reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2020

Dziewczyny czy wasze maluchy tez są trochę niewymiarowe względem pomiarów ? Mój ma brzuch większy o tydzień , a głowa mniejsza o ponad tydzień .

reklama
Dziewczyny czy wasze maluchy tez są trochę niewymiarowe względem pomiarów ? Mój ma brzuch większy o tydzień , a głowa mniejsza o ponad tydzień .

U mnie tez każdy wymiar jest z innego dnia więc myślę, ze to są pomiary orientacyjne i nie ma za bardzo co się tym przejmować i tak dogłębnie tego analizować skoro lekarz mowi, ze jest okej 😉

Tez tak myślę, ze wymiary są orientacyjne. Lekarz lepiej wszystko widzi i interpretuje :)

Chyba uwsteczniam sie przez ciążą :p
Nie wiem dlaczego ale wbiłam sobie do łba, ze dzisiaj mam wizyte u mojej gin a tu zonk przychodnia dzwoni, zeby potwierdzic jutrzejszą wizytę :p jeszcze sie trochę droczyłam z recepcjonistką, ze to miało byc dzisiaj po czy zajrzałam do kalendarza i jak wół mam wpisaną wizytę na jutro :p

Ja to jestem czasem rozkojarzona , dużo osób już mi zwróciło uwagę na to 😊
Ja jutro z kolei mam prenatalne , chociaż u mnie pierwsze trwało dosłownie piec minut plus krew

Ja to jestem czasem rozkojarzona , dużo osób już mi zwróciło uwagę na to 😊
Ja jutro z kolei mam prenatalne , chociaż u mnie pierwsze trwało dosłownie piec minut plus krew

U mnie tez prenatalne pierwsze były błyskawiczne, ale połówkowe są jednak bardziej szczegółowe wiec usg pewnie prawie 10 minut trwalo 😉

Ekspresowe to USG macie... U mnie prenatalne trwało 30minut! Teraz czekam i czekam na piątek bo mam mieć połówkowe... I tatuś malucha może iść z nami ☺️ na szczęście wizyta rano o 10. Ciekawa jestem jak duży jest ten mój bąbel, bo w 15tc miał 10cm od głowy do pupki i ważył ok 163g. Był starszy tak o 1,5tyg.

Dziś mam znów gorszy dzień. Mdłości i posmak żelaza w ustach są silniejsze, brak mocy i w ogóle jakieś rozbicie.

Ekspresowe to USG macie... U mnie prenatalne trwało 30minut! Teraz czekam i czekam na piątek bo mam mieć połówkowe... I tatuś malucha może iść z nami ☺ na szczęście wizyta rano o 10. Ciekawa jestem jak duży jest ten mój bąbel, bo w 15tc miał 10cm od głowy do pupki i ważył ok 163g. Był starszy tak o 1,5tyg.

Dziś mam znów gorszy dzień. Mdłości i posmak żelaza w ustach są silniejsze, brak mocy i w ogóle jakieś rozbicie.
No ja się nastawiłam na pół godziny na pierwsze prenatalne , zrobił zwykle usg i stwierdził dziecko zdrowe .. ja jestem ze śląska i w dodatku mąż górnik ☺️ Ale dziewczyny przysięgam ze w mediach jest wszystko wyolbrzymione , kopalnie wcale nie miały postoju nawet tydzień , a oni mówią o trzech tygodniach 😁 wracając do temu , Na prenatalnych muszę mieć maskę i rękawiczki i Oczywiście sama , ale wczoraj na zwykłej wizycie byłam sama , ale widziałam Że pary tez już chodzą wiec na kolejne usg biorę mojego 😊

No ja się nastawiłam na pół godziny na pierwsze prenatalne , zrobił zwykle usg i stwierdził dziecko zdrowe .. ja jestem ze śląska i w dodatku mąż górnik ☺ Ale dziewczyny przysięgam ze w mediach jest wszystko wyolbrzymione , kopalnie wcale nie miały postoju nawet tydzień , a oni mówią o trzech tygodniach 😁 wracając do temu , Na prenatalnych muszę mieć maskę i rękawiczki i Oczywiście sama , ale wczoraj na zwykłej wizycie byłam sama , ale widziałam Że pary tez już chodzą wiec na kolejne usg biorę mojego 😊
Mój poprzedni mąż kompletnie się nie angażował w ciążę. No taki miał charakter. Teraz jest inaczej i partner bardzo mnie wspiera i nie moze się doczekać malucha więc i ja inaczej to przeżywam :)

No ja się nastawiłam na pół godziny na pierwsze prenatalne , zrobił zwykle usg i stwierdził dziecko zdrowe .. ja jestem ze śląska i w dodatku mąż górnik ☺ Ale dziewczyny przysięgam ze w mediach jest wszystko wyolbrzymione , kopalnie wcale nie miały postoju nawet tydzień , a oni mówią o trzech tygodniach 😁 wracając do temu , Na prenatalnych muszę mieć maskę i rękawiczki i Oczywiście sama , ale wczoraj na zwykłej wizycie byłam sama , ale widziałam Że pary tez już chodzą wiec na kolejne usg biorę mojego 😊
Ja pierwsze prenatalne miłam koło 15 minut. Lekarz mówi, że szybko bo maluch dobrze ustawiony, a ja chuda, to wszystko fajnie widać. To drugie mam 17, krew pobierali mi już jakieś 2 tygodnie temu, także będę mieć 17 całkowity wynik. Też korzystasz z bezpłatnych prenatarnych dla kobiet przed 35 rokiem, ze Śląska? bo ja się na ten program załapałam, także jakieś 700 zł jestem do przodu.

reklama
A u mnie gin nie chce wpuszczać z partnerem na usg bo boi sie akcji sanepidu, bo jej kolega płacił 5000 zł kary a pary po 500 zł za osobę. Jakaś życzliwa szuja go podpierdzieliła. Masakra jakaś z tą pandemią. ☹️

Do góry