ze leciała mi krew z nosa, ale o kiedy biore zelazo to cisza :)
Można faktycznie to anemia?
Za to teraz mecze się z dziąsłami... non stop mam gdzieś zapalenie dziąseł, krwawią trochę i boli... nitkowanie niestety nie pomaga.

reklama
Uhhh dziewczyny zdycham 😣
Wróciłam późnym wieczorem z Wrocławia. Sobota cały dzień w zoo, niedziela w aquaparku. Ledwo łażę teraz. Miednica i biodra bolą bardzo. Krzyże zresztą też.
Ja oczywiście nie zwalniam tylko jestem w pracy :p

Do góry