reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2020

Część dziewczyny, pisałam tu na samym początku w marcu bodajże, co jakiś czas wchodziłam ale takie tempo ze nie moglam się wbić w rozmowę [emoji14] wiem że część dziewczyn przeszła na zamknięta grupę, więc teraz jest tu chyba? [emoji28] was mniej i będzie łatwiej. Dla ułatwienia przypomnę to moja druga ciąża, w domu siedzi ze mną prawie 3latek. Jestem z Leszna (Wlkp) spodziewam sie dziewczynki [emoji3] tak tak widziałam kilka postów wyżej ze same księżniczki [emoji28] aczkolwiek mój ginekolog mowi ze na 95procent i ze z 5procent można jeszcze zrobić chłopca także tego [emoji849] czy tylko moje dziecko takie duże około 700g [emoji33] mam 24tc

reklama
Ja czuję dziwny nacisk w kroczu tylko jak Ukucne z szeroko rozlozonymi nogami (np w piaskownicy [emoji28]) w pierwszej ciąży tego nie miałam.
Hej Kobietki. Was też zaczynają już pachwiny /biodra ciągnąć? I czujecie jakieś rozciągania w kroku? Nie wiem czy to normalne na tym etapie. Dziś 22+6.

Część dziewczyny, pisałam tu na samym początku w marcu bodajże, co jakiś czas wchodziłam ale takie tempo ze nie moglam się wbić w rozmowę [emoji14] wiem że część dziewczyn przeszła na zamknięta grupę, więc teraz jest tu chyba? [emoji28] was mniej i będzie łatwiej. Dla ułatwienia przypomnę to moja druga ciąża, w domu siedzi ze mną prawie 3latek. Jestem z Leszna (Wlkp) spodziewam sie dziewczynki [emoji3] tak tak widziałam kilka postów wyżej ze same księżniczki [emoji28] aczkolwiek mój ginekolog mowi ze na 95procent i ze z 5procent można jeszcze zrobić chłopca także tego [emoji849] czy tylko moje dziecko takie duże około 700g [emoji33] mam 24tc

Wręcz zupełnie odwrotnie, prawie same chłopaki u nas się pojawiały 😂 dopiero teraz kilka dziewczynek doszło, także kolejna jak najbardziej na plus 😁

Czasem widzę zaschniete jakby strupki mleka na sutkach, ale nic nie cieknie, stanik suchy

Ja w nocy z niedzieli na poniedziałek musialam zmieniać koszulke od piżamy bo się obudziłam z wielkimi mokrymi plamami i cycek caly mokry był xD jak potem w ciągu dnia też ściskałam to kropelka się robila na sutku... Ale tylko jedna pierś, druga poki co nieaktywna.

A po czym to wiadomo że dzidzia tydzień starsza? Wydaje mi sie ze termin z usg wylicza na podstaiwie wielkości dziecka. Więc jak pokazuje tydzień do przodu to może być po prostu tylko ze dziecko będzie duże. Tak mi sie wydawało zawsze, więc dlatego jestem ciekawa
Jestem po połówkowym. Mały zdrowy, na 100% facet. Uparty i złośliwy - nie chciał dać się zbadać. 492g szczęścia. Dr mówi że jest o tydzień starszy (nie tylko większy) i mam nastawiać się na wcześniejszy poród.

A po czym to wiadomo że dzidzia tydzień starsza? Wydaje mi sie ze termin z usg wylicza na podstaiwie wielkości dziecka. Więc jak pokazuje tydzień do przodu to może być po prostu tylko ze dziecko będzie duże. Tak mi sie wydawało zawsze, więc dlatego jestem ciekawa
Lekarz robiący USG powiedział, że sa jakieś parametry po których widać, że ten rozmiar to nie tylko duże dziecko ale i starsze (jakby chodziło o stopień rozwoju). Ale nie dopytywałam dokładnie o co chodzi.

Właśnie zamówiliśmy wózek. Stanęło na Jedo Koda. Najłatwiej się podbija (ważne przy wyjeżdżaniu na krawężniki), łatwo skręca, ma dużą gondolę i spacerówkę. No i wlasciwie cale poszycie można ściągnąć do czyszczenia, włącznie z budką. Czas oczekiwania to ok 5 tygodni. Potem jakieś 2-3 na wietrzenie.

Muszę jeszcze przejechać się do centrum fotelików żeby dobrali mi fotelik do auta. Zobaczymy jaką mają ofertę.

Jutro czeka mnie test obciazenia glukoza 😐 kupiłam sobie o smaku cytrynowym, mam nadzieje ze nie bedzie niespodzianek 🤢🤢
Dziewczyny a mam takie pytanie.
Jakiej firmy będziecie kupowały kosmetyki dla maluszków? 😉

reklama
Do góry