reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2020

reklama
Nie wiem. Ja w nocy z soboty na niedziele miałam straszny ból brzucha, po 2 godzinach przeszedł i bolała cała macica, nie jakoś bardzo, ale bolała, pojawiało sie częste twardnienie. Pojechałam koło południa do szpitala, zrobili mi test na covid i czekałam godzine, po teście przyjął mnie lekarz. Posprawdzał i wszystko ok. Kazał brać więcej magnezu i nospe 3 razy na dobę, jeśli są bóle. Powiedział, że macica może też boleć od wzdęć, bo ostatnio mam uporczywe wzdęcia, dodatkowo dziecko sie już rozpycha i też może to powodować bóle.
Kiedy masz kontrole?
A brałaś magnez już wcześniej? Lekarz kazał?

A brałaś magnez już wcześniej? Lekarz kazał?
Właśnie nie brałam. Od poniedziałku biorę. W pon jak byłam u swojego ginekologa, to się ździwił, ze nie biorę i kazał maksymalną dawkę. Musiałam mieć już niedobór, bo w ten sam dzień co pojawiło się twardnienie brzucha, to pojawiły się skurcze łydek. A wczoraj na IP kazał mi zwiększyć jeszcze trochę.

Ja dziś w nocy spać nie mogłam.. Brzuch mialam ciągle twardy i mnie ciągnie i kuje.. To normalne? Jak wstaje albo zaczynam chodzić to az mnie koli jakbym miała kolkę macicy... Martwie się czy to normalne ☹
Na szczęście dzisia późnym wieczorem (o 20:20) bo inaczej bym dzwoniła czy mnie ekstra przyjmie, bo mówiła, że jak po nospie przechodzi to nic zlego sie nie dzieje a mi nospa w ogóle nie pomogła... W nocy spałam 1,5h i czuje sie okropnie 🥺
I co lekarz mówił ?

Niedawno wróciłam do domu. A więc tak moje kochane dziewczynki.. Nasz mały urwis usiadł z dupskiem matce na szyjce stąd te wszystkie bóle. 🤦‍♀️ Szyjka bardzo ok, bo bardzo dokladnie gin sprawdzała. Nie mówiła jaka długa ale mówiła ze jest super i oby tak dalej. I mowila, ze takie bóle mogą wywoływać skurcze ktore nie są jeszcze porządne, więc nastepnym razem mam wziąć 6-8 tabletek nospy zwykłej na dobę albo 4 nospy forte. Oczywiście jak mnie przestanie boleć to mam odstawić a jak nie pomoże to mam się do niej zgłosić. Ale aż takie bole i tak dlugo trwające nie są porzadane i normalne. Więc czuwajcie kochane nad tymi bólami i lepiej skontrolować 😘

reklama
Niedawno wróciłam do domu. A więc tak moje kochane dziewczynki.. Nasz mały urwis usiadł z dupskiem matce na szyjce stąd te wszystkie bóle. 🤦‍♀️ Szyjka bardzo ok, bo bardzo dokladnie gin sprawdzała. Nie mówiła jaka długa ale mówiła ze jest super i oby tak dalej. I mowila, ze takie bóle mogą wywoływać skurcze ktore nie są jeszcze porządne, więc nastepnym razem mam wziąć 6-8 tabletek nospy zwykłej na dobę albo 4 nospy forte. Oczywiście jak mnie przestanie boleć to mam odstawić a jak nie pomoże to mam się do niej zgłosić. Ale aż takie bole i tak dlugo trwające nie są porzadane i normalne. Więc czuwajcie kochane nad tymi bólami i lepiej skontrolować 😘
Noto baja ! Od razu żyje się spokojniej z taka wiedza ❤️

Do góry