reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2020

27 tc i tez mi jest ciezko.. Generalnie to zalezy od dnia ale czym wiecej ruszam się tym.jest lepiej. Wczoraj spedziłam wieczor z koleżankami w pozycji siedzącej i zawinełam sie wczesniej bo moim marzeniem bylo rozprostowanie sie na łóżku. żołądek miałam sciśniety aż mnie wszystko rozbolało. Ja juz nie nadaje sie na wieczorne pogaduchy :p przeprosiłam sie z kanapą :p
27 tc, ale Ci dobrze. Mi się ciągną te dni, dostaje już jobla w tym domu

reklama
Cześć dziewczyny, coś mi forum nie pokazuje powiadomień... Miałam napięty tydzień. Ostatnia godzina w pracy, wracam do domu pakuje walizkę i psa i jadę do Wrocławia. Tam czekają na mnie moi rodzice, dzieci i dziadkowie.
Chyba wszystkie już czujemy jak ciąża ciąży. Ja mam często wzdęcia, zgagę i niestety w dalszym ciągu mdłości i niesmak w ustach. Brzuch zaczyna mi przeszkadzać w schylaniu się czy siedzeniu. Mimo to nie mam czasu zwolnić 😉
Za to jak leżę to często mam takie wrażenie drętwienia stóp i dłoni. Są opuchnięte i takie nie-moje...

Dla mnie te nasze dzieciaczki śmiesznie się w brzuchu zachowują [emoji23] na połówkowych pani dr chciała policzyć jej paluszki u prawej ręki to rękę schowała z tyłu za łopatkę chciała sprawdzić coś innego to ta idealnie rękę pokazała i wszystkie paluszki było widać. One się bawią w kotka i myszkę chyba [emoji39]
Twoja pewnie znudzona stwierdziła a masz matka chociaż profil zobacz [emoji23] temu ziewała...

A ile na plusie zakonczylas pierwszą ciążę? Jak porównasz to Twoje dzieciaczki rosną równo z wagą itp w danych tygodniach ?
W pierwszej 14kg przytyłam. A dzieci rosną dokładnie tak samo, porównuje sobie i nawet w tych samych tygodniach mam wizyty. Syn przy porodzie miał 3560g.

Jeszcze nie jest tak zle, pamiętam że w 1ciazy najgorszy byl ostatni miesiąc wtedy dosłownie miałam wrażenie że mam wielki kamień zamiast brzucha. Teraz wszystko idzie szybciej więc i ten moment pewnie szybciej nastąpi
Cześć dziewczyny. Czy wam brzuch Już ciąży? Czy przeszkadza wam już w codziennym funkcjonowaniu? Ja jestem w 24 tyg. i czuje już ograniczenia wynikająca z brzuszka. Trudno mi się wstaje częściej się męczę i ogólnie wydolność mam mniejszą a jak dużo się poruszam to czuje jak by brzuch ważył ze 100 kg i jest taki jak by bardzo pełny.
Malutka też potrafi nagle zaczynać fikac koziołki tak mocno że aż boli. A najgorzej to jest jak nie mogę się od razu wysikac albo po nocy to sikam jak stary chłop po trochę i na raty.
Ogólnie to wydaje mi się że mój brzuszek jest duży już. To moja 2 ciąża i on w ogóle się szybko pojawił i mocno rośnie.

A ja czytałam że jeszcze na poczatku można z nimi walczyć jak sa czerwone, Jak już sa białe to nic się nie da zrobić, chyba że laserowo. Ale w moim przypadku to chyba nie był początek rozstępu, Nie wiem sama w sumie miałam taka plamę czerwoną jakby trochę siniak, teraz jest bledsze, Jednak nadal to widzę.
Z tego co czytałam smarowanie się jakimiś specjalnymi balsamami nie pomoże jesli ma sie predyspozycję do rozstepów. U mnie tez ani jednego póki co :D
Mozna powiedzieć, ze mam książkową ciążę, czuje sie dobrze i funkcjonuje normalnie, tylko cały czas mam takie obawy, ze nagle bach coś się wydarzy i coś bedzie nie tak. Nie mogę pozbyć sie tego strachu.... a jak tam u Was?

W pierwszej 14kg przytyłam. A dzieci rosną dokładnie tak samo, porównuje sobie i nawet w tych samych tygodniach mam wizyty. Syn przy porodzie miał 3560g.
Oo to nie dużo. Ja dzisiaj zaczęłam 27 tydzień i plus 7 kg także ciekawa jestem ile będzie na końcu. No i w poniedziałek wizyty się nie mogę doczekać jestem ciekawa ile mała waży 😁

Oo to nie dużo. Ja dzisiaj zaczęłam 27 tydzień i plus 7 kg także ciekawa jestem ile będzie na końcu. No i w poniedziałek wizyty się nie mogę doczekać jestem ciekawa ile mała waży 😁
Ja też mam w poniedziałek wizytę i też jestem bardzo ciekawa ile mały waży :) dzis zaczynamy 28 tydzień a ja od 3 tygodniu nic nie przytyłam przez tą dietę na cukrzycę.. Ogólnie mam już około 10 na plusie

reklama
A ograniczasz tylko węglowodany czy insulinę też przyjmujesz? Ja mam krzywą przed sobą i bardzo się tego badania boję.
Ja też mam w poniedziałek wizytę i też jestem bardzo ciekawa ile mały waży :) dzis zaczynamy 28 tydzień a ja od 3 tygodniu nic nie przytyłam przez tą dietę na cukrzycę.. Ogólnie mam już około 10 na plusie

Do góry